съвет за охлаждане

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

съвет за охлаждане

Мнение от Ple6ivia » 20 Апр 2009, 11:03

карам си от експото на цариградско посока кв гоце делчев вечерта по задръстванията и стигам сребърна и по едно време стрелката изведнъж зе да минава средата пуснах парното и зе да се връща към средата пак виско ли е водна помпа или термостат нямам идея даите съвет но колата като я запала и загрее минава средата трябва да пускам парното :(

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 20 Апр 2009, 11:22

най вероятно е виското :idea: щом като пуснеш парно и се охлажда значи помпата върти добре.направо отиваш в магазина,купуваш термостат и виско,сваляш помпата,ако всичко е наред и е с метални турбини я качваш пак,сменяш виско и термостат и си караш :D преди две години го направих,от тогава никакви проблеми с охлаждането въпреки че карам само в лютеницата :D :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ple6ivia » 20 Апр 2009, 11:29

мерси колега ама то и аз от 2 години не съм пипал охлаждане за tds става дума

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 20 Апр 2009, 11:37

Ple6ivia написа:мерси колега ама то и аз от 2 години не съм пипал охлаждане за tds става дума

още по лошо че е тдс,тази кола не търпи компромиси и не навременната смяна на консомативи те вкарва в голям филм :idea: идва лято,така че сменяй докато е време.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ple6ivia » 20 Апр 2009, 11:41

а главата е чисто нова

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 20 Апр 2009, 11:57

kirililiev написа:... отиваш в магазина,купуваш термостат и виско,сваляш помпата,ако всичко е наред и е с метални турбини я качваш пак,сменяш виско и термостат и си караш ...

Ако сваляш помпата, за да провериш дали е с метална турбина (което си е направо задължително) смени и О-пръстена

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 20 Апр 2009, 12:06

Пепи къде се изгуби бре човек :D
Дифузор имаш ли вече?-мисля,че е заради него.Пробвай я извън града с 90-100км/ч дали ще тръгне да грее.
Провери си и виското,за да си сигурен в него.
Не съм сигурен,но си мисля,че щом като се включи парното и температурата пада,значи водната помпа върти водата.
Съветвам те да идеш на някоя ремонтна сбирка и потърси Владос.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 20 Апр 2009, 19:16

Може и запушени радиатори да дайдат знаеш ли провери и тях и ги промий ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 20 Апр 2009, 20:08

dinozab написа:Може и запушени радиатори да дайдат знаеш ли провери и тях и ги промий ;)

да не кажа голяма дума но съм на 80 процента за радиатори първо!
А и друг съвет ако имаш клима в такива случай я пускай!Ако не е пълен климатика на радиатора има букса с три крачета даваш на късо с кабел или кламер да чуещ фучане и караш докато не спадне температурата (това го казвам при авариини случаи!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ple6ivia » 20 Апр 2009, 20:30

не е радиатора защото изведнъж стана не ми се вярва да е радятор а възможно ли е да е термостат така изведнъж да се прецака или пък виско

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 20 Апр 2009, 20:39

Ple6ivia написа:не е радиатора защото изведнъж стана не ми се вярва да е радятор а възможно ли е да е термостат така изведнъж да се прецака или пък виско

виското трябв при загряла гола да фучи яко.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вече Е38 730д 01

Мнение от BAWARISCHE » 20 Апр 2009, 21:45

да на мен ми се случваше до скоро абсолютно същата аномалия,както чакам на светофара колата започва серозно да загрява,пускам парното и се охлажда или след като потегля,но вече не миго прави :roll: .Смених мин.година водната помпа че и изтекоха водите на зала Универсиада с нова с метална турбина ,термостата също е сменен.Така че мнението ми че номера както на Пепи така и при мен прави вискосъединителя
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 20 Апр 2009, 23:46

При същото положение смених: виското, перката, термостата и радиатора, а накрая се оказа водна помпа.
Пепка, дай повече подробности - винаги ли прави така, колко в дясно мърда стрелката и т.н. Също така при загряла кола, пипни радиатора в долната му дясна част (където излиза маркуча за към термостата) и виж дали е горещ или студен.
Виското можеш да го зацепиш постоянно и да го изключиш като причина.
Кога за последно си сменял термостата и водната помпа?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 23 Апр 2009, 17:59

Вчера смених виско,термостат,водна помпа,ролки ремаци ,промих радиатора и кво ли още не.Не че имах някви проблеми ,но да съм си сигурен за лятото
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

Назад към E34