e34 (питане отностно скоростната кутия)
Модератор: Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 24V
- Мечтае да кара: Mercedes 124 E500 amg
е34
бях в емкомплект 33 и там ми казаха че трябва да се смени някакъв тампон на скоростната кутия,който обирал вибрацийте.намирал се точно под самия лост,където започвал кардана. Смятате ли че може да има нещо.тогава не го смениха,че нямаха наличен,а този бил скъсан на 2-3 места...
e34.toni написа:много си прав,аз я вкарвам на втора както винаги и си мисля че сам на втора,а всъщмост съм на свободна.ще проверя всичко което ме посъветвахте и ще видя,ако някой има още идеи,нека казва ...благодаря на всички
по - добре закарай колата при някой, който разбира или поне казва, че разбира.
с горният пост направо обръщаш нещата на 180 градуса - в началото 2-ра влизаше и после излизаше, сега изобщо не влиза. това са два съвсем различни проблема.
общо взето, все едно да отидеш на лекар и да не можеш да му кажеш, къде те боли - как да разбере човека, какво ти има?
- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
e34
не колега,цялата работа е че сутрин дори на студена кола,някой път сработва,а друг път(в 90 % ) аз я вкарвам на втора нормално а като подам газ и сам на изключена скорост.като загрее си влиза абсолютно нормално,но както казах внезапно лоста направо изхвърча в средно положение със сила. почвам да проверявам всичко едно по едно и да изключвам... а само един въпрос АТФ не е ли за автоматични трансмисий,защото видях и МТФ...
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Re: e34
e34.toni написа:не колега,цялата работа е че сутрин дори на студена кола,някой път сработва,а друг път(в 90 % ) аз я вкарвам на втора нормално а като подам газ и сам на изключена скорост.като загрее си влиза абсолютно нормално,но както казах внезапно лоста направо изхвърча в средно положение със сила. почвам да проверявам всичко едно по едно и да изключвам... а само един въпрос АТФ не е ли за автоматични трансмисий,защото видях и МТФ...
както казах е от маслото,карам с такова като твоето щото кутията ми има луфтове,докато е студена трудно влиза втората,трябва да я дръпнеш силно и да я задържиш докато почнеш да ускоряваш,като загрее няма грижи,влиза си без проблем,са лятото полужението се подобри,за 200 метра и всичко става ток и жица

- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
е34
абсолютно си прав,тря да я вкараш по силно,или да я задържиш но някой път като я задържа и тя издава отвратителен шум,все едно без саединител включвам ,иначе си прав,сега като е по топло времето подобри се доста,зимата като беше студено,забрави . А относно маслото - какво да сложа АТФ,МТФ ? ? ? ? ? 

- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
е34
абсолютно си прав,тря да я вкараш по силно,или да я задържиш но някой път като я задържа и тя издава отвратителен шум,все едно без саединител включвам ,иначе си прав,сега като е по топло времето подобри се доста,зимата като беше студено,забрави . А относно маслото - какво да сложа АТФ,МТФ ? ? ? ? ? 

- kirililiev
- ентусиаст
-
Re: е34
e34.toni написа:абсолютно си прав,тря да я вкараш по силно,или да я задържиш но някой път като я задържа и тя издава отвратителен шум,все едно без саединител включвам ,иначе си прав,сега като е по топло времето подобри се доста,зимата като беше студено,забрави . А относно маслото - какво да сложа АТФ,МТФ ? ? ? ? ?
атф

- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
e34
днес като карах ми направи следното впечатление,като тръгна на първа и на ниски обороти сменя втора тя излиза внезапно,а ако на първа тръгна при по високи оборпти и включа,никъв проблем... някой може ли да ми обясни какво е фиксатор,какво е машинка за самоизлючване и какво точно е синхронизатор ?
- kirililiev
- ентусиаст
-
Re: е34
e34.toni написа:или по скоро какво представлява механизмът против изключване? ? ?
смени ли маслото вече?ако не си,с тва самоизключване скоро ще сменяш кутия

- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
- kirililiev
- ентусиаст
-
e34.toni написа:колко ще струва,от някое катастрофирало бмв,кутията ???
от 150 да 250 вървят кутиите

- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
еми ако се окаже нещо по голямо,направо да си купя нова(стара) кутия.на един приятел на ситроен сахо 1.6 16V му взеха 500 лв за да му ремонтират скоростите..... и се оказа синхронизатор
- kirililiev
- ентусиаст
-
e34.toni написа:еми ако се окаже нещо по голямо,направо да си купя нова(стара) кутия.на един приятел на ситроен сахо 1.6 16V му взеха 500 лв за да му ремонтират скоростите..... и се оказа синхронизатор
еми ти си преценяваш,една кутия струва 200 лева,толкова ще ти вземат за отваряне и затваряне сигурно,частите също са скъпи така че може да ти излезе доста солено и ще караш старата кутия с нов чарк....докато нещо друго не изпуши

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3