Проблем с е34 м50б20 ванус
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с е34 м50б20 ванус
Здравейте колеги, купих едно е34 мотора е м50б20 ванус. още като го купих имаше следния проблем, като му дадеш газ вместо веднага да се нацепи, първо оборотите падат, замисля се, заглъхва и след това се нацепва.. и до 2500 оборота беше пълна скръб.. имаше обикновено газово и са правени едни клапи на кутията на въздушния филтър и на единия колектор.. клапата на колектора паткаше на газ и на бензин във въпросните ниски... сложих газов инжекцион, изчистихме дюзите и сега на газ колата върви почти перфектно, единствено, пак леко се замисля в ниските при подаване на газ... но на бензин проблема си седи, патка яко, много е зле в ниските, но в по-високите тръгва... Дано да съм обяснил разбираемо понеже много не ги разбирам
и да можете да ми помогнете
има мнения, че всичко е заради дебитомера, но ми трябват и вашите мнения за да взема смело друг....
Благодаря Ви предварително

Благодаря Ви предварително
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Дебитомер и според мен... Провери си за всеки случай гнездата на свещите да няма масло, бобини, самите свещи и лулите.
п.п Казва се ВАНОС
п.п Казва се ВАНОС
- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Той не е с кабели като твоите...
Провери бобини, свещи, лули... напукани/спукани маркучи за въздух...
Провери бобини, свещи, лули... напукани/спукани маркучи за въздух...
свещите ги смених още отначало заедно с масло, филтри и тн.. и проверихме там всичко около тях.. понеже най-първото предположение беше за тях ... след това и дюзите бяха свалени и почистени, по принцип и катализатора махнах (беше много зле) и лека полека варянтите намаляват..
а понеже до сега не съм се сблъсквал с проблем с дебитомера и главно ме интересува дали наистина е той.. дали като той е прецакан прави точно такива работи и тн...
а за ваноса знам ама що с У съм го писал ...

а за ваноса знам ама що с У съм го писал ...

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- bbratcheda
- кандидат ентусиаст
-
.
пробвай с чистене на грешките на компа
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Светльо, от къде си? Хващай някой колега и сменете дебитомерите, колкото да разбереш дали е от него! Тогава вече знаеш какво търсиш. Няма смисъл да си играем на гледачки тука.
Успех!
Успех!
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
ре
Добре колега ти като откачиш буксата на дебитомера какво става по принцип колата требе леко да измени работа, свали гофррирания маркуч и виж дали не е прекъсната жичката вътре на дебито или да е крива и нагоряла и тн. както колегите казаха виж си и свещи,лули,бубини и всички паразитни маркучи за въздох дали са нацепени и ако не откриеш проблема явно си требе диагностика
Като подаваш газ чува ли се леко дрънчене откъм ваноса или някаде там

Като подаваш газ чува ли се леко дрънчене откъм ваноса или някаде там

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
oxygen sensor!
Това трябва да се замери задължително!
... и катализатора да не е запушен..., ако не е махнат вече...
Това трябва да се замери задължително!
... и катализатора да не е запушен..., ако не е махнат вече...

dj_ennsy_1 написа:Светльо, от къде си? Хващай някой колега и сменете дебитомерите, колкото да разбереш дали е от него! Тогава вече знаеш какво търсиш. Няма смисъл да си играем на гледачки тука.
Успех!
Май наистина така трябва да направя, само да намеря, колега с такава, че мойте по близките всички са с бмв-та ама никой не е с такова..
saint85 - не трака от никъде, само патка през таз клапа както съм описал в първия пост..
Мерси на мненията на всички, ако някой се сеща нещо още да споделя

11 мнения
• Страница 1 от 1