Тракане при включен климатик
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- jordao75
- младши ентусиаст
-
- Кара: 520 i 97
- fanatic77
- Потребител
-
- Кара: F10 530d, e83 3.0sd
И моя нещо се е разхлопал.Чува се едно неравномерно тупкане и като дам газ изчезва.Когато сменях ремъците ми казаха че лагера на компресора е тръгнал да се разбива и май е това проблема.Ти оправили твоя
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Компресора колега ,и моя се обажда от време на време ,но това е от ЕГН-то 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
И аз съм на това положение с тракането.Ходих да го видят и ми казаха ,че компресора си заминава и да карам така докато съвсем издаде багажа и че тези компресори не подлежали на ремонт. Знам ,че нов при дилърите е около 1100-1200лв, ама като трябва ще се дават. Ако някой знае за нещо по-евтино(без втора употреба) да казва.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Моят пък не трака, ами стърже леко, но не съм сигурен дали е от самия компресор или от електромагнитния съединител. Може ли да се определи по някакъв начин освен със слушане? И също има ли смисъл да ходя на някаква профилактика или да го чакам да си сдаде багажа? Мислех да отида да източат фреона и да сипят малко пресно масълце ама като ги знам всичките майстори... пък нямам познат такъв. Някой ако може да препоръча читав за Пловдив или Стара Загора ще съм благодарен!
- denis_dimirev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0i, E61 530xd
- Мечтае да кара: Турбо Комби :-)
simbo написа:И при мен се чува тракане от компресора, обаче при мен е придружено и с друг проблем на ниски обороти не охлажда. Когато съм в движение си охлажда, но като спра все едно само вентилатора работи. Като давам газ на място, след 2000 оборота пак почва да духа студено. Някакви идеи от какво може да е?
Здрасти колега,
Абсолютно същият проблем имам и аз. Когато съм на място духа само вентилатора, в момента в който тръгна започва да духа студено. Супер странно е.
Дано някой даде някоя идея

Поздрави
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
denis_dimirev написа:simbo написа:И при мен се чува тракане от компресора, обаче при мен е придружено и с друг проблем на ниски обороти не охлажда. Когато съм в движение си охлажда, но като спра все едно само вентилатора работи. Като давам газ на място, след 2000 оборота пак почва да духа студено. Някакви идеи от какво може да е?
Здрасти колега,
Абсолютно същият проблем имам и аз. Когато съм на място духа само вентилатора, в момента в който тръгна започва да духа студено. Супер странно е.
Дано някой даде някоя идея
Поздрави
По принцип това се получава зимата когато не е обезвъздушена охладителната система и няма парно в ниските обороти,но това да влияе и на климатика...малко не ми се вързва.Някъде из форума бях чел,че когато перката на климатика не работи ,тогава климатика не работи добре във високите обороти а в ниските го няма никакъв
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Виж дали има достатъчно фреон в системата.simbo написа:И при мен се чува тракане от компресора, обаче при мен е придружено и с друг проблем на ниски обороти не охлажда. Когато съм в движение си охлажда, но като спра все едно само вентилатора работи. Като давам газ на място, след 2000 оборота пак почва да духа студено. Някакви идеи от какво може да е?
обичам BMW
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2