Подръжка на Е 39 и Мерцедес Е класа

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E 39 525 D 2003
Мечтае да кара: bmw740 XD

Подръжка на Е 39 и Мерцедес Е класа

Мнение от fmcomer » 13 Апр 2009, 14:53

Здравейте приятели, Имам няколко въпроса ако можете да ми помогнете със съвет. Възнамерявам да купувам Е 39 , 525 Д 02-03г. Отделил сам кам 20-21 хил., смятам ще се справя с подръжката . Също така гледам че Е класите също са паднали значително, Е класа 02-03 г. 220 цди може да се намери за 25-26 хил.
Може ли да ме орентирате каква е разликата в подръжката на 2та модела. Ако изключим факта че Е класата е с 4-5 хил по скъпа, според вас Е класата след това много по скъпа ли ще е за подръжка, консумативи , цени на части и т.н. ако говорим за една и съща година с БМВ.
Не искам с тази тема да провокирам спорове кой от 2та модела е по добър, според мен и 2та модела са страхотни, единствено ме интересува разликата в подръжката на 2та автомобила, и според вас окачването на кой е по издражлив на българските пътища.
Мерси предварително за отговорите!

Потребител
Аватар

Мнение от begaibe » 13 Апр 2009, 15:17

колега, Е220 ЦДИ е перфектен мотор от към икономия, но няма да може да му се насладиш ако си спортен тип :>
ето това е мотора, и това е Е класата, 2003г, за съжаление е скъпа и е по добър избор от Е39
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details

но и подръжката е по скъпа, за това те съветвам да си вземеш Е39 525 д , с кожен салон + м пакет - лимозина, няма да съжаляваш !
гледаи да е запазена и да не е много карана, и обезателно (според мен) гледаи да е от Германия или с 2 думи - от белите страни

поздрави и скоро да се похвалиш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 13 Апр 2009, 22:32

Не очаквай ефтиния братле, и двете са огин, ако си над 60 г. вземай Мерца, ако ли не барвай се с една 525,530 и цепи пътя ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Подръжка на Е 39 и Мерцедес Е класа

Мнение от 525bmw » 14 Апр 2009, 1:07

fmcomer написа:Здравейте приятели, Имам няколко въпроса ако можете да ми помогнете със съвет. Възнамерявам да купувам Е 39 , 525 Д 02-03г. Отделил сам кам 20-21 хил., смятам ще се справя с подръжката . Също така гледам че Е класите също са паднали значително, Е класа 02-03 г. 220 цди може да се намери за 25-26 хил.
Може ли да ме орентирате каква е разликата в подръжката на 2та модела. Ако изключим факта че Е класата е с 4-5 хил по скъпа, според вас Е класата след това много по скъпа ли ще е за подръжка, консумативи , цени на части и т.н. ако говорим за една и съща година с БМВ.
Не искам с тази тема да провокирам спорове кой от 2та модела е по добър, според мен и 2та модела са страхотни, единствено ме интересува разликата в подръжката на 2та автомобила, и според вас окачването на кой е по издражлив на българските пътища.
Мерси предварително за отговорите!

Е класа за около 25-26 ще е нещо базово, а и да ти кажа честно постничко, за разлика от Е39 за тези пари! За тези пари! Е класата е коварна машина, която има доста фабрични дефекти, тук не казвам че е лоша, просто има много части, които дефектират, а струват зверски много пари. Освен това 220 не е най удобният мотор, не е идеално лош, но 2500 на бмв е къде по пъргав и къде по здрав. Е класа 320 ЦДИ, вече е друга бира, но там отиваш на 40000 хиляди. Не напразно падат цените само на 220 :)

За екстрите.....Елеганс и Авангард, просто забрави....там цената отива на 30000 и отгоре. Сив интериор, полукожа, малък монитор, двузонов климатроник, може дори да не попаднеш на нормална хидравлика.

Уважавам мерцедес много, но хубавите са много скъпи. Освен това знам колко таксита от германия са направени точно идея за продаване тук, с тези приятни сиви и черни цветове :)

Взех си 525д за 25000 лева. Само аз знам колко съм доволен и знам колко с е класи се оглеждат в него. сега на бмв -тата са им паднали малко цените, може и да намериш някое доста добро изпълнение за 22-24000

Успех!
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!

Потребител
Аватар
Кара: E 39 525 D 2003
Мечтае да кара: bmw740 XD

Мнение от fmcomer » 14 Апр 2009, 11:01

Месри за отговорите ! Аз по принцип не сам толкова фен на високите скорости, 150 коня на Мерцедеса са ми напълно достатъчни, Ако съм сигурен че подръжката ще ми е еднаква след това бих дал 5-6 бона повече за Е класата. Но колегата е прав че за 25-26 бона Е класа може да се намери с доста малко екстри и то от първите 2002 г, при които още не не са изчистили грешките и дефектите. Може би е най разумно да се хвърля на 5ицата. Харесал сам една една 525 Д 2003г, с TВ и навигация, но се притеснявам че при нас няма наоколо паркинг и трябва да я оставям пред блока, а това ТВ може да привлече крадците. Според вас освен огледалата какво други и крадат на тези 5 тици?

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 14 Апр 2009, 11:22

+1 за БМВ-хулигана на аутобана! :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от Smokie » 14 Апр 2009, 12:07

fmcomer написа:Месри за отговорите ! Аз по принцип не сам толкова фен на високите скорости, 150 коня на Мерцедеса са ми напълно достатъчни, Ако съм сигурен че подръжката ще ми е еднаква след това бих дал 5-6 бона повече за Е класата. Но колегата е прав че за 25-26 бона Е класа може да се намери с доста малко екстри и то от първите 2002 г, при които още не не са изчистили грешките и дефектите. Може би е най разумно да се хвърля на 5ицата. Харесал сам една една 525 Д 2003г, с TВ и навигация, но се притеснявам че при нас няма наоколо паркинг и трябва да я оставям пред блока, а това ТВ може да привлече крадците. Според вас освен огледалата какво други и крадат на тези 5 тици?

Колега каквото могат да ти откраднат на едната такова ще ти откраднат и на другата! То ако вземеш да мислиш какво може да и се случи на една кола накрая ще си вземеш една за 5000 че да не я мислиш толкова. А по темата ще кажа карал съм и двете/работил съм на автокъща/ и ще кажа че мерцедеса е хубава кола в която няма никаква емоция, поне за мен. Бмв-то е по дория избор и от към пари- екстри и от към интериор. Пак казвам личен избор. Не го казвам защото съм сектант на марката. В Мерцедеса някак си всичко е направено да е практично не не красиво, докато в бмв-то повече ме грабва с голямата навигация и ако си вземеш и с М-пакет изглежда много завладяващо. И все пак не забравяй, че сравняваш коли от различни поколения, е39 2003 са последните коли, докато при мерцедеса този модел почва да се продава 2002! И по правилно да се сравнява с Е60. Нормално е кола в края на своето производство със фул екстри където са изчистени първоначалните проблеми по модела да е по добрия избор отколкото кола базов модел в началото на серията!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 14 Апр 2009, 12:57

DAEL написа:+1 за БМВ-хулигана на аутобана! :driving:

още +1
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от AndRea&CostI » 14 Апр 2009, 14:52

колега, абсурд да си оставиш е39 525д 2001-2003 пред блока, било то дори с навигация и т.н. !

повярваи ще ти я разкостат, фарове стопове, волан нави ... помни ми думата ! а ако е и М-пакет, повярваи, много бързо ще се сбогуваш с нея

за това наи малко на платен паркинг, ако не си вземи 525д преди феиса със стари брони фарове стопове без нави, , ама ще е куцо и ще е на много КМ..

аз моята дето няма нито нави нито оригинални фарове и стопове хела, нищо.. и струва 1/2 от цената на читаво и готино е39 , никога не е нощувало навън, а не мога да си представя е39 след феиса оригинален да ми нощува навън

или ако си вземеш такава и я оставиш пред блока, кажи кои блок, за да доида да си сваля някои неща, щото рано или късно ще изгориш, а поне частите да отидат на колата от колега във форума :mhihi: ,,маитап =)

пс =>
това не е маитап, виж линка

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=139433

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 14 Апр 2009, 16:23

AndRea&CostI написа:колега, абсурд да си оставиш е39 525д 2001-2003 пред блока, било то дори с навигация и т.н.

Аз бих казал........абсурд да оставиш каквато и да било Е39-ка :twisted:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 15 Апр 2009, 0:44

fmcomer написа:Месри за отговорите ! Аз по принцип не сам толкова фен на високите скорости, 150 коня на Мерцедеса са ми напълно достатъчни, Ако съм сигурен че подръжката ще ми е еднаква след това бих дал 5-6 бона повече за Е класата. Но колегата е прав че за 25-26 бона Е класа може да се намери с доста малко екстри и то от първите 2002 г, при които още не не са изчистили грешките и дефектите. Може би е най разумно да се хвърля на 5ицата. Харесал сам една една 525 Д 2003г, с TВ и навигация, но се притеснявам че при нас няма наоколо паркинг и трябва да я оставям пред блока, а това ТВ може да привлече крадците. Според вас освен огледалата какво други и крадат на тези 5 тици?

Тук толкова не става въпрос за скороста, отколкото за кефа с който ще я караш! Сигурен съм на 100 процента, че искаш удоволствието да е пълно. Аз преди да избера БМВ-то разглеждах доста, но никоя кола не ме грабна. В какво ле не не се качвах, гледах, карах, не и не. Когато се качих в БМВ-то, викам то е. Само имай предвид, че всеки ден се возя на някаква супер скъпа кола и ми е страшно трудно като погледна и кажа, ех де** тфа го няма. Не че е фатално, ама защо да го нямам. НАли пари давам, та и не са малко.

Направи си кефа....не ти налагам мнение, просто после да не видиш някоя и да кажеш, ех що не потърсих още малко. то ясно че всичко е до късмет, но все пак....:)

Иначе на бмв-то пред блока, просто забрави. На 3 тия ден ще го разкичат цялото. НА един приятел му извадиха пред блока стоповете. Разрязаха ламарините, за да могат да развият болтовете. Супер скапана работа. За грозна гледка да не говорим, като консерва.
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!

Назад към E39