Левия сензор за фара ми светна?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Левия сензор за фара ми светна?

Мнение от SaRsEmA » 12 Апр 2009, 18:47

Колеги помагаите.Днес както си карах и викам да си пусна фаровете и пускам ги аз и ми светна на таблото че лявата светлина отпед нещо не вети.Както и да е спрях колата и сичко си бачкаше.Изгасих фаровете и пак ги пуснах и нямаше проблем не светеше това на таблото.И след това пак го пробвах и пак ми светна на таблото.Абе когато си иска свети когато си иска не свети.Кажете какъв може да е проблема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 12 Апр 2009, 19:17

колега , това озна4ава 4е кру6ката е кам своя краи на живота си и те предупреждава дат4ика 4е скоро (не се знае колко де, при мене задния габарит свети така 4 месеца , и след смяната се опраи) 6те изгори. Единствения изход е смяна , за да си подготвен , а и да не те дразни 6тото ве4ерта привли4а вниманието все пак.Това е от мене>

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Апр 2009, 19:47

Vanio_bmw написа:колега , това озна4ава 4е кру6ката е кам своя краи на живота си и те предупреждава дат4ика 4е скоро (не се знае колко де, при мене задния габарит свети така 4 месеца , и след смяната се опраи) 6те изгори. Единствения изход е смяна , за да си подготвен , а и да не те дразни 6тото ве4ерта привли4а вниманието все пак.Това е от мене>

дано си прав
И при мен десния фар го прави от време на време и все се подготвям за крушки, но това вече е 5-6 месеца :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 12 Апр 2009, 20:01

ако си с обикновенна кру6ка съм 99% сигурен 4е е това, 6тото на доста колеги вав Варна им присветва така и след смяната се оправя тотално.За ксеноновите незнам как е ,там маи някаква гре6ка вкарвало ако не е направено като хората(монтажа де) и трябва да се лъже с някакви резистор4ета ама аз не сам много запознат с процедурата. Ту свети, ту не = смяна на КРУШКА !!! :D :D :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 12 Апр 2009, 20:22

Аз съм същия, давам на контакт и двете задни светлини ми светят, а проблем няма. Явно си имаме екстра, която да Ви кажа доста ме кефи.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 12 Апр 2009, 20:28

bscsystem написа:Аз съм същия, давам на контакт и двете задни светлини ми светят, а проблем няма. Явно си имаме екстра, която да Ви кажа доста ме кефи.

Провери си крушките, който осветяват номера - понякога там е проблема, а не във стоповете или габаритите ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 12 Апр 2009, 20:58

И при мен от време на време ми свети за двете задни светлини, оправя се или след като включа габаритите, или след като натисна спирачка. Някъде бях чел че това се получава преди да изгори някоя крушка, странното обаче е че не горяла крушката за която преди това е сигнализирал борд-а, а някоя друга :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 12 Апр 2009, 21:12

А тая тема колко пъти е начеванаааа. За предните фарове - няма такова нещо като "датчик" за крушки. Крушката е една жица в тяло, пълно с газ. Няма никакви сензори и датчици. Възможно е при нормална крушка да свети, ако е по-малко или повече вата от препоръчаните, защото системата е изчислена за 55W примерно, а индикациите на таблото работят чрез измерване на съпротивлението по веригата. Нещо такова беше.
При ксеноните може да свети индикация, ако не са оригинални - там си имаше модули, които да лъжат системата за проверка с подаване на повече напрежение.

Сега, за задните светлини - възможните причини са няколко - светлина за мъгла, "задни фарове"(светлини при задна скорост), стоп светлини, мигачи и светлини на рег. номер.
А най-разпространената причина е - стопена букса, тази която влиза в стопа. На Е46ците не е добре изчислена масата, която е вързана към задните стопове и с годините се топи кабела, буксата, започва да се допира до другите кабели в буксата и прави късо - следователно ви светват и индикациите. Проверявайте ги тия работи.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 12 Апр 2009, 22:46

и аз да питам нещо... сложиха ми ксенон и сега ми светят двата фара на таблото как да го оправя
1- с 2 габаритчета по 5вата не става
2- с кабел стоп ерор 2?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 12 Апр 2009, 22:57

kiko™ написа:И при мен от време на време ми свети за двете задни светлини, оправя се или след като включа габаритите, или след като натисна спирачка. Някъде бях чел че това се получава преди да изгори някоя крушка, странното обаче е че не горяла крушката за която преди това е сигнализирал борд-а, а някоя друга :confused:

Нагоряло краче на буксите на задните светлини и при мене беше така даже и дългите ми светлини трепереха от това незнам какво общо имаше :D

Потребител
Аватар

Мнение от carcass » 12 Апр 2009, 23:54

При мен когато тръгнат да свършват крушките го прави същото.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaRsEmA » 13 Апр 2009, 0:04

Значи ксенона ми е оригинален.Имам ангели очи но са слагани доста отдавна.Нямам оригинален ксенон на габаритите.но ксенона ми на габаритите струва над 1 000 леа.Но от ксенона просто ме самнява да е или ако е ще е от гбарита (ангелските очи или от другия допалнителен ксенон).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от dhany » 13 Апр 2009, 1:31

Братле, имам ангелски очички, имам ксенон на халогена, имам ксенон оригинален на късите. При мен често се получава този проблем, единия фар свети на таблото, което означава, че дефакто не свети. От време на време става и от време на време само се оправя. Лошото е, че нямам представа от кво е. Не че е болка за умиралка, то се оправя само но понякога ме дразни... :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaRsEmA » 13 Апр 2009, 7:59

При мен е същата работа само дето моя уш е биксенон.До сега не ми е правил такъв проблем ама наистина ме дразни много.Ако го направи отново ще отида до Бургас да видим там какво ще кажат.Ноо все пак ако има някой подобен проблем и го е решил да каже.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i

Мнение от doganay » 13 Апр 2009, 21:14

Archangel написа:
А най-разпространената причина е - стопена букса, тази която влиза в стопа. На Е46ците не е добре изчислена масата, която е вързана към задните стопове и с годините се топи кабела, буксата, започва да се допира до другите кабели в буксата и прави късо - следователно ви светват и индикациите. Проверявайте ги тия работи.

при мен същото стана , буксата е изгоряла оправихме проблема.. после и от другата страна светна а там видях че крушката леко е черно но светеше все пак я смених и от тогава не е светнал сензорът

Следваща

Назад към E46