След смяна на амортисиори !?!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от peter66 » 06 Апр 2009, 20:03

mad_presley написа:
peter66 написа:Работя във фирмата вносител на Билщайн.Продаваме и от двата вида амортисьори -с чашка и без чашка.Имат разлика от около 2-3 см.във височината,но както каза колегата по горе, амортисьора абсорбира ,а не повдига колата.Така ,че височината на колата трябва да остане същата.Продаваме доста от тях и досега не сме имали такъв случай.

Е на какъв език да го обясня, че амортисьора НЕ повдига, повдига грешното разположение на чашката :roll:
Два амортисьора, познайте кой ще повдигне колата:
Изображение

Моя е грешката-писах,че 1-ния е по-висок.Разлики няма.Счашка или без дължината е еднаква.Чашката не може да е на друго ниво ,защото се нанизва отгоре и ляга върху тялото.Ето ви и снимки.А как да сложа снимки :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 06 Апр 2009, 20:51

Колегата @DroW си е взел модела VNE-B107, който е с чашката.Колата му се повдига, от което следва, че има нещо сгрешено в чашката и вдига колата.

Абе аз сега се сетих, колега @DroW проверявал ли си по VIN, дали не ти излиза че си с M-окачване, а да слагаш амортисьор за обикновено!?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 520 i 97

Мнение от jordao75 » 06 Апр 2009, 23:17

Не можеш да сложиш М амортисьор на кола с нормално окачване.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 06 Апр 2009, 23:21

За Мтехник и нормално окачване има разлика, но определено от М техник на нормално колата не би трябвало да става по висока..
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 06 Апр 2009, 23:39

jordao75 написа:Не можеш да сложиш М амортисьор на кола с нормално окачване.

То ясно, че ме може от М-ка да се сложи амортисьор.М-ката си е М-ка, говоря за тези дето са нещо като М-пакет.Има доста Е39, които се водят с M SPORT SUSPENSION, като номера на екстрата е 704.
Само не знам, дали разликата е в пружините или е в амортисьорите :roll:
М/у другото, има два вида спортни окачвания за Е39, едното е 704 M SPORT SUSPENSION, другото е 226 NORMAL SPORT SUSPENTION (цифрите отпред са номера на екстрата).

Ето тук един колега продава M sport suspention и в комплекта виждам само пружини http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=256663

Не знам и аз, трябва да поразгледам окачването на колегата @Dien да видя каква е разликата, защото неговата е точно с M SPORT SUSPENSION http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... light=dien

Giorceto написа:За Мтехник и нормално окачване има разлика, но определено от М техник на нормално колата не би трябвало да става по висока..

Става въпрос на кола с М-техник ако се сложи амортисьор от обикновена, за това питах как се води окачването на колегата @Drow според документацията от вина.

EDIT: Сега погледнах и в RealOEM, значи обикновения амортисьор е с парт# 31311096858 а тези с M Sports suspension е с парт# 31311096857 като обикновеният е с цена в дару 518.21 BGL, а M Sports suspension е с цена 622.12 BGL
Явно има разлика, но къде е не знам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E63 650
Мечтае да кара: BMW М6

Мнение от simke78 » 07 Апр 2009, 10:29

Колега Дроу,не разбирам много от смяна на амортисиори,но искам да ти кажа,че колата ти не изглежда добре.Като прочетох какво е написано до тук и това,което са правили по моя автомобил,препоръчвам ти да отидеш в Дарукар,да си вземеш амортисиори за колата,а тези,които са ти сложили да им ги удариш от главата!Аз не бих се примирил на това,което се е получило и не очакваи да ти се понижи височината на колата.Не,че ракламирам Дарукар,но всичко,което сам си купил оттам винаги е ставало перфектно!
УСПЕХ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 07 Апр 2009, 11:11

simke78 е колега стига де.. сега колата на матадора DroW + 16-те джанти ми изглежда на... ТовареН КораБ :mhihi:
те маи и автовозите са по ниски :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E63 650
Мечтае да кара: BMW М6

Мнение от simke78 » 08 Апр 2009, 9:29

Знаеш ли колега БМВ-Е39,чудех се наистина на какво ми прилича.На автовоз е малко пресилено,но какво ще кажеш за кола амфибия?Дори и да сложиш по-големи джанти още по-голям вседеход ще стане!Нека колегата Дроу,ако е истински ентусиаст на БМВ,да вземе адекватни мерки и да не се залъгва,че нещата ще се оправят от самосебе си!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 10 Апр 2009, 2:19

mad_presley написа:Колегата @DroW си е взел модела VNE-B107, който е с чашката.Колата му се повдига, от което следва, че има нещо сгрешено в чашката и вдига колата.

Абе аз сега се сетих, колега @DroW проверявал ли си по VIN, дали не ти излиза че си с M-окачване, а да слагаш амортисьор за обикновено!?

Колега не съм понеже оня саит където ти изкарват повече за колата смисъл какъв цвят е от завода кви екстри е имала не работеше. Имах досега само до обикновения саит в които пише коя година е произведена.
Кодът ми е BN62111 ако някои иска и знае как може да провери.

Живот и здраве събора наближава ако се засечем там с колегите от форума можете да погледнете наживо ако искате. :)
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Re: След смяна на амортисиори !?!?

Мнение от vladodj1 » 11 Апр 2009, 12:04

ПРОБЛЕМА Е СЛЕДНИЯ ДАВАТ НЕ КАКВОТО ТРЕА 6ТОТО ПРИ ВСИ4КИ БМВ-ТА АМОРТИСЬОРИТЕ СА 2 ВАРИААНТА ВИСОКИ ИЛИ НИСКИ НА ТЕБ СА ТИ ДАЛИ ВИСОКИ.ИМА6 ДВА ВАРИАНТА ИЛИ СМЕНЯ6 ТИЯ ИЛИ СМЕНЯ6 И ЗАДНИ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 11 Апр 2009, 13:30

DroW написа:Кодът ми е BN62111 ако някои иска и знае как може да провери.

Наистина сайта за пълна VIN информация не работи.Най-добре иди в Дару или Камор, от там ще ти извадят разпечатка с оборудването на колата и ще разбереш, дали не е с по-ниските амортисьори и дали не си взел такива, които не са за твоята кола ;)

Предишна

Назад към E39