странен шум като запаля сутрин помощ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

странен шум като запаля сутрин помощ

Мнение от Rymen » 09 Апр 2009, 20:44

добур вечер сори ако темата не е кадето трябва ама имам проблем и се опитвам да разбера от хора с повече опит от мен с бмв. Значи сутрин като запаля се чува някакво бучене при джигателя 2/3 минути и спира моля ако има някои някаква идея да пише мерси предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 09 Апр 2009, 21:03

Ходи да ти видят повдигачите на клапаните, сегментите и накрая ролките.
Виж с какво масло си, дали е подходящо.
Успех :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от Rymen » 09 Апр 2009, 21:05

yellowsubmarine написа:Ходи да ти видят повдигачите на клапаните, сегментите и накрая ролките.
то е като се1 някаква помпа бучи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 09 Апр 2009, 21:06

Колега това се случва на още 2-3-ма поне от този форум дори и на брат ми. И още незнам от какво е... 2-3 минути бучи и изведнъж спира ако разбереш от какво сподели с нас

Потребител
Аватар

Мнение от Rymen » 09 Апр 2009, 21:07

Rymen написа:
yellowsubmarine написа:Ходи да ти видят повдигачите на клапаните, сегментите и накрая ролките.
незнам как да го обясня

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 09 Апр 2009, 21:10

Rymen написа:

При това положение - смукача или вторичната въздушна помпа ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Rymen » 09 Апр 2009, 21:14

yellowsubmarine написа:
Rymen написа:

При това положение - смукача или вторичната въздушна помпа ;)
демек имам ли проблем да решабам ? бучи като не сум я карал пожече време ако не я карам няколко часа и после го чувам тва бучене

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 09 Апр 2009, 21:18

Ами ако е вторичната възд. помпа, то тя нагнетява въздух отначало заради емисиите и ламбда сондата, но щом се чува като прахосмукачка мисля, че трябва да се погледне

Потребител
Аватар

Мнение от Rymen » 09 Апр 2009, 21:19

yellowsubmarine написа:Ами ако е вторичната възд. помпа, то тя нагнетява въздух отначало заради емисиите и ламбда сондата, но щом се чува като прахосмукачка мисля, че трябва да се погледне
мерси много :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 09 Апр 2009, 21:23

Rymen написа:
yellowsubmarine написа:Ами ако е вторичната възд. помпа, то тя нагнетява въздух отначало заради емисиите и ламбда сондата, но щом се чува като прахосмукачка мисля, че трябва да се погледне

Приятел, изказвам мнение, с което не ангажирам никого. Най-добре бягай в сервизче, че сега 1 малък и незначителен проблем утре ще те кара да си скубеш косите, а по форума мнения много.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 09 Апр 2009, 23:15

yellowsubmarine написа:
Rymen написа:

Приятел, изказвам мнение, с което не ангажирам никого. Най-добре бягай в сервизче, че сега 1 малък и незначителен проблем утре ще те кара да си скубеш косите, а по форума мнения много.

Проблема е че като е закра в сервиза вече ще си работи както трябва и няма кво да покаже да се чуе трябва само да обеснява... :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kasico » 10 Апр 2009, 11:44

kaspar_ivo написа:
yellowsubmarine написа:
Rymen написа:

Проблема е че като е закра в сервиза вече ще си работи както трябва и няма кво да покаже да се чуе трябва само да обеснява... :confused:

Дам, проблема за който говори колегата и аз го имам.. като запаля сутрин колата като е студена бръмчи 2-3 мин и след това спира. Кофтито е че ако тръгна да е карам на майстор докато стигна и тя вече е загряла и нищо неможе да се чуе и трябва да обеснявам, а така до никаде не стигаме.. :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

няма страшно

Мнение от mitaka7 » 10 Апр 2009, 13:07

това е съвсем нормално колеги. просто като е студена колата тази прахосмукачка вкарва повечко въздух около 2-3 минути и автоматично спира. има нитове на нея и с времето леко се охлабват и прахосмукачката става малко по шумна. има вариант да се разпробие нита и да се сложи болтче с гайка. нищо тревожно, не се притеснявайте.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 11 Апр 2009, 0:02

Колега, бе тва да не ти е печката:?: Като е студено е нормално да бучи в началото, докато подгрее малко антифриза. Пробвай веднага като дадеш на контакт преди да си я палил веднага да изключиш климатика - и чак тогава да палиш. Ако е от печката не би трябвало да бучи.
...просто мнение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 11 Апр 2009, 2:55

nik4o_83 написа:Колега, бе тва да не ти е печката:?: Като е студено е нормално да бучи в началото, докато подгрее малко антифриза. Пробвай веднага като дадеш на контакт преди да си я палил веднага да изключиш климатика - и чак тогава да палиш. Ако е от печката не би трябвало да бучи.
...просто мнение

колегата е с 318-ка ;)

Следваща

Назад към E46