Въпрос за датчици

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Въпрос за датчици

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 08 Апр 2009, 11:55

Колеги и колежки ,

Ще ме светне ли някой за сиптомите при прецакан датчик за рапределителния и коляновия вал ?

Кво точно праят тия двамата и кат се прееее..... кво точно става с колата ? Само ще замоля спамерите ако няма кво да кажат да не предполагат!
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

ре

Мнение от saint85 » 08 Апр 2009, 16:11

1. Кофти смес неправилно изгаряне
2. Неравномерна работа на мотора
3. Колата не иска да пали или пали трудно
4. Грешки в компа - ако ти е избягал датчика се вижда на диагностика
5. Личи си и външно -прекъснати кабелчета нагоряло и тн. ама требе да се свали и да се огледа ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 08 Апр 2009, 16:15

Дай да пробваме с твоя новия ,че имам съмнения някакви и не знам какво е точно , ама е нещо дребно. С Карсофта вижда ли се или ще трябва да ходя другаде да я гледат ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от saint85 » 08 Апр 2009, 16:34

Мисля че излиза на карсофта - ама тоя на разпределителния май се сваля лесно ама другия на коляновия е тегава работа и май нема как да ти го дам иначе ти ся ако сложиш моя требе да одиме на диагностика да си изчистиме грешките след тва и да се настрои и най- вероятно да покараш известно време така за да опомни компа - иначе няма ядове че ти го дам ;) Кажи какво точно ти прави колата ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 08 Апр 2009, 17:02

Ами кво...работи си нормално , на моменти такава претриса мнооого леко , ще кажеш че има тикове ...и някак мудна ми се струва в ниските, имам чувството че се замисля или съм и свикнал и си въобразявам.. Бобини сменях , лули , нови свещи... май ще зема едни нови лули да сложа. Прави го и на газ и на бензин.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от saint85 » 08 Апр 2009, 17:14

Споко колега и мойта претриса на моменти и на един друг колега претриса това май са лулите при тебе незнам въпреки че аз съм ги сменил - на доста колеги има притриса леко така май имаше такава тема
Аз още не съм сменял ламбда може и от нея да е :roll: ако не е и от нея незнам вече какво остана - но и аз съм така леко ми притриса от време на време и е малко мудна ;)

Ако искаш неделя на събора ще дискутираме и ако искащ ще сваля датчика на раз. вал за тест
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 08 Апр 2009, 22:02

Колата върви осезаемо зле ! :roll: Само това знам (от чужд опит) ама твоята едва ли е чак така..

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 08 Апр 2009, 22:13

JIKI_RACER написа:Ами кво...работи си нормално , на моменти такава претриса мнооого леко , ще кажеш че има тикове ...и някак мудна ми се струва в ниските, имам чувството че се замисля или съм и свикнал и си въобразявам.. Бобини сменях , лули , нови свещи... май ще зема едни нови лули да сложа. Прави го и на газ и на бензин.

Симптомите са характерни за сонда. Аз лично съм сменил три ламбди сонди, уж оригинални, за три месеца. Проверете тях първо, щото датчик на колянов вал да се е прецакал ми се вижда голям филм.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Потребител
Аватар
Кара: E39 M62B35

Мнение от bu4 » 08 Апр 2009, 23:03

колеги имам подобен проблем и аз.зна4и като е студен мотора паля карам без да ми претриса,без да ми прекъсва,но веднага как загрее колата и се по4ва-придърпване,претрисане,замисляне на колата,губене на мощност.смених-ламбда сондата,смених лулите,све6тите,но пак се полу4ава но само при загрял мотор ве4е.дайте съвет кво може да тва 4е ми писна ве4е :help:

Аватар

Мнение от Хаос » 09 Апр 2009, 1:34

bu4 написа:колеги имам подобен проблем и аз.зна4и като е студен мотора паля карам без да ми претриса,без да ми прекъсва,но веднага как загрее колата и се по4ва-придърпване,претрисане

ставаме двама... и това се появи съвсем наскоро, не знам дали не си внушавам само, но определено си претриса повече по светофарите...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: Въпрос за датчици

Мнение от LiTtLeRoCk » 09 Апр 2009, 9:49

JIKI_RACER написа:Колеги и колежки ,

Ще ме светне ли някой за сиптомите при прецакан датчик за рапределителния и коляновия вал ?

Кво точно праят тия двамата и кат се прееее..... кво точно става с колата ? Само ще замоля спамерите ако няма кво да кажат да не предполагат!
Сега ще ти кажа как да провериш кой датчик или дали въобще датчика ти е преебан.Запали колата и разкачи датчика на коляновия вал ако колата продължи да работи значи датчика на разпределителния вал работи ако угасне значи е прецакан направи същото и с датчика на разпределителния вал свържи двата датчика запали и разкачи датчика на разпределителния вал ако колата продължи да работи значи датчика на коляновия вал е здрав ако угасне значи не работи.
Колата може да работи и с един датчик но преминава в авариен режим и взема информация само от единия датчик колкото да се приберете ако ви го направи на път.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 09 Апр 2009, 13:44

И как да го направя точно разкачането ??? То май тряя разглобя половината кола ?
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 09 Апр 2009, 16:25

JIKI_RACER написа:И как да го направя точно разкачането ??? То май тряя разглобя половината кола ?
Говориш глупости аз като го правих да не би да разглабях буксите и на двата датчика се намират по смукателния колектор проследи кабелите и ще ги видиш.

Потребител
Аватар
Кара: E34 M50B20 Touring E36 M43B18

Re: Въпрос за датчици

Мнение от calypso » 10 Апр 2009, 9:40

Колега,здравей.Преди време бях с прецакан датччик на разпр. вал,колата не държеше обороти,гаснеше и вдигна разхода.Става въпрос за М50Б20.Това е по спомени,мисля 4е новия беше 192--200 лв.Ако мислиш,4е може и да е от ламбда сондата,разка4и буксата и виж дали ще има промяна,ако си работи по същия на4ин е тя,ако измени работата-не е тя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 10 Апр 2009, 9:52

Чичо, а за диагностика дали си чувал? Тук хвърляме боб и надничаме в кристалното кълбо. Явно, че е някой скъпоструващ датчик ама кой само можем да гадаем.

1-ва стъпка - Обади се на Стуьо.
2-ра стъпка - разберете се кога и къде да ти закачи колата на компа.
3-та стъпка - Вече си наясно колко пари ще трябва да се бръкнеш за смяна на датчик.
4-та стъпка - Отивате в Липненски и за макс. 15 лева преяждате. Естествено за твоя сметка.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Следваща

Назад към E34