Отново същия проблем
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Отново същия проблем
Колеги мислих че съм го решил след смяната на свещите но ... уви. Отново колата ми загася по време на движение тоест като я пусна на инерция само. Промих тръбите на стъпковото моторче с бензин смених свещите , погледнах дебитомера , погледнах дали не ми се е задръстил катализатора ... не знам какво друго да гледам съветвайте ме нещо. Много ме съмнява дали не ми се е запушила цедката в резервоара
BMW ®
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
hellsgate написа:ходих излезе само датчик на разпределителен вал и го смених

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Под стъпково моторче регулатора на тихите обороти ли имаш предвид. В този ред: регулатор, дроселова клапа, дебитомер, дюзи...
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- im0tep
- старши ентусиаст
-
hellsgate написа:преди ми гореше масло да . Клапана на картерните газове не сам си го сменил възможно ли е да ми загася от това . Не ме интересува дали ми се менят оборотите само искам да не ми загазя по време на вдижение . Иначе оборотите да се менят колкото си искат
Мисля,че не гасне,но има проблем с оборотите.Но искам пак да кажа...това е само предположение,въпреки ,че твоя проблем ми намирисва на електроника.Прочети тази тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 7%EE%E2%E5
- im0tep
- старши ентусиаст
-
Колега,освен да отидеш в оторизиран сервиз да ти направят качествена диагностика друго немога да те посаветвам
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Премерете бобините една по една да са в норма. Понякога прави проблем ако някоя бобина е излязла от норма но продължава да работи все пак.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
hellsgate написа:Забелязах също и че си мени оборотите както стои на 650 и изключа от скорост на някой светофар като чакам и изведнъж пада стрелката на 500 оборота за 1 секунда някъде. Рядко го прави
Съгласен съм с колегата @im0tep, че това е най-вероятно проблем с електрониката. На мен ми го прави това когато например вдигам стъклото, като се качи горе и точно преди да изключи, вероятно се получава пиково натоварване и падат малко оборотите за секунда и пак се вращат. Също така като ми се включва перката на климатика падат оборотите, но така и не ми е останало време да отида да отстраня проблема.
15 мнения
• Страница 1 от 1