Филтър картерни газове 525Д

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 07 Апр 2009, 9:15

Колега, по добре си купи целият комплект филтър, защото не само текстилното филтърче се замърсява, а има още едно което е в самата пластмаса, то е един вид груб филтър!
ПП. ....., а като смениш филтъра трябва да смениш и уплътненията, които са под него.Тях не ги продават отделно.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 07 Апр 2009, 15:38

аз го сменям с всяка смяна на маслото и си кушувам само елемнта вътре.. разглобвял съм такъв филтър и няма нищио друго в него освен една мембрана която ако се запуши филтъра е къса и реално филтъра спира да функционира. Направено е с цел да не прецака турбото :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Потребител
Аватар

Мнение от есприте » 07 Апр 2009, 20:37

Giorceto написа:аз го сменям с всяка смяна на маслото и си кушувам само елемнта вътре.. разглобвял съм такъв филтър и няма нищио друго в него освен една мембрана която ако се запуши филтъра е къса и реално филтъра спира да функционира. Направено е с цел да не прецака турбото :)

Мерси колега. Аз днес купих целия комплект за 91лв и го смених сам. Стария беше много зле.
С какво масло карате колеги?

Потребител
Аватар

Мнение от есприте » 07 Апр 2009, 20:41

есприте написа:
Giorceto написа:аз го сменям с всяка смяна на маслото и си кушувам само елемнта вътре.. разглобвял съм такъв филтър и няма нищио друго в него освен една мембрана която ако се запуши филтъра е къса и реално филтъра спира да функционира. Направено е с цел да не прецака турбото :)

Мерси колега. Аз днес купих целия комплект за 91лв и го смених сам. Стария беше много зле.

Само елемента откъде го купуваш?

Потребител
Аватар

Мнение от есприте » 07 Апр 2009, 20:41

есприте написа:

Само елемента откъде го купуваш?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Re: Филтър картерни газове 525Д

Мнение от DiMIcha84 » 21 Мар 2013, 18:51

Здравейте колеги, за да не пиша нова тема ще попитам в тази. Наскоро преди хиляда километра си сменях филтъра на картерните газове като почистих и тръбата от него към турбото, и днес реших да изкарам и видях че е доста омазнена, след което си проверих и маслото и забелязах, че и то е намяло. Това нормално ли е при този филтър или има вероятност нещо да не съм го монтирал правилно? :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Re: Филтър картерни газове 525Д

Мнение от mpp82 » 21 Мар 2013, 20:59

Предишна

Назад към E39