Лампа за акумолатора

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Лампа за акумолатора

Мнение от Е.Димитров » 31 Мар 2009, 8:51

Здравейте колеги,моля за малко помощ,вчера се прибирам ,колата няма никакви проблеми(както обикновенно) но днес сутринта паля нормално...и лампата за акумолатора продължи да свети (в червено естествено)
Ползвах търсачката но не открих нищо и за това си позволявам да отворя тема.
Въпросите са ми,има ли някаква по специална причина лампата да светне изведнъж,освен общоприетите повреди в алтернатор и/или блок и втория въпрос,понеже сега съм в пловдив,има ли място в пловдив където могат да остранят проблема ,без да ме натоварват с глупости и да не е безбожно скъпо?
Благодаря ви предварително

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 31 Мар 2009, 10:45

колега , ако не загася зна4и 4е не6то не се зарежда и скоро акумулатора 6те падне . Това наи 4есто се полу4ава от алтернатора, и маи спасението е единствено смяна (струва кам 350 лв, BOSH)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 31 Мар 2009, 14:59

Значи,изключих акумолатора за 3 часа...и сега когато запалих лампата не свети,все пак не е решение...защото нямам точен модел защо сега не свети и дали пак ще светне,на тойотата ми всичко е лесно,свети лампа=на четки или блок,тук на БМВ всичко като чели е софтуерно,но дали и при акумолатора е така...?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 31 Мар 2009, 15:57

Запали и замери на акумулатора напрежението, дали има зареждане и с колко се зарежда, и ще си отговориш на много въпроси.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 31 Мар 2009, 16:51

majstorapetkov написа:Запали и замери на акумулатора напрежението, дали има зареждане и с колко се зарежда, и ще си отговориш на много въпроси.

Колега,съвета ти се оказа ценен,благодаря ти,за съжаление се появиха нови въпроси:
Първо не зареждаше,но и лампата не светеше от началото,наместих буксата на алтернатора,запалих и лампата угасна...но не зареждаше(показания на мултицета),после докато работи двигателя извадих (-) и колата загасна,при 2 рия опит когато извадих (-) колата притрепна...но продължи да работи,замерих и вече зареждаше нормално...
Някой има ли идея на какво се дължи
Мерси предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 31 Мар 2009, 18:11

Колега, избягвай този експеримент с изваждането, защото има много електроника и можеш да се окажеш в небрано лозе, от опит с друга кола ти го казвам.
Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 31 Мар 2009, 22:55

Е.Димитров написа:
majstorapetkov написа:Запали и замери на акумулатора напрежението, дали има зареждане и с колко се зарежда, и ще си отговориш на много въпроси.

Колега,съвета ти се оказа ценен,благодаря ти,за съжаление се появиха нови въпроси:
Първо не зареждаше,но и лампата не светеше от началото,наместих буксата на алтернатора,запалих и лампата угасна...но не зареждаше(показания на мултицета),после докато работи двигателя извадих (-) и колата загасна,при 2 рия опит когато извадих (-) колата притрепна...но продължи да работи,замерих и вече зареждаше нормално...
Някой има ли идея на какво се дължи
Мерси предварително

Оправи си четките
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Бояджиев1957 » 01 Апр 2009, 15:04

100 % четките Новите струват 5-6 лева

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 01 Апр 2009, 17:24

Бояджиев1957 написа:100 % четките Новите струват 5-6 лева

Благодаря колеги,значи както разбирам,при износени четки се получава тоя ефект един път зарежда един път не,така ли е?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 06 Апр 2009, 14:55

Така,решението на проблема:
Четките си бяха ОК,както и всичко по алтернатора впрочем...силовия кабел който влиза в алтернатора явно е правил проблеми защото имаше нагоряло по него и болтчето дето го държи,за всеки случай се смениха четките на алтернатора и лагерчето.
Съвет :
В Никакъв случай не ходете на ремонт на каквото и да е,стартер или алтернатор в младост 3 зад китайския ресторатн,според техните тарифи сваляне/качване на алтернатора и смяна на лагерче и четки е 120 ЛЕВА
лягерчето и четките с труда били ...20 тина лева,ама свалянето и качването 100!!!
Естествено платих им...но сега ще им пратя и данъчни (естествено и аз ще дойда като свидетел),нито касова бележка,нито какъвто и да е документ...

ШОП
Аватар

Мнение от BMDrago » 06 Апр 2009, 15:02

Еми като неможеш да си го свалиш сам ще си плащаш,пък и защо не попита колко ще ти излезе преди да вкараш колата :roll: Аз мисля ,че не са ти те виновни
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 06 Апр 2009, 15:35

BMDrago написа:Еми като неможеш да си го свалиш сам ще си плащаш,пък и защо не попита колко ще ти излезе преди да вкараш колата :roll: Аз мисля ,че не са ти те виновни

Аз пък мисля че ...май се познавате...но както и да е.
Сваляне и качване на алтернатор навсякъде,повтарам "навсякъде" струва макс 60 Български лева освен в оторизираните сервизи,а и доста помагах на младежа ..защото всъщност не беше свалял алтернатор на този модел,което се оказа невероятно лесно,но както и да е,боли ме,дал съм парата...сега остава само с данъчните да отида...и ще сме 1 на 1 :D

ШОП
Аватар

Мнение от BMDrago » 06 Апр 2009, 23:31

никой не познавам :roll: просто винаги питам за цената преди това,защото като чуят БМВ и режат главата от кръста.Макар,че при тази марка във монтирането на всяка част е вложена инжинерна мисъл(ако ме разбираш какво искам да кажа)

Пример: на старото ми трябваше да сменя ремък и ми дават телефона на един бивш кадър на дару.Срещаме се ,оня вика: ооо няма проблем сменяме го и аз:
-ама чакай колко ще ми струва?
-170!!
-А'е чао,довиждане,весели празници ......и така :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 07 Апр 2009, 13:37

BMDrago написа:никой не познавам :roll: просто винаги питам за цената преди това,защото като чуят БМВ и режат главата от кръста.Макар,че при тази марка във монтирането на всяка част е вложена инжинерна мисъл(ако ме разбираш какво искам да кажа)

Пример: на старото ми трябваше да сменя ремък и ми дават телефона на един бивш кадър на дару.Срещаме се ,оня вика: ооо няма проблем сменяме го и аз:
-ама чакай колко ще ми струва?
-170!!
-А'е чао,довиждане,весели празници ......и така :D

Дабе ,прав си естествено че..позабравих да попитам,но това не е никак коректо все пак от тяхна страна да ми изчуроликат 2 на цена,още един съвет тогава-Винаги питайте,не само в оторизираните сервизи може да ви падне главата,ами и в некой "кенеф" с псевдо майстори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 07 Апр 2009, 14:24

аз лятото си свалях стартера /беше клеясал/ ама толкова зор за изваждането му видях и се преправяха и инструменти зада може да се развият отзаде болтовете незнам в сервиз колко щяха да ме обрулят на един приятел баща му ми помогна и за 5часа работа го свалихме разглобихме смазахме и качихме , че понякога човек като не може сам да си свърши работата се налага да се плаща ,но първо да се пита за цени !!!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Следваща

Назад към E46