E39 ли да взема или ...?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
E39 ли да взема или ...?
Здравейте колеги ! Предстои да си купя кола и съм се спрял на BMW 525TDS ili 520d(те са по-рядки и по-скъпи, 4цилиндровия), модел 1998-2000, може и 520i, но задължително с ГАЗ. Който има такова животно моля да сподели впечетленията си!!! Питам директно колко е разхода! Поизчетох форума и не видях някои да казва разхода си на колата му - интересувам се от този на 525( знам, че за всяка кола си е индивидуално, но поне ме ориентирайте, не съм в състояние да храня с по 15-20л/100км). В момента се продава едно 520i с ГАЗ за 7000лв, което също е вариант, но ме притеснява това, че най-вероятно е сбъркано от каране. Може ли такава кола да се поддържа с 600-700лв годишно, като изключим данъците, каско, гориво и някаква непредвидена сериозна повреда? До 3 седмици трябва да съм с возило, помагайте
Други варианти за кола са ми VW Bora i Mitsubishi Galant пак 1998-2000г дизел. Общо взето изискванията към колата са ми да е среден клас големина, да вози комфортно, да е надеждна и да има приемлив разход - не съм състезателен тип и колата няма да види повече от 3500 оборота, затова и съм се спрял на дизела. Извинявам се на админите, че първо пуснах темата в "Основен Форум" ... нов съм
Мерси предварително

- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
По рядко е 520д защото мотора е куц / мое мнение / !! като разход сигурно 10-11 ще ти дава ... то това много относително ... а за 600-700лв на година мен ме съмнява да се справяш с поддръжката ..... и със сигурност ТДС-а ще е на повече километри от колкото 520-ката ... за тези пари където говориш колко може да отделиш по добре търси бензин, че дизела капризен и то много ... Успех !!
Моята дава градско 8-10л/100км може и нагоре ако натискаш много....
Извънградско 5.5-7л/100км
всичко е според зависимост от карането...има шанс да свалиш близо до 5л/100км ако си на магистралата и ползваш темпомат евентуално. Общо взето ако я караш като пенсионер и спазваш ограничението на скоростта едва ли ще имаш голям разход. Возията е перфектна! ТДС пукат глави ако настъпваш кораво. Ако караш кротко мисля че няма да имаш ядове.Относно комън рейл...по добри са...само да не дойде време за ремонт
Извънградско 5.5-7л/100км
всичко е според зависимост от карането...има шанс да свалиш близо до 5л/100км ако си на магистралата и ползваш темпомат евентуално. Общо взето ако я караш като пенсионер и спазваш ограничението на скоростта едва ли ще имаш голям разход. Возията е перфектна! ТДС пукат глави ако настъпваш кораво. Ако караш кротко мисля че няма да имаш ядове.Относно комън рейл...по добри са...само да не дойде време за ремонт

Bygav написа:... Предстои да си купя кола и съм се спрял на BMW 525TDS ili 520d ...
... Други варианти за кола са ми VW Bora i Mitsubishi Galant пак 1998-2000г дизел. Общо взето изискванията към колата са ми да е среден клас големина, да вози комфортно, да е надеждна и да има приемлив разход ...
Колега не знам по какви критерии сравняваш BMW с VW Bora и Mitsubishi Galant, но мога да ти кажа, че нямат нищо общо ...
Колкото до разхода, виж тази тема
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=102605
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Колега, моето мнение е, че БМВ на газ е като стар педерас, ако търсиш икономична кола просто си сбъркал форума, тук няма да намериш такава, по-добре се ориентирай към фолксВАГИНИТЕ! 

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
пич като вземеш ефтина 5ца е39, разхода ще е последното нещо което ще гледаш и ще те интересува, само ще намразиш марката
щом искаш икономия 520 с газ ще е наи на далавера, но ГАЗ която ти ще сложиш на колата, а не некоя тормозена цел живот на газ
е39 е скъпа за подръжка, защото независимо дали караш е39 1996 или е39 2003 нещата са едни и същи пари, така че вземеш ли е39, требва да си готов да поддържаш е39 2003 г, а вземеш ли евтино е39 Нещата отиват на много зле, но има и по лошо - да вземеш ефтин тдс
моя съвет е да си вземеш едно Е36 325 тдс с доста екстри и глезотии, хем е по евтино за подръжка, хем ще е доста по читаво за тия пари, от колко е39 525 тдс , а мотора е същия и върви повече на 3ка
щом искаш икономия 520 с газ ще е наи на далавера, но ГАЗ която ти ще сложиш на колата, а не некоя тормозена цел живот на газ

е39 е скъпа за подръжка, защото независимо дали караш е39 1996 или е39 2003 нещата са едни и същи пари, така че вземеш ли е39, требва да си готов да поддържаш е39 2003 г, а вземеш ли евтино е39 Нещата отиват на много зле, но има и по лошо - да вземеш ефтин тдс

моя съвет е да си вземеш едно Е36 325 тдс с доста екстри и глезотии, хем е по евтино за подръжка, хем ще е доста по читаво за тия пари, от колко е39 525 тдс , а мотора е същия и върви повече на 3ка
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Колега,
1. БМВ не е автомобил за човек, който се интересува от разхода на гориво. Ако си човек, който се притеснява от разхода на гориво, значи ще се шокираш от разходите за поддръжката на БМВ. Ако въпреки че си такъв човек, си позволиш да си купиш БМВ, след това ще започнеш да пълниш форума с негативни оценки за БМВ и с тежко малоумни разсъждения. Това, че някой е събрал пари да купи БМВ, не означава, че ще може да го поддържа, и то както трябва, а не по булгаристански.
2. Не се съсредоточавай толкова в километрите, защото така или иначе, никой не може да разбере, на колко реални километра е колата. Обърни внимание на тези неща в автомобила, които говорят за неговото техническо състояние, а от там - и за поддръжката, която му е осигурил предишния му собственик.
3. Не обръщай внимание на това, че TDS-а щял да бъде на повече километри във всички случаи. Даже и така да е (което не е задължително), дизеловия мотор (по принцип) е с по голям ресурс и има по-голям потенциален пробег от бензиновия. Не по-голям. МНОГО по-голям.
4. Автомобилите, които си посочил като стоящи пред теб алтернативи, не могат да стъпят на малкия пръст БМВ. БМВ е друг свят.
Пожелавам ти да направиш най-целесъобразния за теб избор! Пожелавам ти да имаш материалната възможност не просто да влезеш в света на БМВ, но и да пребиваваш в него без особени усилия. В противен случай, ще излезе, че си се опитал да надскочиш себе си, което ще ти донесе само негативи.
Бъди здрав!
1. БМВ не е автомобил за човек, който се интересува от разхода на гориво. Ако си човек, който се притеснява от разхода на гориво, значи ще се шокираш от разходите за поддръжката на БМВ. Ако въпреки че си такъв човек, си позволиш да си купиш БМВ, след това ще започнеш да пълниш форума с негативни оценки за БМВ и с тежко малоумни разсъждения. Това, че някой е събрал пари да купи БМВ, не означава, че ще може да го поддържа, и то както трябва, а не по булгаристански.
2. Не се съсредоточавай толкова в километрите, защото така или иначе, никой не може да разбере, на колко реални километра е колата. Обърни внимание на тези неща в автомобила, които говорят за неговото техническо състояние, а от там - и за поддръжката, която му е осигурил предишния му собственик.
3. Не обръщай внимание на това, че TDS-а щял да бъде на повече километри във всички случаи. Даже и така да е (което не е задължително), дизеловия мотор (по принцип) е с по голям ресурс и има по-голям потенциален пробег от бензиновия. Не по-голям. МНОГО по-голям.
4. Автомобилите, които си посочил като стоящи пред теб алтернативи, не могат да стъпят на малкия пръст БМВ. БМВ е друг свят.
Пожелавам ти да направиш най-целесъобразния за теб избор! Пожелавам ти да имаш материалната възможност не просто да влезеш в света на БМВ, но и да пребиваваш в него без особени усилия. В противен случай, ще излезе, че си се опитал да надскочиш себе си, което ще ти донесе само негативи.
Бъди здрав!
Re: E39 ли да взема или ...?
Bygav написа:Общо взето изискванията към колата са ми да е среден клас големина, да вози комфортно, да е надеждна и да има приемлив разход
Колега, тогава се насочи към друга марка

Погледни тази тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=44958мисля, че ще ти бъде от голяма полза
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!
О BMW, имам лудост в главата си от теб!
О BMW, имам лудост в главата си от теб!
- gorota
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '520D 00'
- Мечтае да кара: х6
- Детайли за колата: м-окачване и всички екстри за модела без кожа.
Re: E39 ли да взема или ...?
БМВ не е кола просто да си купя кола,защото казват,че е добър автомобил.БМВ трябва да го носиш във се бе си.Emilio написа:Bygav написа:Общо взето изискванията към колата са ми да е среден клас големина, да вози комфортно, да е надеждна и да има приемлив разход
Колега, тогава се насочи към друга маркаЗащото Е39 ще е надскачане за теб
и то зщото няма как да я подържаш за тези пари
![]()
Погледни тази тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=44958мисля, че ще ти бъде от голяма полза

BMW
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Колегата е прав, ако ще търсиш евтино Е39... по-добре недей, защото влизаш във такъв филм, че свят ще ти се завие 

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Купиш ли си Е39 просто трябва да може да поддържаш щото тука нещата идват от нищото, вчера както карах и бум маркуча на турбото хоп 150лв.
... Повечето съберат примерно 15хил.лв. дават ги за кола и после като се счупи нещо майко мила какво стана!

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
- FNC_VeNoM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
ТДС много добър вариант но труден за поддръжка.Повече от 700 лв на год пък и читев тдс за 7000 мммм невъзможно.
520и + газ - само ако е казов инжекцион иначе умряла работа но лично за мене бмв на газ умряла работа.
Като цяло за тия пари читаво е39 малко малко трудно но в никакъв случай не купувай на сляпо тдс за 7000 лв
А 520 д незнам кви са проблемите на този мотор.1 приятел кара е46 и е доста доволен от колата определено е по малко проблемна от тдс
520и + газ - само ако е казов инжекцион иначе умряла работа но лично за мене бмв на газ умряла работа.
Като цяло за тия пари читаво е39 малко малко трудно но в никакъв случай не купувай на сляпо тдс за 7000 лв
А 520 д незнам кви са проблемите на този мотор.1 приятел кара е46 и е доста доволен от колата определено е по малко проблемна от тдс
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
FNC_VeNoM батка отвори раздел Е46 и там виж колко КОЛКО много теми с проблеми има за 320 д 136 кс , мотора е същия като при е39 520д пак 136 кс
тва 4 цилиндров дизел ебати насраната работа , ТРАКА като КАМИОН, вибрации при палене/гасене да си ебе маиката, возил съм се в е46 320д 136 кс .. нема такъв КОшер, никога не бих си взел 4 цилиндров дизел на 5-ца ....... ТДС-а е светлинни години пред тоя 4 цилиндров кошер . чесно казано много по приятено ми е да се воза в ТДС, от колко с тоя мотор 320д 136 кс 4 цилиндра
пак казвам на колегата, да си вземе Е36 325 тдс, ще остане мноого доволен !
тва 4 цилиндров дизел ебати насраната работа , ТРАКА като КАМИОН, вибрации при палене/гасене да си ебе маиката, возил съм се в е46 320д 136 кс .. нема такъв КОшер, никога не бих си взел 4 цилиндров дизел на 5-ца ....... ТДС-а е светлинни години пред тоя 4 цилиндров кошер . чесно казано много по приятено ми е да се воза в ТДС, от колко с тоя мотор 320д 136 кс 4 цилиндра

- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
BMW-E39 написа:FNC_VeNoM батка отвори раздел Е46 и там виж колко КОЛКО много теми с проблеми има за 320 д 136 кс , мотора е същия като при е39 520д пак 136 кс
тва 4 цилиндров дизел ебати насраната работа , ТРАКА като КАМИОН, вибрации при палене/гасене да си ебе маиката, возил съм се в е46 320д 136 кс .. нема такъв КОшер, никога не бих си взел 4 цилиндров дизел на 5-ца ....... ТДС-а е светлинни години пред тоя 4 цилиндров кошер . чесно казано много по приятено ми е да се воза в ТДС, от колко с тоя мотор 320д 136 кс 4 цилиндра![]()
Аз съм за мнението на колегата

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2