смяна на двигател
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
смяна на двигател
смятам да си сложа 2.8 мотор от Е36 дават ми го за 2500 с скоростната кутия и електрониката според вас дали ще има много зор с поставянето на купето и какво би могло да ненапасне и да иска смяна някои по запознат ако може да разясни и също ако някои знае колко гори
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
голяма глупост ще направиш,ако толкова искаш този мотор,вземи го ама си го натикай пак в е36,няма смисал да разваляш е46-цата,мое мнение 

- ///M Body Shop
-
-
- Кара: E39
И ква е разликата м/у 2.8 на е36 и на е46, та даже и на е39, че не мога да се сетяsk. написа:Обърни се към V-max, той сигурно ще може да ти помогне.
А ти сигурен ли си че искаш да изкараш двигателя от Е46 318 и да сложиш 2,8 от Е36???
100% ще ти създаде много ядове след монтажа. Все пак е по-стар и сигурно е доста ръчкан този мотор.

п.с. Колега давай смело, нищо страшно няма, и аз ше я правя тая галимация с 2.8 а може и 3литра направо

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Разликата е, че от Е36 двигател 2,5 и нагоре е ръчкан и няма вероятност да се намери на малко километри.
Ти ако щеш можеш и от Е31 да си сложиш двигател - пак ще е на между 10 и 20 години. Колкото и да е поддържан - всеки механичен елемент има дадено време живот, а механичните сглобки си имат време след което се амортизират. Така че колкото по-стар е двигателят - толкова по-зле. Ако вземе 2,8 от Е46 - по-става.
Ти ако щеш можеш и от Е31 да си сложиш двигател - пак ще е на между 10 и 20 години. Колкото и да е поддържан - всеки механичен елемент има дадено време живот, а механичните сглобки си имат време след което се амортизират. Така че колкото по-стар е двигателят - толкова по-зле. Ако вземе 2,8 от Е46 - по-става.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- ///M Body Shop
-
-
А може би точно аз, ще си намеря супер читав мотор било то от е 36, е46, е38, или е39, защото май точно с това се занимавамArchangel написа:Разликата е, че от Е36 двигател 2,5 и нагоре е ръчкан и няма вероятност да се намери на малко километри.

То е ясно, че няма да си взема нещо на 200к-300к мили

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
мм последно се спрях на 2.3 от е46 170-то коня най-лесно и барзо ще стане пък и с електрониката ще се намести по лесно сега трябва да изчакам само да донесат нови коли тои е една морга кадето карат само бмв-та от англия а там били много читави моторите за 2000 ми дават мотора с електрониката но сега до колкото разбрах скоростната котия нямало да стане и маи и котия ще трябва да се взима 

- ///M Body Shop
-
-
За този мотор не ти трябва кутияvitaliss написа:мм последно се спрях на 2.3 от е46 170-то коня най-лесно и барзо ще стане пък и с електрониката ще се намести по лесно сега трябва да изчакам само да донесат нови коли тои е една морга кадето карат само бмв-та от англия а там били много читави моторите за 2000 ми дават мотора с електрониката но сега до колкото разбрах скоростната котия нямало да стане и маи и котия ще трябва да се взима

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- ///M Body Shop
-
-
Аз говорих с точния човек за това, и ми каза, че не трябва, вече за по големи мотори не съм сигуренvitaliss написа:еми аз защотото много много неразбирам и питах и ми казаха 4е трябвало и котията да се смени
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
vitaliss написа:мм последно се спрях на 2.3 от е46 170-то коня най-лесно и барзо ще стане пък и с електрониката ще се намести по лесно сега трябва да изчакам само да донесат нови коли тои е една морга кадето карат само бмв-та от англия а там били много читави моторите за 2000 ми дават мотора с електрониката но сега до колкото разбрах скоростната котия нямало да стане и маи и котия ще трябва да се взима
2.3 мотор на Е46 няма
323 модела (както при Е36) е 2500 куб. см.
Мотор е с индекс м52б25 и всъщност няма голяма разлика с м52б28 (328), и при "трансплантация" интервенциите ще са еднакви.
ПП: естествено, че ще ти трябват и скорости, както и генерация

ПП2: относно изказванията по-горе 2.8 мотора при Е36, Е39 и Е46 си е еднакъв. Не е гаранция, че като е от Е46 (той се вгражда до 2000 г. ) ще е на по-малко километри от такъв в Е36. Всичко е въпрос на късмет при мотор втора употреба, но все си мисля че е хубаво като се слага друг мотор, все пак да се ревизира, за да не стават изцепки след 1000,2000 или 3000 км.

ПП3: за първи път виждам че бензинов мотор на БМВ се "плаши" от ръчкане....
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ///M Body Shop
-
-
Значи аз знам от Явор, че скоростите няма нужда да се сменят, говориме за б25-я мотор, за б28 незнам, а за генерацията е ясно 

- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Добре си го замислил колега, освен двигателя, скоростите, генерацията, смени и окачването - пружини за 6-так ще ти потрябват...
Освен това дифа на 325-цата е 3.15, а твоя 3.38...
Абе хамалогия си е, нищо по твоето купе не е за 6-так, ама щом си решил, нема лошо...

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
е аз мога да си карам и с моя диф и след време да си го сменя... и какво точно трябва да сменям по окачването освен пружини? под генерация какво имаш предвит?
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2