Проблем спирачно цилиндърче

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 316 84г. м10б18
Мечтае да кара: на рали съзтезание :)

Проблем спирачно цилиндърче

Мнение от cargo22 » 04 Апр 2009, 21:18

Днеска реших да си сменя задните накладки, видех се в чудо защото не съм я правил тая операция до сега. Махам гумата тръгвам да развивам болчето на капака и ядец
Изображение
2 клуча заминаха и се стигна до помоща на бормашина и няколко бургийки.
Разгеле свалих капака разкачих всичко свалих накладките, гледам едното цилиндърче на вътре другото на вън , тръгнах до го прибирам и оп изтече нещо :mhihi:.
Изображение
Викам нещо не е наред палим колата натискам и оп залегай че за малко да ми влезне в устата :mhihi:.Това нали не е нормално после се замислих дали аз не съм го предобрил като на запален двигател без накладки съм натиснал спирачката, но мисла че просто си е било спекло и сега се е доскапало.Някой може ли да ме ориентира от къде да си закупя ново и кви пари върви, а и да питам лесно ли се сменя.

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 04 Апр 2009, 21:26

хахаха,ти верно ли си скочил на спирачките без накладки и барабанче :shock:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 30 ки до гроб
Мечтае да кара: на метан

Мнение от igra4a-c2560xm » 04 Апр 2009, 21:44

сега като сложиш новото колега пак натисни виж дали деиства без барабан и тогава зглобяваи :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cargo22 » 04 Апр 2009, 21:56

Смисъл според мен не би трябвало да има проблем ,ако е здраво дори и без накладки да има проблем при натискане.Те тия буталцета не са ли с някакъв ограничител за да избие покрай гумата начи си е било заминало.Казах че е възможно аз да съм го предобрил , а не че съм аз.Първо пробвах без да е запалена колата и при натискане пак пускаше.

igra4a-c2560xm ти от опит ли го знаеш или си получил прозрение в съня си че несе прави така.

Искам съвети от хора който са се сблъсквали с тоя проблем и имат опит.
Явор може и да има опит но той се простира до някъде .Нека пишат хора технически запознати да ми обяснят ,ако могат не да злорадстват АНАНА "ама ти верно ли така и така направи "ама той всъщност не знае дали това е причината или не , а дори и да знае вместо да отговори както подобава само СПАМИ. Извинявам се за тона ама се сещате че не ми е весело.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Myxa-TePoPuCT » 04 Апр 2009, 22:23

Ми мен, естествено че и новото цилиндърче ще протече ако натиснеш спирачката без да има накладки.
На никоя кола досега не съм виждал да има ограничител самото цилиндърче, и ако се запознаеш с устройството му, и ти ще се увериш.
При запален мотор и загасен, каква е разликата? Това да не е 2006-та година бмв, че да има значение дали е запален и не мотора ?

Мога да кажа само - > Като не знаете или не можете нещо, има си сервизи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cargo22 » 04 Апр 2009, 22:28

Сещам се за една доста голяма разлика СЕРВОТО.И тия дето ходят по сервизите никога не се научават ,кучето не е станало месар като гледа месаря.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Myxa-TePoPuCT » 04 Апр 2009, 22:32

А ти знаеш ли за кво е сервото, и като си толкоз информиран, кажи защо палиш колата ? за да може по-лесно да натиснеш педала и да не се измориш ли ?
обясни защо е толкова важно да работи колата ?
едва ли на твойта е30 имаш абс, че да има значение дали работи колата .
пък и то на е30 , дори да има абс пак не е нужно да работи мотора.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cargo22 » 04 Апр 2009, 22:43

Не говорех какво е сервото а че има разлика без и с него в налягането.Това за изморяването ти си некъв шегаджия БРАВО.Уважавам хората с чувство за хумор.
Myxa-TePoPuCT къде видя да се права на умник и да казвам че знам и разбирам просто имам желание.Никаде не съм казвал не е така или е така и така.Земи се в ръце и чети кой какво пише.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 туряга
Детайли за колата: мнооо бърза

Мнение от PaRaBoliC » 04 Апр 2009, 23:16

Ти си се вкарал в ебахти филма бе мен :))) , май май след малко ще стане въргала за едното цилиндърче, не се карайте за глупости. Важното е да си си разбрал грешката и това е! Успех с новите начинания само преди това попоглеждай книгите и ще ти е по лек живота :)
Цена на апарат ако мислиш че наистина се е скапал или ако ти е излетяло буталцето някъде и не мош да го намериш , провери в vari-bg.bg(оригиналдъ) или в evro07.bg или цом не съм сигурен (не толкоз оригиналдъ). там си има търсачка а номера на хапаратя можеш да намериш в realoem.com като в търсачката си напишеш номера на рамата. надявам се да се оправиш.

Летящия холандец
Аватар

Мнение от ///Явор » 04 Апр 2009, 23:16

ми кат гледам снимките,си вземи:нови барабани,накладки,цилиндърчета,жила за ръчна,лагери,спирачна течност,маркучи и събирай ;)...или червен спрей :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cargo22 » 04 Апр 2009, 23:26

PaRaBoliC понеже не остана време и не съм го пробвал , утре ще зглобя да видя дили ще избие пак щом вътре няма ограничител значи се вади , стига да не се е скапало някое уплътнение вътре може пък и да не трябва ново :winky: .

Явка накладки нови имам сичко съм накиснал в кореселин поне тва имах под ръка мога да го направя като ново ама нема смисъл с тая гняс където се събира вътре от накладките е безмислено.

Без накладките те не са в кореселина :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Летящия холандец
Аватар

Мнение от ///Явор » 04 Апр 2009, 23:31

успех колега ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Апр 2009, 1:07

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 30 ки до гроб
Мечтае да кара: на метан

Мнение от igra4a-c2560xm » 05 Апр 2009, 16:36

реисар кажи как отстрани проблема и обясни как деиства цилиндърчето да знаем и ния

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cargo22 » 05 Апр 2009, 18:52

Проблема е отсранен :mhihi: :mhihi: не е било нещо кой знае колко сложно , две буталца които излизат малко трудно заради едно уплътнение,има една пружина между тях и толкова.
Нема да трябва ново :ahah: :ahah: :ahah:

Следваща

Назад към E30