Моля помогнете :)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Моля помогнете :)

Мнение от Bygav » 04 Апр 2009, 17:27

Здравейте, предстои да си купя кола и съм се спрял на BMW 525TDS ili 520d(те са по-рядки и по-скъпи, 4цилиндровия), модел 1998-2000. Ако можете ми кажете нещо повече за моделите .... например: как стои въпроса с частите и поддръжката, двигателя с верига ли е?, разход, дефекти, на какво да обърна внимание при закупуването .... Избягвам бензина, защото разходите им са много големи. Други варианти за кола са ми VW Bora i Mitsubishi Galant пак 1998-2000г дизел. Общо взето изискванията към колата са ми да е среден клас големина, да вози комфортно, да е надеждна и да има приемлив разход - не съм състезателен тип и колата няма да види повече от 3500 оборота, затова и съм се спрял на дизела. :help: :roll: :P

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 04 Апр 2009, 19:09

първо добре дошъл и приятно прекарване във форума
второ не е зле да прочетеш правилата на форума за да не ядосваш модераторите както в случая
трето има подфорум за БМВ е39 и там има да четеш много интересни и важни неща които ще са ти полезни в бъдеще и същевременно ще откриеш отговори на въпросите ти
четвърто има и търсачка която да ти помага при издирване на конкретни теми

Успех!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Моля помогнете :)

Мнение от Е.Димитров » 04 Апр 2009, 19:25

Bygav написа:Здравейте, предстои да си купя кола и съм се спрял на BMW 525TDS ili 520d(те са по-рядки и по-скъпи, 4цилиндровия), модел 1998-2000. Ако можете ми кажете нещо повече за моделите .... например: как стои въпроса с частите и поддръжката, двигателя с верига ли е?, разход, дефекти, на какво да обърна внимание при закупуването .... Избягвам бензина, защото разходите им са много големи. Други варианти за кола са ми VW Bora i Mitsubishi Galant пак 1998-2000г дизел. Общо взето изискванията към колата са ми да е среден клас големина, да вози комфортно, да е надеждна и да има приемлив разход - не съм състезателен тип и колата няма да види повече от 3500 оборота, затова и съм се спрял на дизела. :help: :roll: :P

Здравей колега,колегата който е писал след теб е много прав,когато на мен ми предстоеше закупуване на автомобил с марката БМВ аз бях изчел подтчти целия форум...и стигнах до мойте си изводи...а те са че ТДС сите имат повече грижи от другите печки,за това си взех Е46 и съм много доволен...друг обаче е въпроса с скъпата подръжка на автомобил с марката БМВ,затова направо ще ти кажа да се ориентираш към мицубишито,другата ми кола е тойота,а те са доста здрави и нямат толкова претенции към гориво...като и не се чупят

Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 04 Апр 2009, 20:02

Просто вземи по-запазеният автомобил.С кой от двата мотора,голяма разлика няма.По-важното е да си вкараш колата отвън или да я вземеш от познат!Имай предвид,че екземплярите от този период/98-00/,са средно на 350 хилки!По-принцип е39 са издръжливи и има и на по 800к коли,но аз лично не бих инвестирал в кола над 200к!В Германия при добър късмет можеш да намериш модел 00-01,на 160-180,но са 1/20.Търси запазена кола,че ремонтите са много лоши като суми.

Назад към E39