Една идея за АГУ без да се прецака дебитомера!!!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Една идея за АГУ без да се прецака дебитомера!!!
Тая криза ни удари много лошо и дори и аз върлия противник на газта започвам да се замислям да премина на това гориво колкото и да не ми се иска .
Та идеята ми е следната ,доклокото разбрах нещата който се прецакват от ГАЗ-та са дебитомер и инжектори и след като не мога да предпазя инжекторите то поне ми хрумна една интересна идея да предпазя дебитомера.
Идеята ми е следната да направя трипътник с ел.клапа след дебитомера като към инжекцията се образуват два входа единия с поток на въздух през дебитомера а другия директен от филтърната кутия към инжекционна.
И съответно тази ел клапа да е вързана към ключа на газовата уредба и когато се кара на Газ да затваря потока на въздух след дебитомера и да отваря потока директно от филтърната кутия и обратното.
И разбира се да сложа две паткалки на филтърната кутия.
С това мисля да си спестя огънатата клапа на дебитомера ако има евентуален гръм заради газта
Вие как мислите дали ще се получи.
Има и един страннен опит за чертеж ако някой го разбере..

Та идеята ми е следната ,доклокото разбрах нещата който се прецакват от ГАЗ-та са дебитомер и инжектори и след като не мога да предпазя инжекторите то поне ми хрумна една интересна идея да предпазя дебитомера.
Идеята ми е следната да направя трипътник с ел.клапа след дебитомера като към инжекцията се образуват два входа единия с поток на въздух през дебитомера а другия директен от филтърната кутия към инжекционна.
И съответно тази ел клапа да е вързана към ключа на газовата уредба и когато се кара на Газ да затваря потока на въздух след дебитомера и да отваря потока директно от филтърната кутия и обратното.
И разбира се да сложа две паткалки на филтърната кутия.
С това мисля да си спестя огънатата клапа на дебитомера ако има евентуален гръм заради газта
Вие как мислите дали ще се получи.
Има и един страннен опит за чертеж ако някой го разбере..

- devastator
- младши ентусиаст
-
верно е че нема как да предпазиш инжекторите........понеже те са вечни и не се нуждаят от предпазване;)
Чекай да скиваш как скоро бацко ироничен флудър ,че стане старши ентусиаст,а в бъдеще може би и....!
- владо4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б25 e46 320d
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
Re: Една идея за АГУ без да се прецака дебитомера!!!
RokFort написа:
това ако обясниш как ще го изпълниш .....
аз преди някоко години карах около година на гас ... гърмях поне 20 пъти , и без скоби на маншона дебитомера не трепна .. дюзите да предпазиш общо взето е достатъчно да си караш на бензин докато колата не загрее до нормална температура . Това е общо взето .. газовата още ми е на колата и си карам на бензин , смеситела съм свалил защото с него мотора не може да "диша" и от там се появява заблудата че на гас върви повече от колкото на бензин .. тя на бензин си не върви просто

Последна промяна mitrax на 03 Апр 2009, 0:11, променена общо 1 път

- devastator
- младши ентусиаст
-
и като се запушат и запечат кво става ве рокфорче?
да не би да се отпушват и разпичат
това че ръцете ти и на твоето майсторче са ви в конфитюрното отделенийце не означава,че процеса не е необратим
да не би да се отпушват и разпичат

това че ръцете ти и на твоето майсторче са ви в конфитюрното отделенийце не означава,че процеса не е необратим

Чекай да скиваш как скоро бацко ироничен флудър ,че стане старши ентусиаст,а в бъдеще може би и....!
- македонец
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
ми дебитомера страда само ако грмне, сложи си ГИ и нямаш никакви проблеми, може да врви и повече од бензин, защото няма рестрикция на воздуха, нема грмене итн...
Поздрав Кирил
Поздрав Кирил
- Rumburak
- младши ентусиаст
-
- Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
- Мечтае да кара: е30 м3
- Детайли за колата: e30 sedan m44b19
Колега,...майче за около 1500лв. слагаш метан(яко се пръцка ма нема начин
),за обикн. газова ненам колко беше сумата.. за около 1500лв майче слагаш ГИ(газов инжекцион),като при първите две вариантчета има опасност от гърмежи, А пък за 2300лв. слагаш МИ(метанов инжекцион) и фъргаш яко чушки в бобеца, пърдиш, зареждаш и минаваш 1000км. извънградско със скромната сума от
50лв.
(говорим за пълна кола 4 човека средно тегло и яко багаж ...аз съм с обикн. метан без инжекцион и го минах за 63лв. миналото лято и то с м40-ката... са с йеската ще е по-малко )
Поздрави!
Пърдящият метанец м42-ловър Ники.

Поздрави!
Пърдящият метанец м42-ловър Ники.

- terziev
- младши ентусиаст
-
- Кара: mega10B18
то за 1500 кинта по добре да си вземе голф 1.6 дизелаче 5.5/100 разход за евридейка а е30-ката да чака по добри времена
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Няма не възможни работи, зависи колко време за трошене имаш и къде са ти ръчичкитеRokFort написа:..........

- hhhman
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30
колега сложи си 2 пардялки една след др и няма да имаш проблем на мен ми е гармяло кам 10 пати и като свалих дебитомера си бачкаше перфектно.или си земи резервен дебитомер за 100лв няма смисал да правиш такива сложни изпалнения махни си твоя дебитомер и караи с другия а като махнеш гаста с и варни твоя.

37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3