ЧИП на БМВ Е30 318И
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- IGRATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е46 много бързоооо...
- Мечтае да кара: БМВ Е46 G-power...
ЧИП на БМВ Е30 318И
Колеги може ли малко инфо дали мога да сложа на мойта 318-ска(89г) чип,ще има ли смисал ваобще и как ще повлияе чипа като цяло на двигателя,скоростите... благодаря предварително!!!
.
Както редовно колегите казват:СМЕНИ МАТОРЯ
нема нужда да се заиграваш с тва М40 фабрично си е мьртво!
нема нужда да се заиграваш с тва М40 фабрично си е мьртво!

Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.
- Myxa-TePoPuCT
- младши ентусиаст
-
ОО приятел, тоя чип дига 27,4 коня, колата става бегачка номер 1, няма да има друга кола която да те бие
слагай няма да сгрешиш.ама засължително с чипа трябва да сложиш и ауспух тип ребус.

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Колегата е прав - освежи мотора с нови консумативи (качествени) и освен, че ще има положителен ефект откъм вървеж, ще му удължиш и живота! Ако вече си го сторил, може и чип да сложиш, но ме съмнява да имаш хубави, нови свещи, нови кабели (или поне изрядни), и т.н.
BMW only!
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Аз оставам с впечатлението обаче, че на М40 просто мазането не е изчислено нещо като хората, защото не е нормално да се разтраква така! Материала, използван за направата на карантиите и усилието (тоест триенето на частите) е едно, ама при добро мазане не виждам проблем! По-дърти мотори с механични клапани не се износват така бързо, както и М42/М44
Така или иначе, доброто обслужване гарантира използването на пълния му потенциал, колкото и да е мъртъв! Няма да го върне от гроба, но ако го заебеш откъм подръжка, ще стане още по-зле.

Така или иначе, доброто обслужване гарантира използването на пълния му потенциал, колкото и да е мъртъв! Няма да го върне от гроба, но ако го заебеш откъм подръжка, ще стане още по-зле.
BMW only!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
някой знае ли защо се преебват вала и прочие...писано е.....горе всичко у тиквта става на гняз и няма мазане може би
..то тва е малко , ала що пука тиква м20 и друг себеподобен. ..или защо се цепи блока на м10 при болтовете
..кофти майстор,кофти подръжка или просто кофти шанс
..скоро очакваме и бг-болежките на с50 

Последна промяна ///Явор на 02 Апр 2009, 23:47, променена общо 1 път

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- hhhman
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30
колеги несе ебаваите с колегата не секи може да изхранва шестак и то в тези задраствания.колега с чипа става 130кн усешта се разлика но както казват мотора не е спортен така че неочакваи да трагне като 318ис.

- amd
- клавиатурен мунингист
-
Aми то М20 си е болест...как да ти кажа, колкото и да е муден и умрял, има някакво готино усещане, да се чуди човек! Дори в тоя шлеп Е34 ми харесва М20-ката как работи - много спокойно, леко потракване като шевна машина, развърта се мазно-мазно
Разхода е по-голям, няма спор, но ако се возиш по-малко не е проблем, зависи кой колко разстоение минава!
М40Б18...от Е36-цата имам много приятни спомени, динамичен мотор, някои тракат леко и пак си вървят добре, общо взето добър е. Ама много дразни как трака, плюс това върви по различен начин - в ниските тръгва по-добре от шестака, ама във високите не се изстрелва така осезаемо. Плюс това - Е36-цата при мен не щеше да тръгва без газ от място примерно, а и като паднат оборотите почва да вибрира целия и да се мъчи - М20-ката дори на 1000 оборота на пета не се мъчи така. Просто 318 е тракащ нервак, а 320-ката - спокойния круйзер
Не ми става ясно, защо се трупа тая гняз в главата - най-вероятно точно, защото маслените магистрали са направени много финни и лесно се дръстят, особено от евтино масло

М40Б18...от Е36-цата имам много приятни спомени, динамичен мотор, някои тракат леко и пак си вървят добре, общо взето добър е. Ама много дразни как трака, плюс това върви по различен начин - в ниските тръгва по-добре от шестака, ама във високите не се изстрелва така осезаемо. Плюс това - Е36-цата при мен не щеше да тръгва без газ от място примерно, а и като паднат оборотите почва да вибрира целия и да се мъчи - М20-ката дори на 1000 оборота на пета не се мъчи така. Просто 318 е тракащ нервак, а 320-ката - спокойния круйзер

Не ми става ясно, защо се трупа тая гняз в главата - най-вероятно точно, защото маслените магистрали са направени много финни и лесно се дръстят, особено от евтино масло

BMW only!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
тея дет не са и имали дори и един читав екземпляр,на който поне веднъж му е взел здравенцето....по добре да не се обажда 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Tи пък ги познаваш идеално всичките ми екземпляри! Не са били на върха на здравето си, но да приемем, че са били в близко състояние един с друг 

BMW only!
- zmeyo1986
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 39 1999г. М-паркет
- Мечтае да кара: G 55 AMG
Колеги на мойта е 30 ка маторя е м40б18 и честно да си кажа колата много хубаво си върви и съм доволен от ускорението като се има впредвид кубатурата на моторчето и това че е с един разпределителен вал.Няма чипове мипове колата под капака си е сток както завода я е родил и от вървежа нямам оплаквания.
- IGRATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е46 много бързоооо...
- Мечтае да кара: БМВ Е46 G-power...
И аз нямам проблем с варвенето и ускорението (190 км вдига за обикиновено 318-се мисля,че е доволно) всичко по-колата е изрядно и двигателя е страшно запазен!!!ю
Просто искам още и още и още и чипа мисе вижда за сега най-евтиния начин да повдигна малко мошността на колата а и много хора са доволни от тези чипове ...
Кав чип е най-подходящ и верно ли,че чиповете износвали скоростите...
Просто искам още и още и още и чипа мисе вижда за сега най-евтиния начин да повдигна малко мошността на колата а и много хора са доволни от тези чипове ...
Кав чип е най-подходящ и верно ли,че чиповете износвали скоростите...
- ico-bmw
- ентусиаст
-
- Кара: E30 М62B44,Е30 M52B28 Drift Car
колега запърви път чувам 4е се преебват скоростите като слойиш 4ип
нема да стане 500 коня да мислиш за кутията (и над 200 коня даржи споко) само да е по малко въртящия момент
пп слаги нема ядове

пп слаги нема ядове

Drive Only Cool Cars - E30 Baby 

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2