ламбда дискусия
Модератор: Технически модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Stanchev написа:///peter написа:Stanchev написа:вие пък ако си мислите, че ще намерите разлика между китайска, италянска или оригинална се лъжете много.работи ли - има си параметри и е едно и също дали ще сложиш от 10, 200 или 300 лв, така или иначе след 80-100 хиляди ще я сменяш.
НЕ е така, аз моята пак трябва да я сменям, замина за няма и 1000км
Пешек, ти си карък баце![]()
аз съм сменил 3 или 4 сонди на мои коли и до сега проблем съм нямал
Пусни ми една ценичка на ЛС

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
по последни дискусии за Бош запалване и комп било все тая каква е ламбдата стига да има подгрев и да работи, докато за Сименс било по капризна историята.
Споделете отново вашия опит моля
Споделете отново вашия опит моля

- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
При мене я превръзваха ламбдата с бошовска и сега като взема колата ще пиша как е аз съм със електроника на сименс 

saint85 написа:При мене я превръзваха ламбдата с бошовска и сега като взема колата ще пиша как е аз съм със електроника на сименс
Postman преди това написа:Само да вметна: сензорите за Бош и Сименс системи са напълно различни - различни по конструкция на кристала (циркониев срещу титанов кристал), различни като ниво и форма на сигнала и т.н. И не са взаимозаменяеми очевидно.
Както казват възрастните хора... Е, а дано, ма надали...
С други думи, ако искаш Сименса ти да работи добре, ще трябва да се бръкнеш едни 350 лв за нова Сименс сонда (или колкото там струва), понеже с Бош сонда няма да се получи нито от първия път, нито по-натам.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Postman написа:Сигурно може.... ако първо конвертираш сигнала на Сименса към протокола на Бош...
какъв протокол, това не е цифрово у-во, а аналогово. сигнала се определя по амплитуда.

Сигурно трябваше да сложа в кавички думата протокол, тогава може би щеше да излезеш от цифровата рамка на разсъжденията
.
По същество:
Сименс - линеен сигнал по напрежение между 1-5 V в зависимост от състава на сместа;
Бош (narrow band): прагов сигнал по напражение ~0,1 V или 0,7...1,0 V - в зависимост от температурата и в зависимост от коя страна на стехеометричния маркер се намира сместа.
Струват ли те конвертируеми такива сигнали - ако да, значи би направил пачка ако предложиш такъв конвертор на пазара
.

По същество:
Сименс - линеен сигнал по напрежение между 1-5 V в зависимост от състава на сместа;
Бош (narrow band): прагов сигнал по напражение ~0,1 V или 0,7...1,0 V - в зависимост от температурата и в зависимост от коя страна на стехеометричния маркер се намира сместа.
Струват ли те конвертируеми такива сигнали - ако да, значи би направил пачка ако предложиш такъв конвертор на пазара

- saint85
- младши ентусиаст
-
ре
Колеги аз това не го вярвам неможе само ОЕМ - ламбди да си купуваме според мен има заместители просто трябва да намерим правилния
от къде сега да извадя 390лв. за ламбда
Ето тука намерих един линк и попрочетох малко в нета и хората казват че NTK/NGK -произвеждат тези сензори и по парт номер стават -нещо малко се ядосах ама те нали живота на тия Ламбди е 140 хил. км. - е че аз на всеки 3 години ли требе да давам по 400лв. за ламбда
http://www.ngk.com/results_cross.asp?pi ... sWarning=1
Някой може ли да опише точно стойностите на ламбда Сименс за М50 за да знам какво да търся

Ето тука намерих един линк и попрочетох малко в нета и хората казват че NTK/NGK -произвеждат тези сензори и по парт номер стават -нещо малко се ядосах ама те нали живота на тия Ламбди е 140 хил. км. - е че аз на всеки 3 години ли требе да давам по 400лв. за ламбда

Някой може ли да опише точно стойностите на ламбда Сименс за М50 за да знам какво да търся
Re: ре
Колега какво си го замислил толкова мащабно това само по 4 стотинки на ден,ти ако засмяташ и парите за гориво и други неща,къде ще му излезе краяsaint85 написа:Колеги аз това не го вярвам неможе само ОЕМ - ламбди да си купуваме според мен има заместители просто трябва да намерим правилнияот къде сега да извадя 390лв. за ламбда
![]()
![]()
Ето тука намерих един линк и попрочетох малко в нета и хората казват че NTK/NGK -произвеждат тези сензори и по парт номер стават -нещо малко се ядосах ама те нали живота на тия Ламбди е 140 хил. км. - е че аз на всеки 3 години ли требе да давам по 400лв. за ламбда![]()
![]()

http://bmwfans.info/original/E34/tou/52 ... l-18_0172/
То и тук цената е по различна от в Дарукар
Последна промяна ivan. на 03 Апр 2009, 17:45, променена общо 1 път
- saint85
- младши ентусиаст
-
Ами интересно ми стана ако може да даваме по 90$ защо трябва по 400лв. -обаче май пак има една уловка тези на NGK/NTK - ставали според един форум и според саита ама били направени от друг материал
аз ще взема като се опарича малко ей така на инат да си купя една да тестваме

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Здравейте колеги,
Както по-горе написах - за сименс аналог имат HELLA -
Вече я купих
благодарности на Пешо и Митко (те си знаят кои са)
Но не съм я сложил още
Имам един неприятен проблем пак там около отходните тръби...
но ще пусна нова темичка по моя въпрос.
А, по настоящия въпрос - като я сложа хелла-та ще ви пиша веднага как е!
Поздрави,
Д
Както по-горе написах - за сименс аналог имат HELLA -

Вече я купих

Но не съм я сложил още

Имам един неприятен проблем пак там около отходните тръби...

А, по настоящия въпрос - като я сложа хелла-та ще ви пиша веднага как е!
Поздрави,
Д

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
На времето карах с някаква японска, не знам ква марка, и колата много вървеше. Понеже беше втора ръка, реших да я сменя с Бош, и влязох в серия с три поредни смени след прецакване на новите бошове. Жалко, че не си запазих тогава японската.
Сегашната ми задържа доста време, да чукна на дърво.

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- saint85
- младши ентусиаст
-
ламбда
Здравейте пак колеги така и така има тема аз да попитам Ламбда сонда от М52 Сименс става ли на М50 пак Сименс
ето парт томера
М52 -
11781748762
М50-
11781730025

ето парт томера
М52 -
11781748762
М50-
11781730025
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4