След смяна на амортисиори !?!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ssivov
- Потребител
-
- Кара: всичко
Абе хора амортисьора не може да повдигне автомобил,това не е ресьор, пружина или сопа.Амортисьора абсорбира не вдига,и между другото може да се тества на ръка(когато не е монтиран)
"Само каква ирония! Най-скъпото нещо на света - мечтите - са безплатни."
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring

Каква е тази стойка.....не съм виждал такова е39....
Това нещо не е на добре...
ssivov написа:Абе хора амортисьора не може да повдигне автомобил,това не е ресьор, пружина или сопа.Амортисьора абсорбира не вдига,и между другото може да се тества на ръка(когато не е монтиран)

- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
маречков написа:И аз съм с такива и проблем нямям. Обърни внимание обаче, че съм с ТДС. Като ги сменяха гледахте ли бележките за посоката за ляво и дясно колело? Разликата за настройка е +/- 1см. някъде.
Ми незнам за бележката на посоката но като се замисля ако има нещо сгрешено това означава да е повдигната колата от едната страна повече а не и от двете страни еднакво да е вдигната не е ли така ?
- DroW
- младши ентусиаст
-
BMW-E39 написа:едва ли може да се каже по точно![]()
всъщност матадорчо как избра тая марка б4.. ?
даваи да се виждаме и да врътнеме бартера, работата за моя сметка при моите маистори
Мерси за офертата братле ама искам не ми се сменят пружините искам да си карам с оригиналните нормални не искам спортно или по ниско че пред блока ми е като след артилерииска подготовка.
Относно амортисиорите намерих инфо какво може да слагаме на този модел 520и е39. Става въпрос за наличните амортисиори BILSTEIN - B4 Gas. Има 2 вида комплекти които и двата са стандартни за модела с малка разлика.
BILSTEIN - B4 Gas
Gas Pressure, for vehicles with standard chassis
VNE-B107
Suspension Strut
BILSTEIN - B4 Gas
Fitting Position Front Axle, Suspension Strut, Gas Pressure, Twin-Tube
Article state: Normal
excl. VAT: 189,00 EUR / Piece
Unit: 1
Comparison numbers
BMW 1 093 644
BMW 1 094 041
BMW 1 096 858
BMW 31 31 1 093 644
BMW 31 31 1 094 041
BMW 31 31 1 096 858
BMW 31 31 1 096 861
BNE-A664
Comparison numbers
BMW 1 094 046
BMW 33 52 1 094 046
Properties
Fitting Position Rear Axle, Gas Pressure, Twin-Tube, Bottom eye, Top pin
excl. VAT: 160,00 EUR / Piece
Дотук тези 2та вида вървят заедно. От тук следва другия копмлект:
Gas Pressure, for vehicles with standard chassis
serie prduction spring seat must be used
Suspension Strut
BILSTEIN - B4 Gas
VNE-5305
Article state: Article to be discontinued
excl. VAT: 183,00 EUR / Piece
Fitting Position Front Axle, Suspension Strut, Gas Pressure, Twin-Tube
General Information:
serie prduction spring seat must be used
Shock Absorber
BILSTEIN - B4 Gas
BNE-6734
Properties
Fitting Position Rear Axle, Spring-bearing Damper, Gas Pressure, Twin-Tube, Bottom eye, Top pin
excl. VAT: 160,00 EUR / Piece
Comparison numbers
BMW 1 093 646
BMW 1 094 467
BMW 33 52 1 093 646
BMW 33 52 1 094 467
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
само ще вметна, че Билщаин произвеждат части за кви ли не коли, но на 2 пъти ми се случва, частите за е39ката да са различни на външен вид, и някакви разлики от няколко мм да оказват влияние, така че умната с билщайн...
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
матадорчо аз отдавна го махнах спортното окачване и съм си с нормални алуминиеви амортесиори от 528 със също така с оригинални пружини пак от 528
зима/лято я карам с тия грозни 15ки джанти /наи наи малко я мъчат/
та виж как 15-те ми седат отпред по добре от колкото при тебе 16-те, аз ако сложа 16-та работата ще стане бая по красива от твоита предница
ако решиш свиркаи
http://img5.imageshack.us/img5/8467/djip1.png
http://img5.imageshack.us/img5/8094/norm.png
та виж как 15-те ми седат отпред по добре от колкото при тебе 16-те, аз ако сложа 16-та работата ще стане бая по красива от твоита предница
ако решиш свиркаи
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
ssivov написа:Абе хора амортисьора не може да повдигне автомобил,това не е ресьор, пружина или сопа.Амортисьора абсорбира не вдига,и между другото може да се тества на ръка(когато не е монтиран)
Може, ако чашката за пружината е на различна височина от основата на амортисьора

Историята помни много такива случаи

- DroW
- младши ентусиаст
-
BMW-E39 написа:матадорчо аз отдавна го махнах спортното окачване и съм си с нормални алуминиеви амортесиори от 528 със също така с оригинални пружини пак от 528
ако решиш свиркаи
Иули аз съм със 15ки всъщност братле просто съм с гуми 205 и затова може би си мислиш че съм с 16ки но не съм.

mad_presley написа:
Може, ако чашката за пружината е на различна височина от основата на амортисьора
Историята помни много такива случаи
Колега както го казваш ти значи излиза че трябва винаги да се сравнява височината на чашките и според това ще се знае колко ще повдигне един амортисиор.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
DroW написа:Колега както го казваш ти значи излиза че трябва винаги да се сравнява височината на чашките и според това ще се знае колко ще повдигне един амортисиор.
Много правилно си ме разбрал колега

Ако бяхме една нормална държава, в която като ти кажат, че ти дават оригинални Боге, Закс, Монро, Билщайн....наистина ти дадат оригинални, нямаше да има такива теми.За съжаление обаче, шанса да си купиш оригинален продукт на някоя марка в БГ е = или <0

Eто тук дават само два модела за Е39, като според мен разликата м/у VNE-5305 и VNE-B107 (като твоите) е само, че първите се продават без чашките, а вторите са си с чашки http://www.wasverkaufen.de/kfzteile/ind ... empfer.htm
mad_presley написа:DroW написа:Колега както го казваш ти значи излиза че трябва винаги да се сравнява височината на чашките и според това ще се знае колко ще повдигне един амортисиор.
Много правилно си ме разбрал колега![]()
Ако бяхме една нормална държава, в която като ти кажат, че ти дават оригинални Боге, Закс, Монро, Билщайн....наистина ти дадат оригинални, нямаше да има такива теми.За съжаление обаче, шанса да си купиш оригинален продукт на някоя марка в БГ е = или <0
Eто тук дават само два модела за Е39, като според мен разликата м/у VNE-5305 и VNE-B107 (като твоите) е само, че първите се продават без чашките, а вторите са си с чашки http://www.wasverkaufen.de/kfzteile/ind ... empfer.htm
Работя във фирмата вносител на Билщайн.Продаваме и от двата вида амортисьори -с чашка и без чашка.Имат разлика от около 2-3 см.във височината,но както каза колегата по горе, амортисьора абсорбира ,а не повдига колата.Така ,че височината на колата трябва да остане същата.Продаваме доста от тях и досега не сме имали такъв случай.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
peter66 написа:Работя във фирмата вносител на Билщайн.Продаваме и от двата вида амортисьори -с чашка и без чашка.Имат разлика от около 2-3 см.във височината,но както каза колегата по горе, амортисьора абсорбира ,а не повдига колата.Така ,че височината на колата трябва да остане същата.Продаваме доста от тях и досега не сме имали такъв случай.
Е на какъв език да го обясня, че амортисьора НЕ повдига, повдига грешното разположение на чашката

Два амортисьора, познайте кой ще повдигне колата:
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
mad_presley написа:Два амортисьора, познайте кой ще повдигне колата:
Няма какво да познаваме...трябва да се смята!

левия ще го дигне

56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4