Въпрос отностно горенето
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- alnik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525d Combi
WALL написа:gorota написа:Колеги вчера отивам да заредя гориво,на борт компютра показва,че имам 15л.Пълня аз до горе о събра 55лее как така като резорвуара е 60л.Влизам във колата а на компа показва 60л,и това ако не е измама.
Да не мислиш, че колонките отчитат точно.......
На мойта грешката от компа и реалния разход е около 0,3-4 литра/100км.
И сега бих искал и аз да попитам колеги. Някой знае ли точно как се изравняват разходите в скритото меню на борда?
Здравей, колега,
когато влезеш в скритите менюта на големия борд има:
20. Коригиране на разхода на гориво
С този коефициент, който варира от 750 до 1000 и нещо, не помня колко, можеш сам да си поиграеш, докато получиш горе-долу реален разход на екрана на навигацията. Лошото е, че при каране в града и при извъбградско, коефициента е много различен и звиси от начина ти на каране, от състоянието на дюзите, от състоянието на филтрите /горивен и въздушен/ и по-принцип показанието на екрана на навигацията се различава от това
"5. Среден разход", пак във скритото меню.
Така, че играчката е голяма и ще ти писне в крайна сметка...
Поне на мен ми писна и го оставих на някаква среда стойност и това е...
Поздрави
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
В меню 5 едното показание беше базата на която се изчисляват оставащите километри с наличното гориво, затова се разминава от показанието на борда.
Освен това този коефициент е направен да може да се променя точно заради износването на колата. Веднъж като си го направиш точно би трябвало да няма проблеми.
Освен това този коефициент е направен да може да се променя точно заради износването на колата. Веднъж като си го направиш точно би трябвало да няма проблеми.
- alnik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525d Combi
Воденичаров написа:В меню 5 едното показание беше базата на която се изчисляват оставащите километри с наличното гориво, затова се разминава от показанието на борда.
Ами сигурно е така. Един приятел ми каза, че някъде гледал как точно да си го изчислиш тоя коефициент според твойте нужди. Аз пробвах опитно, ама е голяма врътня..

Аз засега съм го сложил на някаква стойност, която горе долу е вярна, когато в резервоара има над 10 - литра. Паднат ли литрите отдолу и вече не се знае какво се случва.
Но в общи линии съответства на това което гори колата по зареждане на безиностанциите..
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
WALL написа:Menu 20.0 Корекционен фактор за разхода ( трицифрена или четирицифрена стойност при мен беше 1220)
Menu 20.1 Настройка десетична позиция
Menu 20.2 Настройка 100-тна и 1000-на позиция
Menu 20.3 Запаметяване и показване на стойността
Формула за изчисление на корекционния фактор
Показание БК / същински разход = корекционен фактор (коефициент)
При мен 5,8 деля на 6.2 = 0.935
1220 го промених с 935
Може би трябва да се изравни.
Ако си го копирал това от темата с обясненията за скритите менюта, мисля че е объркано. Трябва да е същински разход/показание БК.
Аз го направих както пишеше в темата, но започна да ми показва нереално нисък разход.
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3