530 d стенд проверка дюзи
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- alnik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525d Combi
Re: дюзи
vladi2828 написа:Колега ще споделиш ли кога се сменят разпръсквачите на дюзите и дали не могат да се почистят с ултра звук.Моята кола е на 220 000 км и работи много тихо и равномерно но като чета за какво става въпрос се плаша.Карам само с алпин дизел ОМВ но добавки ме естрах да слагам защото след третиране с добвка STP сменях междинната подкачваща помпа тази грешка я правя за втори път на бензиновото ми Ауди ми се прецака бензиновата помпа след третиране с добавка.Има ли смисъл след като колата ми работи добре да свалям дюзите и да ги почиствам. Каква профилактика би ми препоръчал ти.
Здравей колега,
ако колата работи тихо и равномерно - това можеш да го провериш, ако си с голям борд, не трябва да има много голяма разлика в оборотите, примерно между 743 до 753 максимум, то според мен няма нужда да я пипаш. За да си по-спокоен може да си направиш само една компютърна диагностика или в НН или мога да те свържа с човек от Дару, който прави диагностика извън сервиза /но трябва да го питам кога може/ и да видиш стойностите на дюзите, на регулатора на високото налягане, който се намира на помпата, на стойностите на подкачващата помпа и каквото се сетиш друго - около 40 лева. И ако там няма проблеми карай си я така с добавка.
По-късно или утре ще пиша каква е точно добавката-като име, но е американска по-принцип и е за смазване и почистване. Смазването е важно, защото на нафтата и махат сярата и тя има по-малки смазващи свойства.
Ако и турбината е наред и не харчи масло, е хубаво да си смениш филтъра на картерните газове и да почистиш АГР - клапана. Това е докато почне да тресе. тогава вече трябва да се чистят дюзите.
А те се затлачват най-много при градско каране в задръстване или ако колата работи дълго време над половин час на място.
В общи линии на тези километри е хубаво да се следи състоянието на дюзите и ако е необходимо да се сменят разпръсквачите.
Поздрави
Последна промяна alnik на 01 Апр 2009, 13:52, променена общо 1 път
- alnik
- кандидат ентусиаст
-
joropc написа:alnik написа:........ + добавка за смазване и почистване задължително!....
Каква точно добавка,колега и............шапка ти свалям за поста!!!
утре ше пиша как точно се казва и къде се купува, че не я знам по име, само я ползвам без да съм запомнил името. Много е добра и за самото почистване на дюзите - сваля всичката гряз много добре.
Поздрави
- alnik
- кандидат ентусиаст
-
- alnik
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги
Четох доста в немските форуми по-въпроса за двутактово масло в нафтата и наистина там старите кучета го слагат яко. Аз също слагах двутактово синтетично масло на Shell и наистина имаше доста добър ефект за двигателя. 0.5 л на 70 литра нафта профилактично. После обаче намерих тази добавка, която освен, че смазва както двутактовото масло и прочиства системата, вдига цетановото число, свързва кондезиращите се в резервоара водни и киселинни пари в желе и им помага да изгорят по-лесно. Освен това пропорцията е доста по-добра 1л за 1000 л. нафта. QMI е водещ производител по темата добавки за смазване, за гориво, за прочистване, за охлаждане и т.н. Тяхна е и SX6000 - добавка за масло - която е може би най-добрата антифрикционна добавка в света- с две думи мисля, че това е по-добрият вариант от двутактовото масло в нафтата. Не е препоръка.
Поздрави
Четох доста в немските форуми по-въпроса за двутактово масло в нафтата и наистина там старите кучета го слагат яко. Аз също слагах двутактово синтетично масло на Shell и наистина имаше доста добър ефект за двигателя. 0.5 л на 70 литра нафта профилактично. После обаче намерих тази добавка, която освен, че смазва както двутактовото масло и прочиства системата, вдига цетановото число, свързва кондезиращите се в резервоара водни и киселинни пари в желе и им помага да изгорят по-лесно. Освен това пропорцията е доста по-добра 1л за 1000 л. нафта. QMI е водещ производител по темата добавки за смазване, за гориво, за прочистване, за охлаждане и т.н. Тяхна е и SX6000 - добавка за масло - която е може би най-добрата антифрикционна добавка в света- с две думи мисля, че това е по-добрият вариант от двутактовото масло в нафтата. Не е препоръка.
Поздрави
- alnik
- кандидат ентусиаст
-
магазина се намира в Лозенец, на ъгъла на ул. "Банат" и ул. "Орел" мисля беше... но е със сигурност на ул. "Банат"
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: 530 d стенд проверка дюзи
Вчера освен, че не запали двигателя се оказа, че отново се появи проблема с дюза, двигателя взе да скача да тресе и ми показа 2 дюза +4 ( другите -1, и нещо) и това защото заредих дизел и не сложих ни масло, ни добавка карах около 150км и взе отново да тресе. Споделихме с Иванов 530д, че нова дюза е най-добре ама.... Някой ако има идея относно ремонт във НН сервиза за който е писано колко се удължава живота на дюза след такъв ремонт. Да сподели какво, що? Ако ще е за година само както е писал колегата по-горе не си струва. В дилема съм за ремонт на дюза около 200+ лв или нова около 650лв. Има вариант за 2 употреба ама си е на късмет работата. Мисля си и за друго. След като я оправя тая дюза да ли няма да изкочат и още с + работа заради корекцията от компа 

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
На мене преди 19месеца ми отремонтираха една дюза и смяна на три разпръсквача плюс почистване на всички дюзи накрая и досега всичко е ок.Всичко като кинти беше малко под 600лв.
Когато полужението стане напечено,
оцелявят само печените.
оцелявят само печените.
Re:
alnik написа:Здравейте, колеги,
добавката е на QMI Fuel Treatment - Lakeland USA
Поздрави.
Някой ползвал ли е тази добавка и ако да,какви са резултатите?
оцелявят само печените.
оцелявят само печените.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
да, аз карам с такава добавка, но я слагам профилактично, а не че съм имал проблеми с инжектори или помпа! слагам я в бг нафтата!
нито положителни, нито отрицателни впечатления!
нито положителни, нито отрицателни впечатления!
По колко грама слагаш в един резервоар?
оцелявят само печените.
оцелявят само печените.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
ами колега, флакона е 250гр и го дават да третира до 100л нафта и казват, да се поднови третирането след 3500км!
аз сипах целия флакон и напълних нафта до горе-70л
не съм подновявал операцията
nightdriver написа:ами колега, флакона е 250гр и го дават да третира до 100л нафта и казват, да се поднови третирането след 3500км!
Аз си го намерих обаче шишето е 900гр. и го дават за 1000л. гориво,
което излиза на резервоар под 100гр.
Имаше една добавка която колегата WALL беше споменал в една тема но не я намирам.Беше към 30лв.
Ако реши той да каже коя беше,мисля че май е с нов ник.
П.С.Ако реши може и колегата Ivanov530,да се включи,знам че са близки с WALL
оцелявят само печените.
оцелявят само печените.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Моето включване едва ли ще ви хареса
Според мен ефекта от такива добавки е или " 0 " или е временен. Просто е отлагане на неизбежното - смяна на дюзи 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
ivanov 530d написа:Моето включване едва ли ще ви харесаСпоред мен ефекта от такива добавки е или " 0 " или е временен. Просто е отлагане на неизбежното - смяна на дюзи
Мда абсолютно вярно
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3