Камери и радари по пътищата на България

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 29 Мар 2009, 19:22

WALL написа:
DroW написа:Колеги вземете си един хубав радар-детектор. Така с един куршум се убиват 2 заека. Хем ще хващате камерите понеже и те са с радари и ги засичате и хем ще се пазите от чичко полицаи които вече тръдно ще може да ви изненада. Аз откакто съм с детектор на места където има полиция и преди съм карал с 50 понеже не съм сигурен дали причакват сега си карам с над 80 понеже всеки път знам дали има някои там и ги хващам от километър наи малко. Според мен радара е универсалното решение.

Я кажи колега с какво радарче си... И сигурно ли е, че те предупреждава от местата където има камера с радар?

Аз имам КОБРА.Преди 2 години моя беше последен модел,ама от както миналото лято ме хванаха в Гърция и изцаках 600 евро(иначе арест,докато ги платиш)съм го заровил дълбоко,дълбоко. :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danieldst » 30 Мар 2009, 13:50

Vader написа:Файловете ги копираш в папка POI на Гармин.

Колега,понеже и аз съм с Гармин ме заинтригува :)!Добре,инсталирам фаила в POI и после какво ще се изобразява на навигацията ми по маршрута?Някаква иконка ли що ли?Ако е с гласова команда веднага си го слагам това :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ВАРНА,морето и BMW-то......Изображение!!!
Изображение ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пак BMW
Детайли за колата: E39 525TDS

Мнение от Vader » 30 Мар 2009, 15:11

Влизаш в настройките на Гармин,отиваш на Audio,Attention tone и там отмяташ-Enabled.След като си направил това и си копирал файла с камерите в папка POI,като наближиш място което го има във файла с камерите и радарите,Гармина изписква и най-отгоре на дисплея ти отбелязва с една червена ивица разрешената скорост.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 31 Мар 2009, 19:22

joropc написа:
WALL написа:
DroW написа:Колеги вземете си един хубав радар-детектор. Така с един куршум се убиват 2 заека. Хем ще хващате камерите понеже и те са с радари и ги засичате и хем ще се пазите от чичко полицаи които вече тръдно ще може да ви изненада. Аз откакто съм с детектор на места където има полиция и преди съм карал с 50 понеже не съм сигурен дали причакват сега си карам с над 80 понеже всеки път знам дали има някои там и ги хващам от километър наи малко. Според мен радара е универсалното решение.

Я кажи колега с какво радарче си... И сигурно ли е, че те предупреждава от местата където има камера с радар?

Аз имам КОБРА.Преди 2 години моя беше последен модел,ама от както миналото лято ме хванаха в Гърция и изцаках 600 евро(иначе арест,докато ги платиш)съм го заровил дълбоко,дълбоко. :(

Нормално колега че ще те хванат. В чужбина обикновено са забранени тези радар-детектори, но в родината можеш да си караш с него. На мен като си го купих ми принтираха писмо от министерски съвет което изяснява специално че радар-детекторите са разрешени и могат да се ползват свободно в БГ.
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danieldst » 31 Мар 2009, 20:24

Vader написа:Влизаш в настройките на Гармин,отиваш на Audio,Attention tone и там отмяташ-Enabled.След като си направил това и си копирал файла с камерите в папка POI,като наближиш място което го има във файла с камерите и радарите,Гармина изписква и най-отгоре на дисплея ти отбелязва с една червена ивица разрешената скорост.

Браво Vader
,евала за "infoto"човек.Слагам го файла щом ги прави тея фокуси :mhihi: ....... :yes:
ВАРНА,морето и BMW-то......Изображение!!!
Изображение ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '520D 00'
Мечтае да кара: х6
Детайли за колата: м-окачване и всички екстри за модела без кожа.

Мнение от gorota » 31 Мар 2009, 20:41

Колеги имам новите карти на гармин ,защото имах гармин и имам 2-ве годишен абонамент за ъпдеити.Ако някои изка ъпдеитите нека пише да ли е вградена или е на сд носител и ще я му я пратая. :winky:
BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пак BMW
Детайли за колата: E39 525TDS

Мнение от Vader » 31 Мар 2009, 21:06

Някой от колегите,ако има Гармин и му трябват най-новите карти за България (4.80 или 1.9) на кирилица или латиница,да пише и ще му ги изпратя.

Потребител
Аватар

Мнение от noone » 02 Апр 2009, 15:21

Колега DroW, я прати някакъв скан на това писмо от министерския съвет или някакав линк от кой член е?
Аз имам някакав руски радар за 40 лева, но не сам сигурен, че хваща камери. Но полицаите да! Стига да са с пуснат радар. Ако само те стрелнат, поне ще разбереш, че верно теб са те спряли :( Много често си държат радирите надолу насочени и като видят някой кола с привидно по-висока скорост само го вдигат да те стрелнат и тогава е малко късно да намаляваш :) Иначе вечерите съм забелязал че ги мързи, защото няма толкова трафик и са им пусната повечето нон-стоп.

А за голегата с 600 Евро опит в Гърция - тия маляки ако ти го намерят в багажника пак ще те глобят!!! Така че ако ходите натам изобщо не си го носете! И там няма - ама ти мен засече ли ме или този пред мен? Директно излиза чичко полицаи и спира цялата редица коли. И на всички глоби! Даже са ми казвали, че може да те спрат и да ти кажат - преди няколко км един колега те е засекал с превишена скорост, глоба. Няма там ама как знаеш, че съм аз, ама дай да вида... няма 6-5, глобата и пускай оплакване до Армейския поп ако ти се занимава :( Там е кофффти да ги **** :)
If you think that everything is under control, it's just because you are not moving fast enough!

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 02 Апр 2009, 15:35

колеги, препоръчайте някой хубав радар
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i

Мнение от Bojidar » 02 Апр 2009, 18:24

Колеги, дайте ми идея от къде мога да намеря добър антирадар на приемлива цена. Също къде мога да го монтирам, за да не го забелязват катаджийте, когато ме спират за рутинна проверка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 02 Апр 2009, 19:20

Значи колега анти-радар и радар-детектор са различни неща.За първите не съм се интересувал,защото не са ми трябвали.За радарчетата ето това е истината-http://www.inesauto.com/catalogue.php?cid=1300.Просто гледай модела да има градски режим за да не ти писка постоянно на смущенията в градовете.За бг и най-простите модели вършат работа,понеже радарите на КАТ са само на една честота!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e65 730d SE
Мечтае да кара: m5

Мнение от optimist » 02 Апр 2009, 22:33

Пък според мен радарния детектор е най- бързия начин да си останеш без книжка :arrow: Куките отдавна са се изхитрили и в никакъв случаи не може да се кара спокоино с превишена скорост. Може да ти дава фалшиво чувство за сигурност но реално помага много рядко по-вероятния сценарии е като те видят те стрелват радарчето сигнализира и все пак гориш :( както се казва многократно проверено :|
Камерите са по -притеснителни защото може да снимат освен превишената скорост и неправилни маневри, което пък е основното нарушение поне според мен в София

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `05 E61 530d

Мнение от krasikamex » 05 Апр 2009, 0:38

noone написа:А за голегата с 600 Евро опит в Гърция - тия маляки ако ти го намерят в багажника пак ще те глобят!!! Така че ако ходите натам изобщо не си го носете! И там няма - ама ти мен засече ли ме или този пред мен? Директно излиза чичко полицаи и спира цялата редица коли. И на всички глоби! Даже са ми казвали, че може да те спрат и да ти кажат - преди няколко км един колега те е засекал с превишена скорост, глоба. Няма там ама как знаеш, че съм аз, ама дай да вида... няма 6-5, глобата и пускай оплакване до Армейския поп ако ти се занимава :( Там е кофффти да ги **** :)

Колега, без лоши чувства, но МАЙ не си чул правилно за коя държава около БГ се носят такива слухове за пътните им полицай. Тъй като говоря от опит /ЛИЧЕН/ мога да те уверя, че в Гърция както и в останалата Европа /без някои други новопоявили се държави, с които се бъркаш/, те глобяват само за каквото си нарушил. Иначе съм съгласен, че смотаните Византийци ни скубат когато и както могат, но само с основание. Не им спазваме законите, а после се сърдим колко им били високи глобите. Бях плащал вече глоба в Гърция, когато преди година-две забраниха радар-детекторите и въведоха нечовешки глоби и прецених, че като слезна от ферибота ми е по-лесно да го прибера в жабката и да го извадя на БГ границата от-колкото да ме арестуват, тъй като в момента могат и да те приберат на топло за употребата му. НО СА МЕ СПИРАЛИ ЗА ПРОВЕРКА НЕ ВЕДНЪЖ, ВИЖДАТ РАДАРА В ЖАБКАТА /докато ровят да търсят 5лв. дето съм им скрил/ И НИЩО НЕ МИ КАЗВАТ, ВСЕ ПАК НЕ ГО ИЗПОЛЗВАМ. Сам си прави изводи за това какво искам да кажа.
Писна ми от всякакви разбирачи в този форум, на които едвам им се отдава да пишат грамотно на Български.
Айде със здраве, че ми се доспа.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 05 Апр 2009, 4:28

biohazard написа:Значи колега анти-радар и радар-детектор са различни неща.За първите не съм се интересувал,защото не са ми трябвали.За радарчетата ето това е истината-http://www.inesauto.com/catalogue.php?cid=1300.Просто гледай модела да има градски режим за да не ти писка постоянно на смущенията в градовете.За бг и най-простите модели вършат работа,понеже радарите на КАТ са само на една честота!

здравей колега,
знаеш ли,дали тези устройства са ефикасни и за чужбина? /в случая франция/ и кой модел ще препоръчате? или зависи от честотата на работа,защото тука стана опасно!! /разхода на гориво много намаля/ :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 10 Апр 2009, 2:16

XRS-9930 cobra досега съм го карал 2 месеца само но вече имам доста добри впечатления от него. Единственото което е че не трябва да се променя стилът на каране прекалено. Смисъл там където преди съм карал с 10-20км. над ограничението сега карам с 40 максимум. Само че разликата е че сега съм спокоен знам че полицаите ще съм ги засякъл много от далече преди да доиде реда ми да стрелкат по мене в случай когато стрелкат, а когато си спят в колата на пуснат радар просто никъв шанс. Камерите по цариградско за скорост които са ги хващам редовно само че те работят само през деня.

За справка обсега на полицеиския радар е 250 метра в магистрален режим. Ако имате видимост можете да ги хванете от километър. Аз без видимост съм ги засичал зад завои и мост при благоевград 500 метра преди тва.

Какъвто и да е радар на кобра след 2006та 2007ма година нататък ще ви върши перфектна работа според мен. Моя е и с цветен дисплей което ми показва компас и до колко ми е зареден акумулатора и колко близко съм до източник на различните вълни които са нагласени да засича. В извън темата имаше няколко теми където съм писал много по въпроса.
Изображение

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39