ТЪРСЯ НЯКОЙ, КОЙТО РАЗБИРА ОТ ТДС!!!!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Алфа Ромео 159 SW
Мечтае да кара: kолело
Детайли за колата: Вагон-ресторант(РСВ)

Мнение от Бобби » 20 Мар 2009, 21:21

Само да се пооправи времето, че тоя женски месец......а и пред блока нямам заслон :|
...ще я почвам!...сега само трупам инфо ;)
Мерси за съветите...чакам още... :roll:
BMW525TDS
Важното е да си в играта!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 25 Мар 2009, 14:33

Някой от форума или да знае къде може да ми направят диагностика...да имат съответният комп.....че ми свети инспекция на таблото :help:
Като изключим Камора и Дару.....
п.с. е..някой ако знае цената в Дару..може да я каже, щото ако е приемлива...и там става.....нали се отнася само за една диагностика, без ремонт :idea:
BMW525TDS

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 28 Мар 2009, 1:14

Бобби написа:Някой от форума или да знае къде може да ми направят диагностика...да имат съответният комп.....че ми свети инспекция на таблото :help:
Като изключим Камора и Дару.....
п.с. е..някой ако знае цената в Дару..може да я каже, щото ако е приемлива...и там става.....нали се отнася само за една диагностика, без ремонт :idea:
и ти се залисваш веч4е

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 28 Мар 2009, 1:15

нали говорихме вече?
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 28 Мар 2009, 1:18

_65536_kb_sec_ написа:нали говорихме вече?
с кой :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 29 Мар 2009, 18:02

С колегата от предният пост ....
...но неможах да отида, че преди това на Петрохан скъса ремък...и да ти казвам каква одисея...2 часа на пътя добре, че беше хубаво времето :roll: ..след това приятелче ми донесе ремък...от там ново приключение как да го прекарам през ролките....нямах и идея за схемата...на двапъти ми излезе дълъг...накрая го нацелих...но малко хлабав ми се стори...така и не разбрах от къде се натяга...но след 10-на километра дигнах капака и о чудо...сам се натегнал :shock: ..след това като пристигнах в София...ново чудо :shock: ...не съм го сложил като хората(останових това след като разгледах схемата)...но вършеш работа.....
Има някакъв проблем с тоя ремък...но тая седмица ще го разгадая...дали нещо шайби водна помпа ролки..или :roll: ...като гледам и новият след изминати 80км. не е добре :shock:
Става въпрос за ремъка на алтернатора, хидравликата и водната помпа :!:
п.с. Някой ако може да помага :help: ...схеми чертежи и т.н. :help:
BMW525TDS

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 29 Мар 2009, 18:37

Погледни хубаво шайбата на водната помпа, дали ремъка минава както трябва. При мен се бяха развили болтчетата, които я държат и шайбата седеше малко по диагонал, а ремъка беше тръгнал да се изхлузва.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 29 Мар 2009, 18:55

Vlados написа:Погледни хубаво шайбата на водната помпа, дали ремъка минава както трябва. При мен се бяха развили болтчетата, които я държат и шайбата седеше малко по диагонал, а ремъка беше тръгнал да се изхлузва.

като е запален мотора се забелязва с око, че играе....но дали се дължи само на болтчетата..утре ще видя...интересно е че няма и капка...не тече....но така измества ремъка.... ;)...там ще му еболката някъде .. :roll: ..ще видя и ще пиша!
Има ли някъкъв начин за обтягане на ремъка... :?: :roll:
Ако го слагам като миналият път...няма да ми останат пръсти :D
п.с....как ли ще го сваля...като е бая оптегнат...няма ли да стане, без да използвам ножа, че си е 30лв. и кусур... :roll:
BMW525TDS

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 29 Мар 2009, 19:00

Свали ремъка (има едно като амортисьорче - обтегач, което трябва да напънеш, за да освободи ремъка). Явно болтчетата на шайбата са ти хлабави, след като видимо играе. Не я карай така, защото ще изхвърли ремъка. Другия вариант е да е крива шайбата (стига да е имала причина да се изкриви). Свали си ремъка, така и така доколкото разбрах не е сложен правилно, стегни винтчетата (не ползвай никое от тях за контра, защото ще стегнеш другите, а това ще остане хлабаво и пак същия филм) и си сложи ремъка както трябва.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 29 Мар 2009, 19:01

Бобби написа:
Vlados написа:Погледни хубаво шайбата на водната помпа, дали ремъка минава както трябва. При мен се бяха развили болтчетата, които я държат и шайбата седеше малко по диагонал, а ремъка беше тръгнал да се изхлузва.

като е запален мотора се забелязва с око, че играе....но дали се дължи само на болтчетата..утре ще видя...интересно е че няма и капка...не тече....но така измества ремъка.... ;)...там ще му еболката някъде .. :roll: ..ще видя и ще пиша!
Има ли някъкъв начин за обтягане на ремъка... :?: :roll:
Ако го слагам като миналият път...няма да ми останат пръсти :D
п.с....как ли ще го сваля...като е бая оптегнат...няма ли да стане, без да използвам ножа, че си е 30лв. и кусур... :roll:

драсни на лично да се разберем ,от квартала съм и не е болка този ремък !Имам и и нструмент да го оправим!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 29 Мар 2009, 19:36

Vlados написа:Свали ремъка (има едно като амортисьорче - обтегач, което трябва да напънеш, за да освободи ремъка). Явно болтчетата на шайбата са ти хлабави, след като видимо играе. Не я карай така, защото ще изхвърли ремъка. Другия вариант е да е крива шайбата (стига да е имала причина да се изкриви). Свали си ремъка, така и така доколкото разбрах не е сложен правилно, стегни винтчетата (не ползвай никое от тях за контра, защото ще стегнеш другите, а това ще остане хлабаво и пак същия филм) и си сложи ремъка както трябва.

Аз още вчера го оправих ремъка по схемата...но пак си мята....утре ще погледна шаибата и тия болтове, че сега вали цял ден...да му се невиди....а си бях направил сметка толкова неща да погледна по колата.. :roll:
BMW525TDS

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 30 Мар 2009, 15:05

И при мен същото...добре че ме посъветва за болчетата!
Благодаря ти :winky:
..преди малко ги натегнах и всичко се успа :D
BMW525TDS

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 30 Мар 2009, 21:27

Бобби написа:И при мен същото...добре че ме посъветва за болчетата!

Май повличам край с моите перипетии :roll: Радвам се, че всичко вече е наред с шайбата. Все пак я наглеждай от време на време. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 31 Мар 2009, 16:44

Vlados написа:
Бобби написа:И при мен същото...добре че ме посъветва за болчетата!

Май повличам край с моите перипетии :roll: Радвам се, че всичко вече е наред с шайбата. Все пак я наглеждай от време на време. :yes:

От как си обелих пръстите...всеки ден дигам капака и първо там гледам ;) .....Благодаря ти пак...и евала, че го има форума :winky:
BMW525TDS

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 31 Мар 2009, 17:05

Бобби написа:.............................................

Пич ти кого правиш на шарани, че нещо не те разбирам....
Дай да ти "помогнем" да си стегнеш колата за продан...
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=140180&postdays=0&postorder=asc&start=0
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

ПредишнаСледваща

Назад към E34