Въпрос отностно горенето
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Въпрос отностно горенето
Колеги , колите си на борд компютъра ли си ги засичате колко горят или просто си смятате километрите , защото моята като я настъпя някой път ми показва 20/100
и след като я укротя малко и започна да си карам нормално ми показва 18/100 и не мърда от там

BMW ®
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Ами и моята ми е показвала 20, но нормално е между 14-16, и е долу горе съпоставимо с реалния ми разход.
- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
Аз нямам много доверие на бордовите компютри. Винаги има условности. Най-точно е засичането на пълен резервоар, въпреки че и там има резерви - колко ще ни метнат на колонката 

- gorota
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '520D 00'
- Мечтае да кара: х6
- Детайли за колата: м-окачване и всички екстри за модела без кожа.
Колеги вчера отивам да заредя гориво,на борт компютра показва,че имам 15л.Пълня аз до горе о събра 55л
ее как така като резорвуара е 60л.Влизам във колата а на компа показва 60л,и това ако не е измама.

- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
На TDS-ката имах разлика от повече от литър в разхода по борд комп. С 520-ката макс 0.2 л. отклонение, така че всичко е относително. Според мен най-точно си е до гърлото, каране и пак до гърлото.
gorota написа:Колеги вчера отивам да заредя гориво,на борт компютра показва,че имам 15л.Пълня аз до горе о събра 55лее как така като резорвуара е 60л.Влизам във колата а на компа показва 60л,и това ако не е измама.
Моят "борт" компютър не показва колко литра имам в резервоара - точно какво имаш предвид?
gorota написа:Колеги вчера отивам да заредя гориво,на борт компютра показва,че имам 15л.Пълня аз до горе о събра 55лее как така като резорвуара е 60л.Влизам във колата а на компа показва 60л,и това ако не е измама.
Да не мислиш, че колонките отчитат точно.......
На мойта грешката от компа и реалния разход е около 0,3-4 литра/100км.
И сега бих искал и аз да попитам колеги. Някой знае ли точно как се изравняват разходите в скритото меню на борда?
Последна промяна WALL на 31 Мар 2009, 12:35, променена общо 1 път
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Не знам как е при печките, но ако не се лъжа, всички Е39ки са с обем на резервоара 70 литра

- gorota
- кандидат ентусиаст
-
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
gorota написа:Ами показва разход 10/100,после мога да мина 150км със този расход.Значи имам 15л във момента.
Това е много тънка сметка и много често не е вярна.
Най-добре си гледай механичния показател на таблото, след като си покарал известно време на равно, той си е точен.
Също така на всички е39-ки, доколкото знам, е 70 литра резервоара.
Поздрави.
- gorota
- кандидат ентусиаст
-
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3