Въпрос относно износване на гуми
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Въпрос относно износване на гуми
Колеги, кои гуми на E39-ката се износват по-бързо, предните или задните? Имам 4 летни гуми, като 2-те са с повече грайфер и не знам къде да ги сложа - отпред или отзад?
Последна промяна Teogop на 31 Мар 2009, 12:57, променена общо 1 път
- twistermpm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 7er
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
twistermpm написа:аз бих ги сложил отзад
Слагай читавите отпред....задните може да се наложи да ги сменяш с 10 чифта...

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
bmw_n00b написа:По-добрите гуми се слагат винаги отзад, независимо дали колата е с предно или задно задвижване
аз пък съм на обратното мнение ... Важното е управлението на автомобила т.е добрите гуми трябва да са отпред

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
по хубавите гуми се слагат на колелата на които предава усилието мотора димек при нашите каляски на задните
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Sesko написа:аз пък съм на обратното мнение ... Важното е управлението на автомобила т.е добрите гуми трябва да са отпред
anzak написа:по хубавите гуми се слагат на колелата на които предава усилието мотора димек при нашите каляски на задните
Това са погрешни схващания и съм сигурен, че ако се замислите ще го проумеете. И при сняг и при дъжд и при пясък занася задницата, която е по-лека, независимо от задвижването, особено при натиснати спирачки олеква още повече, а то това е критичната ситуация. Следователно задницата има нужда от по-добрите гуми. А най-добре ще е да са нови всички, ама чува ли някой....
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
bmw_n00b написа:...
Аз гледам винаги да сменям гумите на време, но когато все пак имат разлика в износването слагам по-запазените отпред. Причината е, че няколко пъти със старата кола (с предно) съм тръгвал да аквапланирам на магистралата и ако предните не успеят да изхвърлят водата от шофьор ставам пътник. По принцип се старая да не изпадам в критични ситуации, но ако се наложи, мисля че ще ми е по-лесно да контрирам нестабилна задница отколкото предница.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
аз бих сложил по хубавите гуми отпред, та да нямам вибрации по волана и такива му работи, карам си бавно и си свиркам, и като ме удари мухата у главата махаш блокажа, поне после да не те е яд за задните гуми 

- gorota
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '520D 00'
- Мечтае да кара: х6
- Детайли за колата: м-окачване и всички екстри за модела без кожа.
Според мен предните се износват по бързо,защото колата спира първо със преднит спирчка и затова и наклатките се износват по бързо,така е съ гумите.
bmw_n00b написа:По-добрите гуми се слагат винаги отзад, независимо дали колата е с предно или задно задвижване
По принцип това е най-правилно, но ако предните ти не стават по добре ги сложи там. Всички знаем, че е най добре да си хубави гуми отзад и отпред, но ако предните за ти много зле ще имаш 2 проблема:
1-во лош спирачен път.
2-ро кофти тръпка при аквапланинг.
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3