Въпрос към тези с Compact E46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос към тези с Compact E46
Кой е най-икономичния мотор за Compact E46?
Предполагам, че дизелът, но не съм ного осведомен.
А вярно ли е, че 316ti е твърде тромаво?
Предполагам, че дизелът, но не съм ного осведомен.
А вярно ли е, че 316ti е твърде тромаво?
Последна промяна michel88 на 31 Мар 2009, 2:22, променена общо 3 пъти
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
не съм го чувал,дизела си е най-икономичен откъдето и да го погледнеш.освен ако не сложиш газ на бензина.
- bad_bad_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 Е70-3.0D
- Мечтае да кара: BMW X6M
320d-150kc ще останещ мнооого доволен сигурен съм и на всичкото отгоре яко дърпа 

ex E36-97"................ ex 525dA-02"-163kc++
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............
- sider23
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91 330xd
- Мечтае да кара: M6 Grand Coupe
Колега,
Компакт 320 тд, 150 к.с. ми харчи към 10-11 градско (в София) и 6 извънградско (но със скорости над 130....).
Това мога да кажа аз от личен опит, вече от почти година.
Компакт 320 тд, 150 к.с. ми харчи към 10-11 градско (в София) и 6 извънградско (но със скорости над 130....).
Това мога да кажа аз от личен опит, вече от почти година.
Ами то май си зависи кой и как го кара. При мен ще спадне още повече, понеже няма да я газя винаги (само понякога на сфетофари, по магистралата или при квартални гонки... но аз рядко учасвам в такива
).
Прочетох в един руски сайт, че дизелът харчел някъде около 6,9 л. Не знам дали това отговаря на истината обаче.
Аз рядко пътувам на дълги разстояния, така че разликата с модел от същия клас на някоя обикновена марка няма да се усети
- нали все пак ще се возя в нещо по-комфортно и което няма да се разбрица като някой форд примерно - комфорта си има съответната по-висока цена. Пък и не мисля, че компактите от Е46 харчат твърде много повече от моделите в същия клас на другите марки, пък дори и доста по-нови (имам наблюдения към Пежо 307 и 308, което са горе-долу същия клас).
Изобщо не ми е на сметка да си купя някакво пежо за същата, че и по-висока цена като ново, което първо че простее пред BMW-то, второ че е по-некомфортно и трето, чупи се по-лесно, само защото харчело малко по-малко.
А и дизайнът на тия пежа хич не ми харесва - искам да карам истинска компактна кола, а не такава, която прилича на ван. Пък и BMW ми е любимата марка - не искам да правя компромиси повече.
То и компакта не се харесва на някои хора като дизайн, обаче мен ме кефи, какво като е с леко ексцентрична (за BMW) предница?
Но след всичко изчетено до момента по темата мисля да взема 320td - 316ti доста харчи поне според това което прочетох.
Само ако може някой да каже какви са нормалните суми за Компакта Е46 на старо в момента. В Мобилето са от порядъка на 17 000 до 20 000. Май и тук важи правилото колкото по-малко му искат, толкова е в по-лошо състояние...

Прочетох в един руски сайт, че дизелът харчел някъде около 6,9 л. Не знам дали това отговаря на истината обаче.
Аз рядко пътувам на дълги разстояния, така че разликата с модел от същия клас на някоя обикновена марка няма да се усети

Изобщо не ми е на сметка да си купя някакво пежо за същата, че и по-висока цена като ново, което първо че простее пред BMW-то, второ че е по-некомфортно и трето, чупи се по-лесно, само защото харчело малко по-малко.
А и дизайнът на тия пежа хич не ми харесва - искам да карам истинска компактна кола, а не такава, която прилича на ван. Пък и BMW ми е любимата марка - не искам да правя компромиси повече.
То и компакта не се харесва на някои хора като дизайн, обаче мен ме кефи, какво като е с леко ексцентрична (за BMW) предница?
Но след всичко изчетено до момента по темата мисля да взема 320td - 316ti доста харчи поне според това което прочетох.

Само ако може някой да каже какви са нормалните суми за Компакта Е46 на старо в момента. В Мобилето са от порядъка на 17 000 до 20 000. Май и тук важи правилото колкото по-малко му искат, толкова е в по-лошо състояние...
Ето тази отговаря на всички мои критерии (320td - автоматик):
Bmw 320 2.0 TDi compact
15000 ЛВ.
Дата на производство май 2002 г.
Тип двигател Дизелов
Мощност (к.с.) 150 к.с.
Скоростна кутия Автоматична
Категория Купе
Пробег 98000 км
Цвят Сив
Особености:
2(3) Врати, ABS, Airbag, Автопилот, Аларма, Бордови компютър, Ел. Огледала, Ел. Стъкла, Климатроник, Металик, Нов внос, Сервизна книжка, Серво управление, Стерео уредба, Халогенни фарове, Центр. заключване
Допълнителна информация:
Автомобилът е като нов, 3 бр. ключове, нови гуми
Понеже е от автокъща бих я разгледал и евентуално взел.
Само кажете дали пробугът е в нормата...
Bmw 320 2.0 TDi compact
15000 ЛВ.
Дата на производство май 2002 г.
Тип двигател Дизелов
Мощност (к.с.) 150 к.с.
Скоростна кутия Автоматична
Категория Купе
Пробег 98000 км
Цвят Сив
Особености:
2(3) Врати, ABS, Airbag, Автопилот, Аларма, Бордови компютър, Ел. Огледала, Ел. Стъкла, Климатроник, Металик, Нов внос, Сервизна книжка, Серво управление, Стерео уредба, Халогенни фарове, Центр. заключване
Допълнителна информация:
Автомобилът е като нов, 3 бр. ключове, нови гуми
Понеже е от автокъща бих я разгледал и евентуално взел.
Само кажете дали пробугът е в нормата...
- апокалексис
- кандидат ентусиаст
-
Пич вземай дизеловия и не се замисляй
Аз имам 316ти от 1 година , доволен съм от колата много е здрава а от както и сложих газова
е не дърпа като дизеловия но аз всеки ден минавам 80 км от вкъщи до работа и обратно . Така че въпрос на пари е всичко пък и не мисля че цял живот ще я караш тая кола 

Аз имам 316ти от 1 година , доволен съм от колата много е здрава а от както и сложих газова

Всичко е абсолютно относително за пробега, колега. Кола с невръщани километри - няма. Ако някой си мисли, че неговата е такава и е проверил по доста начини, то значи са върнати доста професионално (от чипове и прочие) , пък особено като заговорим за нов внос дизел
Относно компакта... всеки си има лично мнение и избор, мен лично грам не ме кефят , особено с тези фарове, но както казах, всеки си има вкус. Щом те кефи, отиваш , пробваш , гледаш, проверяваш и купуваш
Успех с покупката и дано попаднеш на кола 

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
Мен пък ме кефят много, точно заради екзотичния дизайн. Не приличат на никое друго BMW, и в същото време са си точно BMW. Ако компактът е гаден, какво да кажем за 1-цата хечбек, която отзад е съвсем като срязана? И от средата назад е пълен отврат въпреки симпатичната предна част? Да не се обиждат собствениците на хечбеци 1-ци, обаче купето и кабриолета са 100 пъти по-хубави.
Иначе мисля да взема компакт от представител на марката на старо. Нещо вече нямам много доверие на автоборсите нещо...
Друга причина да искам компакт е по-компактните размери (1-цата е още по-къса, обаче не ме кефи дизайна), което за голям град си е предимство донякъде.

Иначе мисля да взема компакт от представител на марката на старо. Нещо вече нямам много доверие на автоборсите нещо...

Друга причина да искам компакт е по-компактните размери (1-цата е още по-къса, обаче не ме кефи дизайна), което за голям град си е предимство донякъде.
колега аз от някъде от месец карам точно такава каквато ти искаш 320 тд 2002 компакт автоматик и съм страшно доволен разхода ми е около 9-9.2 градско извън градско пада на 5.5-6 на сто...
на мен също ми харесва много нестандартната форма и агресивната муцуна..успех и дано попаднеш на подходящото компактче..
)
на мен също ми харесва много нестандартната форма и агресивната муцуна..успех и дано попаднеш на подходящото компактче..

Ето едно нещо към хората, които смятат, че компакт не е хубав: http://test-drive.automedia.bg/user/417.html 

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2