Разглобяване на задна врата Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Разглобяване на задна врата Е46

Мнение от Е.Димитров » 27 Мар 2009, 14:58

Здравейте колеги.
Моля за помощ за разглобяване на задна врата комби Е46.
Значи,свалих лайсната,под нея 2 та болта ,на дръжката свалих 2 болта отдолу и един до копчето...и до там,някой ако има схема да помага...
Мерси предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 27 Мар 2009, 15:00

то останалото е на щипки,и може би лайсната отгоре до процореца и тя май се сваля....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 27 Мар 2009, 15:26

Виж това:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=356847
За задната врата е подобно, само зависи дали си с ел. стъкла или с дръжка, тя трябва да се свали.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 27 Мар 2009, 16:18

majstorapetkov написа:Виж това:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=356847
За задната врата е подобно, само зависи дали си с ел. стъкла или с дръжка, тя трябва да се свали.

Ей колега,бе страшен си,много ти мерсъ еба**си :have one: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 28 Мар 2009, 4:30

да не отварям нова тема,някой свалял ли е задното стъкло на седан.немога да намеря инфо в нета....ако някой знае нещо по-въпроса....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 28 Мар 2009, 9:24

ивайло81 написа:да не отварям нова тема,някой свалял ли е задното стъкло на седан.немога да намеря инфо в нета....ако някой знае нещо по-въпроса....

Същото е като по-горното

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 29 Мар 2009, 4:08

имах предвид да извадя задното стъкло,да му лепна едно фолио,и да го сложа пак като си спестя 30-40 лв за поставяне на фолио.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEMEZIS » 30 Мар 2009, 11:35

Първо се извинявам,че използвам темата,но за да не пускам нова някой може ли да каже или да даде скица за разглобяване на вратата на 320 купе 2000 година,за да не направя някой фал.Благодаря предварително.
Поздрави.
НЕ СЕ СРАМУВАЙ ДА КАЖЕШ ТОВА,КОЕТО НЕ СЕ СРАМУВАШ ДА СИ ПОМИСЛИШ !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 30 Мар 2009, 13:51

NEMEZIS написа:Първо се извинявам,че използвам темата,но за да не пускам нова някой може ли да каже или да даде скица за разглобяване на вратата на 320 купе 2000 година,за да не направя някой фал.Благодаря предварително.
Поздрави.
Заповядай:
http://www.jumboprawn.net/jesse/projs/bmw_e46_audio.htm
http://www.e46fanatics.com/howto/howtod ... howto_id=6

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEMEZIS » 30 Мар 2009, 14:12

Мерси,колега точно от това имах нужда .
Поздрави.
НЕ СЕ СРАМУВАЙ ДА КАЖЕШ ТОВА,КОЕТО НЕ СЕ СРАМУВАШ ДА СИ ПОМИСЛИШ !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '02
Мечтае да кара: 850i или M6

Мнение от Glamav » 31 Юли 2009, 22:54

Колеги, да използвам темата ако може.
Някой да има идея как се намотават жилата по механизма за стъклото на задната врата ?
По някаква причина преди малко жилото се размота и сега съм си подпрял джама с една тояжка :)

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 31 Юли 2009, 23:55

Glamav написа:Колеги, да използвам темата ако може.
Някой да има идея как се намотават жилата по механизма за стъклото на задната врата ?
По някаква причина преди малко жилото се размота и сега съм си подпрял джама с една тояжка :)

Колега, не е сложно, но и не е много лесно. Ако ти е здраво жилото и не се е пречупило(не скъсало а пречупило) и са ти здрави каналите на пластмасовата ролка, може да се направи.
Сваляш машинката. Сваляш и моторчето(на 3-та самонарезни винта). Пласмасовата ролка е капсолована. Разкапсоловаш я от страната кадето седи ел. моторчето. Слагаш водача в крайна горна или крайна долна точка. Късото жило го навиваш на макарата. НАвиваш и една врътка от другото жило(това е труднтата и най-сръткавата част от всичко). Поставяш макарата на мястото и опъваики жилата. После 2-рото жило го минаваш през долната макара и го поставяш от другия краи на водача на стъклото. АКо го сглобиш поставяш и моторчето върху макарата и си готов. Помни че през цялото време жилата трябва да ги държиш обтегнати. Каналите на макарата трябва също да са ти здрави и жилото по тях да ляга плътно. Ако ли не излизат от каналите.
Ако жилата са ти пречупени се правят нови жила. Но трябва да със същата дебелина или може малко по-тънки. Също така ако не са със същата сължина няма да може да стане. Ако сменяваш жилата ще ти трябва и един елемент който се прави на струг. То като свалиш жилото ще го видиш.
На мен за тази процедура ми казаха 80лв. Смених едно като го взех от морга за 120 лв и изкара 6 месеца преди да се прецака. Накрая ми писна да давам пари и да се чупи през 6 месеца и си я направих сам.
Успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 01 Авг 2009, 10:13

Ехх, кво стана с тези врати бре? :( . Тая жега на никой не прощава :| Вчччера и на мен се прее_а шофьорското стъкло :twisted: Почна да дере нещо от страната на бутона за затвряне, като се плъзга нагоре и надоло. Не че няма теми за вратите и стъклата ама егати съвпадението :) с тази тема. Сигурно някой водач се е прецакал... че стърже на желязо това стъкло и оставя следи по него :). Айде слагам я на асвалта пред блока да правим сеир :) .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

за вратите

Мнение от Face » 01 Авг 2009, 10:18

И аз минах през тази процедура,съгласен съм с описаният метод,но мисля,че ще е добре да не разкапсулова ролката,просто да я поушири(поогъне металната част) около нея та да се получи лек отвор за преминаване на жилото.И все пак сие голяма играчка(още ме болят пръстите).Дори си подмених жилото с велосипедно размера е 1 към 1.Между другото е добре по някакъв начин да си подсилиш повдигача,защото по късно може той да стане причина за повторно занимание с вратата,там където лежи жилото пластмасата се напуква и го изпуска в 1 момент(аз му сложих 2 телени скоби и сега е ок).
Ето и крайният резултат(това е от задна врата):

Изображение
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Авг 2009, 11:42

това нещо ново струва 70 лв
заслужава ли си да се прави?
или аз не разбирам за какво точно говорите?

Следваща

Назад към E46