Тунинг по български
Модератор: bum_bum
sonny написа:Onqka написа:За т'ва мойта кола не ходи по "майстори".Патил съм и аз няколко пъти и е много неприятно ти да си бял,а жена ти да роди негърчеЗа т'ва сега к'вото и да се опраси по моя дръгел,аз и некой авер може се блъскаме 3 дена,ама поне знам че съм си го свършил сам и най-важното знам к'во съм свършил
Е то кво, за да си смениш гумите, да си купиш машини и да си ги държиш на балкона, за да си напраиш мотора да си купиш оборудване за автосервиз и да си монтираш подемник на трототара, за да си смениш алармата да минеш едно висше по слаботокови вериги, за да си претапицираш салона, да си купиш малко обущарска техника и да я туриш в кухнята и прочие, така ли? Щото аз мисля, че по света нещата вървят, защото всеки прави едно нещо, но както трябва, а тук всички правим много неща, себеси също включвам в това число. Аз затова мотори правя или само на себе си, или само на много близки, защото реших, че ще се занимавам с боядисване, ама като гледам как се гаврят хората и май ще сменям професията. Мене лично ме е яд май повече, че въпросният майстор, подбива реномето на кадърните монтьори, то е ясно, че като не е направено първия път, ще стане от втория, ама спомена от "майстора остава. Иво е такъв, че няма си осави коня в калта, разбирай както искаш, така, че колата му ще е на пътя и да се надяваме, че ще е скоро, тук има едни външни фактори като шлайфисти и части, ако всичко е наред, скоро ще се вози, но нервите и спомена не се забравят.
Разбирам за какво говориш.Малко банално ще прозвучи,ама май манталитета ние такъв

ПП Предлагам ви да идете да го "тунинговате" тоя майстор едно хубаво,ама така че повече да не може да пипа на хората колите

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Явор написа:кой е тоя Любо от Люлин бре
Едва ли е Супер Любо от БТК...
Все пак това е много жалко...не знам просто нямам думи...
Все пак това е в полза и за другите да си вземат поука....
Чесно казано аз много не си карам автомобил при "майстор"...и затова си го правя сам у гаражо,ако имам нужда от нещо викам някога и айде пак у гаражо...у гаражо има всичко...но все пак понякога има нужда и от някой "майстор" но не и да я оставям при него а аз да съм до него......и никога не давам пари предварително

- deemov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///M Sport Edition
Лошото е че не е само този Любо, а е пълно с такива боклуци с самочуствие на майстори. Сони е прав, колкото и да си сръчен и разбиращ , пак не може да си правиш всичко сам. Дано успете да я сглобите по-бързо и безавариино и другия път не давай любимата на такива гаражни майстори на краткия разказ 

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
sonny написа: Аз затова мотори правя или само на себе си, или само на много близки............

Lenco написа:sonny написа: Аз затова мотори правя или само на себе си, или само на много близки............Е те другите варианти, или си луд или взимаш много пари, ама при втория рано или късно хващаш някой умник да ти върши черната работа и резултата е ясен. Тъпа история, но нормална за БГ. Ако не е тайна колко парички гушна "майстора".
доста

sonny написа:Lenco написа:sonny написа: Аз затова мотори правя или само на себе си, или само на много близки............Е те другите варианти, или си луд или взимаш много пари, ама при втория рано или късно хващаш някой умник да ти върши черната работа и резултата е ясен. Тъпа история, но нормална за БГ. Ако не е тайна колко парички гушна "майстора".
доста
Голяма грешка, еййй!!! Значи, след няколко такива минавки вече плащам само след свършена работа. И, то добре свършена. Иначе не. Тормоз и висене на главата. Такива разни - предплати, аванси вече забравих какво означават.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- stoifata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ε39 523i M52B25
Ей т'ва е. Мен за това ме е страх да ида на майстор, ма ще трябва скоро време да се престраша.
Иначе тоя че е за бой, така е. Ма с бой няма да стане. Най много да трябва да пишете после обяснения в районното. А като ви гледам май са ви доста калени нервите или просто потдържате добрия тон.
Както и да е. Станалото станало. Няма вращане. Дано да я стегнете щото тая тройка точно как ме кефи само аз си знам. Направо на мен кръв ми капе от сърцето като чета незнам вие как сте.
Айде успех и да я подкарате скоро!
Иначе тоя че е за бой, така е. Ма с бой няма да стане. Най много да трябва да пишете после обяснения в районното. А като ви гледам май са ви доста калени нервите или просто потдържате добрия тон.
Както и да е. Станалото станало. Няма вращане. Дано да я стегнете щото тая тройка точно как ме кефи само аз си знам. Направо на мен кръв ми капе от сърцето като чета незнам вие как сте.
Айде успех и да я подкарате скоро!
- БаЯн
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 340!!!
- Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3
Мога само да кажа че ако бях на Иво на мястото тоя щях да го убия пък нека го лежа като знам колко пари е налял в колата си просто нямам думи...
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
bmwpower_m5 написа:Мога само да кажа че ако бях на Иво на мястото тоя щях да го убия пък нека го лежа като знам колко пари е налял в колата си просто нямам думи...
По този начин няма смисъл колега....
Мисля си че има един валиант...но ми се струва че може би ще е неуспешен...
Единствения начин този "майстор" като е изнудил и все пак този сервиза стандартен ли е..т.е. сякаш е незаконен...
Като гледам как описвате картинката...предварително ста дали аванс като мошеника си е забърсал кинтата в брадата и си казал ма*ната му.....
Следва че за да се направи единствен изход за да може да не се гучи като лициса и да намира скрити оправдания е...да си повикате приятел полицай и да му обясните че сте си намерили колата открадната и тъкмо тръгнала да се пилее на части...като тези дето е сторил....и започване дело с обяснения докато той сам не си признае че е изнудвал и не е законно да се разфасоват така истинските части на самия автомобил...и тогава вие можете да обясните че всъщност не е крадена а предотварятяване на самата измама, но не гарантирам за такъв успех..
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе честно казано не ми се занимава с глупости да си тровя нервите допълнително. Мога и да го пребия, мога и да му пратя разни данъчни и такива глупости, но не виждам смисъл. По едно време бях подпалил ама покрай него ще пострадат и другите сервизи там, а това не исках да става. Споделям само за да се види какви майстори има, пък и да се заформи една хубава темичка с работата и резултатите преди- сега. Доколкото знам помощника му, Цеко има регистрация или поне чете форума. Въпросния кара неква е30-ка и върху него падат подозренията, че е ощипал голяма част от нещата.
Много хора от форума също го посещават въпросния "майстор", а и аз не съм отишъл там случайно, беше ми препоръчан от уважавани и стари юзъри във форума с много референции като отличен майстор за БМВ-та и т.н. Имаше и човек, който ми каза още докато работеха по мотора, че работата не е на добре и не се правят читаво нещата ама след всичките хвалби по адрес на майстора си викам- баси, нещо се е объркал, нали уж тоя е некъв уникален майстор..
Много хора от форума също го посещават въпросния "майстор", а и аз не съм отишъл там случайно, беше ми препоръчан от уважавани и стари юзъри във форума с много референции като отличен майстор за БМВ-та и т.н. Имаше и човек, който ми каза още докато работеха по мотора, че работата не е на добре и не се правят читаво нещата ама след всичките хвалби по адрес на майстора си викам- баси, нещо се е объркал, нали уж тоя е некъв уникален майстор..
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Изводът е намираш някой познат да ти направи работата и му киснеш на главата да не те изменти
, или най добре си караш със сток мотора и нямаш грижи