Тунинг по български

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 27 Мар 2009, 1:47

xpl0d написа:Значи една 20-ка една 25-ца + пари и всичко отиде на вятъра :?:

Не бреее, засега на вятъра са само малко пари и време, стискаме палци, да се опрвят нещата бурзо и всъщност вятъра да е една 20ка дето е станала 25ца ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Onqka » 27 Мар 2009, 2:15

sonny написа:
Onqka написа:За т'ва мойта кола не ходи по "майстори".Патил съм и аз няколко пъти и е много неприятно ти да си бял,а жена ти да роди негърче :evil: За т'ва сега к'вото и да се опраси по моя дръгел,аз и некой авер може се блъскаме 3 дена,ама поне знам че съм си го свършил сам и най-важното знам к'во съм свършил :idea:

Е то кво, за да си смениш гумите, да си купиш машини и да си ги държиш на балкона, за да си напраиш мотора да си купиш оборудване за автосервиз и да си монтираш подемник на трототара, за да си смениш алармата да минеш едно висше по слаботокови вериги, за да си претапицираш салона, да си купиш малко обущарска техника и да я туриш в кухнята и прочие, така ли? Щото аз мисля, че по света нещата вървят, защото всеки прави едно нещо, но както трябва, а тук всички правим много неща, себеси също включвам в това число. Аз затова мотори правя или само на себе си, или само на много близки, защото реших, че ще се занимавам с боядисване, ама като гледам как се гаврят хората и май ще сменям професията. Мене лично ме е яд май повече, че въпросният майстор, подбива реномето на кадърните монтьори, то е ясно, че като не е направено първия път, ще стане от втория, ама спомена от "майстора остава. Иво е такъв, че няма си осави коня в калта, разбирай както искаш, така, че колата му ще е на пътя и да се надяваме, че ще е скоро, тук има едни външни фактори като шлайфисти и части, ако всичко е наред, скоро ще се вози, но нервите и спомена не се забравят.

Разбирам за какво говориш.Малко банално ще прозвучи,ама май манталитета ние такъв :evil: А за човека разбрах,че е ентусиаст.Дано всичко върви добре и вятъра да задуха вътре в мотора :twisted:

ПП Предлагам ви да идете да го "тунинговате" тоя майстор едно хубаво,ама така че повече да не може да пипа на хората колите :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 27 Мар 2009, 2:26

Явор написа:кой е тоя Любо от Люлин бре :shock:

Едва ли е Супер Любо от БТК...
Все пак това е много жалко...не знам просто нямам думи...
Все пак това е в полза и за другите да си вземат поука....
Чесно казано аз много не си карам автомобил при "майстор"...и затова си го правя сам у гаражо,ако имам нужда от нещо викам някога и айде пак у гаражо...у гаражо има всичко...но все пак понякога има нужда и от някой "майстор" но не и да я оставям при него а аз да съм до него......и никога не давам пари предварително ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///M Sport Edition

Мнение от deemov » 27 Мар 2009, 3:23

Лошото е че не е само този Любо, а е пълно с такива боклуци с самочуствие на майстори. Сони е прав, колкото и да си сръчен и разбиращ , пак не може да си правиш всичко сам. Дано успете да я сглобите по-бързо и безавариино и другия път не давай любимата на такива гаражни майстори на краткия разказ :mhihi:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 27 Мар 2009, 9:03

sonny написа: Аз затова мотори правя или само на себе си, или само на много близки............
:yes:Е те другите варианти, или си луд или взимаш много пари, ама при втория рано или късно хващаш някой умник да ти върши черната работа и резултата е ясен. Тъпа история, но нормална за БГ. Ако не е тайна колко парички гушна "майстора".

Аватар

Мнение от sonny » 27 Мар 2009, 10:18

Lenco написа:
sonny написа: Аз затова мотори правя или само на себе си, или само на много близки............
:yes:Е те другите варианти, или си луд или взимаш много пари, ама при втория рано или късно хващаш някой умник да ти върши черната работа и резултата е ясен. Тъпа история, но нормална за БГ. Ако не е тайна колко парички гушна "майстора".

доста :mhihi:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 27 Мар 2009, 11:11

sonny написа:
Lenco написа:

доста :mhihi:

Голяма грешка, еййй!!! Значи, след няколко такива минавки вече плащам само след свършена работа. И, то добре свършена. Иначе не. Тормоз и висене на главата. Такива разни - предплати, аванси вече забравих какво означават.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ε39 523i M52B25

Мнение от stoifata » 27 Мар 2009, 11:21

Ей т'ва е. Мен за това ме е страх да ида на майстор, ма ще трябва скоро време да се престраша.

Иначе тоя че е за бой, така е. Ма с бой няма да стане. Най много да трябва да пишете после обяснения в районното. А като ви гледам май са ви доста калени нервите или просто потдържате добрия тон.

Както и да е. Станалото станало. Няма вращане. Дано да я стегнете щото тая тройка точно как ме кефи само аз си знам. Направо на мен кръв ми капе от сърцето като чета незнам вие как сте.

Айде успех и да я подкарате скоро!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 340!!!
Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3

Мнение от БаЯн » 27 Мар 2009, 11:41

Мога само да кажа че ако бях на Иво на мястото тоя щях да го убия пък нека го лежа като знам колко пари е налял в колата си просто нямам думи...
Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 27 Мар 2009, 12:32

Малко по-късно още снимки, че свалих и картера вече, има какво да се види :winky:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 27 Мар 2009, 12:48

мама им гнусна и лайнари :ranting:
не оставяй нещата така! върни си му го подобаващо :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 27 Мар 2009, 12:49

bmwpower_m5 написа:Мога само да кажа че ако бях на Иво на мястото тоя щях да го убия пък нека го лежа като знам колко пари е налял в колата си просто нямам думи...

По този начин няма смисъл колега....
Мисля си че има един валиант...но ми се струва че може би ще е неуспешен...
Единствения начин този "майстор" като е изнудил и все пак този сервиза стандартен ли е..т.е. сякаш е незаконен...
Като гледам как описвате картинката...предварително ста дали аванс като мошеника си е забърсал кинтата в брадата и си казал ма*ната му.....
Следва че за да се направи единствен изход за да може да не се гучи като лициса и да намира скрити оправдания е...да си повикате приятел полицай и да му обясните че сте си намерили колата открадната и тъкмо тръгнала да се пилее на части...като тези дето е сторил....и започване дело с обяснения докато той сам не си признае че е изнудвал и не е законно да се разфасоват така истинските части на самия автомобил...и тогава вие можете да обясните че всъщност не е крадена а предотварятяване на самата измама, но не гарантирам за такъв успех..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Мар 2009, 13:57

Абе честно казано не ми се занимава с глупости да си тровя нервите допълнително. Мога и да го пребия, мога и да му пратя разни данъчни и такива глупости, но не виждам смисъл. По едно време бях подпалил ама покрай него ще пострадат и другите сервизи там, а това не исках да става. Споделям само за да се види какви майстори има, пък и да се заформи една хубава темичка с работата и резултатите преди- сега. Доколкото знам помощника му, Цеко има регистрация или поне чете форума. Въпросния кара неква е30-ка и върху него падат подозренията, че е ощипал голяма част от нещата.
Много хора от форума също го посещават въпросния "майстор", а и аз не съм отишъл там случайно, беше ми препоръчан от уважавани и стари юзъри във форума с много референции като отличен майстор за БМВ-та и т.н. Имаше и човек, който ми каза още докато работеха по мотора, че работата не е на добре и не се правят читаво нещата ама след всичките хвалби по адрес на майстора си викам- баси, нещо се е объркал, нали уж тоя е некъв уникален майстор..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 27 Мар 2009, 14:31

Изводът е намираш някой познат да ти направи работата и му киснеш на главата да не те изменти :D , или най добре си караш със сток мотора и нямаш грижи
Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 27 Мар 2009, 14:34

luizov написа:Изводът е намираш някой познат да ти направи работата и му киснеш на главата да не те изменти :D , или най добре си караш със сток мотора и нямаш грижи

Докато си караме със сток моторите МАксо и Оямата ше ни кисната и ше лаят из Повера, затова тунинг, мунинг и после да шляпаме Нисанисти :weed:

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning