Бавно загрява и след смяна на термостат
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Бавно загрява и след смяна на термостат
Сега по студовете колата ми почна да загрява по 15 мин, та смених термостата. Обаче все така си загрява за 15 мин.
Последно засичах когато температурата беше -8 и колата беше стояла над 12 часа в покой на вън.
При сегашните температури пак и отнема доста време...
Някакви идеи какво друго да погледна, и за колко време загряват вашите? (бензиновите)
Последно засичах когато температурата беше -8 и колата беше стояла над 12 часа в покой на вън.
При сегашните температури пак и отнема доста време...
Някакви идеи какво друго да погледна, и за колко време загряват вашите? (бензиновите)
- ikatam
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: bmw e60 xd
какви студове като сега температурите са плюсови и времето е по меко ? моята и преди на студа загряваше бързо, а сега направо супер бързо, за има няма 5 минути каране не повече от 2 хил оборота
и моята загряваше бавно и дори от както застудя не се качваше на 12 ч, смених термостата с оригинален в дарукар и направо се родих, тва моето почна да загрева като печка, пък и разхода намале
Fking ти с какъв терм. си го сменил твоя и къде
и моята загряваше бавно и дори от както застудя не се качваше на 12 ч, смених термостата с оригинален в дарукар и направо се родих, тва моето почна да загрева като печка, пък и разхода намале

Fking ти с какъв терм. си го сменил твоя и къде
Re: Бавно загрява и след смяна на термостат
Fking написа:Някакви идеи какво друго да погледна, и за колко време загряват вашите? (бензиновите)
Колега най лесно ще разбереш, да ли всичко е нормално с термостата като запалиш (студена) и пипаш маркуча след термостата към радиатора... Трябва да се затопли( термостата отвори) чак когато колата загрее, ако това стане по рано значи нещо има...
За бензинките мисля, че е в нормите на загряване 15 мин. Извън града ако не държи темп на 12h значи наистина отваря рано термостата...
Re: Бавно загрява и след смяна на термостат
WALL написа:Fking написа:Някакви идеи какво друго да погледна, и за колко време загряват вашите? (бензиновите)
Колега най лесно ще разбереш, да ли всичко е нормално с термостата като запалиш (студена) и пипаш маркуча след термостата към радиатора... Трябва да се затопли( термостата отвори) чак когато колата загрее, ако това стане по рано значи нещо има...
За бензинките мисля, че е в нормите на загряване 15 мин. Извън града ако не държи темп на 12h значи наистина отваря рано термостата...
Тоя маркуч, загряваше много бавно, даже почти не загряваше дори след доста работа.
Виж другия си стопля.
Ca_Ma, сменях го в сервиза на приятел, не е оригинален ако това питаш
на теб в дару колко ти взеха за тази процедура?
цената на оригиналния беше към 70 лв в дару за 520, но освен него са сменили и още некви О-пръстени някакви оплатнения такива глупости, антифриз 1-2 литра работа тва онова и оп 200 лв излезна смяната в дару + проверка на охладителна система такива глупости пише ги на факрурата, но поне си сигорен че охладителната с-ма на колата е на 6, сега загрява много по бързо супер доволен съм
а тва да не вземеш оригинален термостат си е престъпление, НЕ мисли че си права колата в Дару, просто за такива важни неща само там, все пак имаш и гаранция, пък и този термостат не го сменяш на всяка смяна на масло, сменяш го 1 път с оригинален и забравяш
моя стария си беше фабричния, от зимата на 97ма... та и тоя новия ако изкара още 150 000 км, направо ще ме надживее
а тва да не вземеш оригинален термостат си е престъпление, НЕ мисли че си права колата в Дару, просто за такива важни неща само там, все пак имаш и гаранция, пък и този термостат не го сменяш на всяка смяна на масло, сменяш го 1 път с оригинален и забравяш

моя стария си беше фабричния, от зимата на 97ма... та и тоя новия ако изкара още 150 000 км, направо ще ме надживее

- dimitar_kodoshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw
Колегата Са_Ма е много прав. Това термостата си е изключително важна част. Заради него ми се спука казанчето на радиатора и още куп други джунджурии покрай него, но сега съм спокоен и нямам грижи, колата си загрява нормално и нивото на антифриза не мърда.
Но на въпроса за температурата. На мен лично ми се вижда множко. Нормално градско каране + 3,4 сфетофара или 10-на минути = 12ч на стрелката.
На колегите които имат проблем с температурата да започнат от термостата, защото може да им докара ФИНАНСОВА КРИЗА. Не го пожелавам на никой.
Но на въпроса за температурата. На мен лично ми се вижда множко. Нормално градско каране + 3,4 сфетофара или 10-на минути = 12ч на стрелката.
На колегите които имат проблем с температурата да започнат от термостата, защото може да им докара ФИНАНСОВА КРИЗА. Не го пожелавам на никой.
аз съм забравил да пиша кво стана
ходих в Дару, взеха ми 100лв за диагностики за да ми кажат че това загряване си е в "рамките на нормалното"
Опитите да им обесня че преди загряваше за много по-малко останаха безуспешни. Термостат, охладителна система били ок (те колко ли са гледали след като за тях е нормално тва загряване...)
И приемчика беше изнервящ бастун, повече няма да стъпя там.
Сега загрява за около 10-тина минути градско+светофари, в комбинация с кожения салон, май ще трябва да си купувам вълнени гащи
Освен ако някой няма идея какво друго да погледна... и къде.... в смисъл някъде наистина да разбират...
ходих в Дару, взеха ми 100лв за диагностики за да ми кажат че това загряване си е в "рамките на нормалното"
Опитите да им обесня че преди загряваше за много по-малко останаха безуспешни. Термостат, охладителна система били ок (те колко ли са гледали след като за тях е нормално тва загряване...)
Сега загрява за около 10-тина минути градско+светофари, в комбинация с кожения салон, май ще трябва да си купувам вълнени гащи

Освен ако някой няма идея какво друго да погледна... и къде.... в смисъл някъде наистина да разбират...

Fking написа:аз съм забравил да пиша кво стана
Колега, ако искаш отиди във Вик Ауто, те са сервиза на Вари-2000, и търси Коце - 0888223994. Намира се зад Маргел на Ботевградско шосе. Аз съм много доволен от тях

Ако караш твърде бързо, ще те носят много бавно.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Парно няма под определена Т' на двигателя. След като загрее до 1/3 май беше, тогава започва да се осеща топлото.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2