Да кажем "НЕ" на крадците !!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Да кажем "НЕ" на крадците !!!

Мнение от kapitanat » 25 Мар 2009, 8:26

Не знам дали подобна тема е пост вана, аз лично не мога да намеря , но ако има нека модераторите да я изтрият .

Защо има автокрадци ?

Има ги защото има кой да купува крадени вещи , все още много хора мислят, че е далавера или някакво геройство като , купят част за колата си на много ниска цена с доста мъглив произход или такава която си е явно открадната . Но не съзнават че по този начин подтикват крадците да продължат с дейността си . Това което ние можем да направим от колегиалност , от чувство за себеуважение е да кажем НЕ !!!
Когато следващия път някой ви предложи най - популярните за крадене неща - лайсни , халогени , огледала , емблеми - попитайте от къде ги имат - касова бележка или кола която се продава на части или автосервиз , би било едно добро доказателство , но при самото задаване на въпроса , смущението би издало човек ако се е сдобил по нелегален начин с определена стока . Същото е при покупка на кола , обикновено там е доста сложно да се определи , но ако номера на рамата има заварка на 5 см от него , това трябва да ви подскаже нещо и за да не се случи същото с вашия автомобил , обадете се в полицията когато имате съмнение , не губите абсолютно нищо. Не казвам че можем да ги спрем на 100% винаги има хора които желаят да живеят на чужд гръб, но по този начин ще направим нещо правилно , което ако всички се обединим ще намали кражбите и набезите по нашите любими машини .
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34

_+_

Мнение от gazi » 25 Мар 2009, 9:54

Колега подкрепям идеята . За втори път ми крадът огледалата :evil:
Ерес е название, с което Баварската църква характеризира религиозните учения, отклоняващи се от официалната догма .

Изображение

http://www.vbox7.com/play:241b3c6f22
http://vbox7.com/play:ed73114c
http://vbox7.com/play:9e8a99595c
http://youtube.com/watch?v=ZsBCzDFWO5E

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 25 Мар 2009, 10:58

Колега, прав си :yes: За да бъда честен, купих халогени от едно момче / моите ги гепиха /, втора употреба, с подозрения че са крадени и много съжалявам че не взех чисто нови :uups:
Също апелирам да не се купуват нещо, които са потенциално крадени...
Но за съжаление е невъзможно да се спре :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 25 Мар 2009, 11:07

Колега прав си но винаги ще има хора които да си тарсят части за без пари и да надъхват крадците :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ***BMW-FEN*** » 25 Мар 2009, 11:44

Прав си колега, но отиди на битака в събота да видиш колко части има там, може да си познаеш лайсните, халогенките емблемите, но наистина идеята да не се купуват крадени части е добра, но винаги ще има измекяри
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 25 Мар 2009, 11:49

KON4ETO написа:Колега прав си но винаги ще има хора които да си тарсят части за без пари и да надъхват крадците :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Това е България все пак и тук всеки си мисли,че е по тарикат от другите :!: И винаги изниква въпроса "защо да не го купя аз, като ще го купи някой друг" причината за това е нашият български МАНТАЛИТЕТ :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 26 Мар 2009, 0:25

Аз лично казах "НЕ" . Можех да си взедма халогени почти без пари, но си купих нови . защото предлаганите ми бяха на 100% крадени . За мене не е проблем че трябва да работя един ден повече за да си позволя тези халогени , за мене проблема е как ще се чувствам с крадена вещ на моята кола . Много хора не им пука , но това е докато не ужилят и техните коли , тогава ще пуснат 1000 да поста с вайкания и няма да си помислят нито за миг чер и те са подтиканали крадците да продължат .
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

Аватар

Мнение от TUZara` » 26 Мар 2009, 0:32

Много грубо да ти ощипат колата някоя нощ...огледалта са ми сваляли,едната лайстна и опит за бъбреците,но без успех явно....подкрепям ти темата,но лошото е че живеем в държава,в която като ти свалят огледалата не отиваш да си купиш ми псуваш цял ден...и вечерта оперрираш и това е ... мойте ги крадоха,купих си втора ръка може и крадени да са на безценица....Вчера си купих нови,че бяха без подряване и мъртва зона и сега като продавам старите кво,крал ли съм ги или да представя касова бележка...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Мар 2009, 9:17

Мене снощи пак ми гепиха огледалата на Е39-ка :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Повече няма да купувам. Ще си карам без и това е. Ебахти държавата :evil: :evil: :evil:
Ако блъсна някой блъсна. Поне от каското да има смисъл !!!
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Аватар

Мнение от TUZara` » 26 Мар 2009, 12:41

Абе и аз така виках кат ми свиха мойте,ма кат нямам нито парктроник и всички стъкла са затъмнение на макс зор се паркира...отиваш,плащаш си кат поп и чакаш изненада...На един познат му ги свалиха,купи и ги залепи с някви сперми отзад и доволен щастлив и кво..на другия ден пак ги няма...отиде и среза накрая 2 обикновенни и към тях явно никой няма интерес и си стоят :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: вече 525d

Мнение от edd82_ » 26 Мар 2009, 13:19

Подкрепям идеята да несе купуват крадени неща но идва въпроса как да си сигурен че неса крадени или трябва да си купуваме всичко от магазина :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320 96g.

Мнение от betona » 26 Мар 2009, 13:36

Всички я подкрепяме идеята и си мисля, че малко хора от форума биха взели части, които явно са крадени. Друг е въпросът, че сигурно 1/3 а може и повече от хората каращи тази марка нито влизат във форума, нито биха подкрепили такава идея, пък и прекалено много мангали подкараха БМВ-та, така че спасение няма според мен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 27 Мар 2009, 0:02

Втора употреба части - само от проверени хора от форума - иначе НЕ.
Лично мое мнение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobinator » 02 Апр 2009, 19:49

Колеги напълно сте прави, за крадците!!!
Днес в 12 часа на обяд ми свиха емблемите на Е36цата :maad: :censored: ако го бях хванал тоя щях да го пратя в болницата за дълго време, пък нека после да ме съди ако ще!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e28 turbo

Мнение от Ma7e4k0 » 10 Апр 2009, 17:07

Bobinator написа:Колеги напълно сте прави, за крадците!!!
Днес в 12 часа на обяд ми свиха емблемите на Е36цата :maad: :censored: ако го бях хванал тоя щях да го пратя в болницата за дълго време, пък нека после да ме съди ако ще!

Ми то и на мен редовно децата ми свиват емблемите ама кво да ги правя...деца.....
BMW e30 320i Powered by LowBudgetPerformance™ & 88' BMW E30 330i Turbo & BMW e36 m40b16

Следваща

Назад към Основен Форум