Oil inspection

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Алфа Ромео 159 SW
Мечтае да кара: kолело
Детайли за колата: Вагон-ресторант(РСВ)

Мнение от Бобби » 24 Мар 2009, 20:38

Днес ми изписа на таблото неква инспекция...там дето са диодите за маслото......някой ще ми подскаже ли за какво иде на реч? :roll:
BMW525TDS
Важното е да си в играта!

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 24 Мар 2009, 22:51

Бобби написа:Днес ми изписа на таблото неква инспекция...там дето са диодите за маслото......някой ще ми подскаже ли за какво иде на реч? :roll:

Кога си сменял маслото и занулиха ли ти инспекцията тогава? Ако не са - имаш отговора.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 25 Мар 2009, 10:41

Vlados написа:
Бобби написа:Днес ми изписа на таблото неква инспекция...там дето са диодите за маслото......някой ще ми подскаже ли за какво иде на реч? :roll:

Кога си сменял маслото и занулиха ли ти инспекцията тогава? Ако не са - имаш отговора.

Преди 4000км. го смених...занулиха я!...цветните диоди изгаснаха...и при контакт светват само в зелената зона....но след тях на таблото има едно малка картинка като часовник и надпис инспекция.....е тя свети постояно.... :roll:
BMW525TDS

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 25 Мар 2009, 13:54

inspection II ли пише? Ако е така значи е дошло времето за пълна инспекция на всичко в автомобила (Според БМВ в оторизиран техен сервиз) Ако искаш колата ти да е ок е хубаво да направиш такава инспекция, може и на др. майстор, но да я направиш. Ако ти се дават парички можеш и в оторизиран сервиз да свършиш това. Съответно и да ти махнат този надпис с компютъра. Така ако имаш някакъв задаващ се сериозен проблем по автомобила ще го хванеш рано и няма да се стигне до по-сериозни ремонти.

А мисля, че трябва да се спомене тук за смяната на течностите по автомобила...

1 път годишно или на 8000км - масло, филтри маслен и въздушен (може и на 10000км ако караш повече извън градско).
1 път на година спирачна течност.
1 път на 2 години антифриз.
1 път на 3 години или 150 000км хидравлична течност и масло диференциал.

На всеки 30 000 км (за годините не знам) сняна на масло+филтър на скоростната кутия ако си с автоматик. По тази точка обаче се водят спорове за километрите, някои казват 30К други 50К. Явно в този диапазон е хубаво да се сменя маслото на автомата.

На 200 000км верига+обтегачи.

Ако някой се сеща за още нещо нека добави или да ме поправи ако греша. Поздрави и си сменяйте спирачната течност, тя не е вечна :D
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 25 Мар 2009, 14:21

Zubcho написа:inspection II ли пише? Ако е така значи е дошло времето за пълна инспекция на всичко в автомобила (Според БМВ в оторизиран техен сервиз) Ако искаш колата ти да е ок е хубаво да направиш такава инспекция, може и на др. майстор, но да я направиш. Ако ти се дават парички можеш и в оторизиран сервиз да свършиш това. Съответно и да ти махнат този надпис с компютъра. Така ако имаш някакъв задаващ се сериозен проблем по автомобила ще го хванеш рано и няма да се стигне до по-сериозни ремонти.

1 път годишно или на 8000км - масло, филтри маслен и въздушен (може и на 10000км ако караш повече извън градско).

На всеки 30 000 км (за годините не знам) сняна на масло+филтър на скоростната кутия ако си с автоматик. По тази точка обаче се водят спорове за километрите, някои казват 30К други 50К. Явно в този диапазон е хубаво да се сменя маслото на автомата.

Ако някой се сеща за още нещо нека добави или да ме поправи ако греша. Поздрави и си сменяйте спирачната течност, тя не е вечна :D

всичко е така тясно свързано с темата....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 25 Мар 2009, 14:27

Zubcho написа:inspection II ли пише? Ако е така значи е дошло времето за пълна инспекция на всичко в автомобила (Според БМВ в оторизиран техен сервиз) Ако искаш колата ти да е ок е хубаво да направиш такава инспекция, може и на др. майстор, но да я направиш. Ако ти се дават парички можеш и в оторизиран сервиз да свършиш това. Съответно и да ти махнат този надпис с компютъра. Така ако имаш някакъв задаващ се сериозен проблем по автомобила ще го хванеш рано и няма да се стигне до по-сериозни ремонти.

Знаеш ли някой, който може да направи тая инспекция, като изключим Дару и Камора... :roll: ...и евентуално цена :help:
BMW525TDS

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 25 Мар 2009, 14:33

За съжаление не. Ако питаш мен виж телефона на Вари2000 имат и сервиз, телефона на Дару и тел. на Камор. Обаждаш се на 3-те места и питаш колко ще струва да ти направят такъв преглед. Едва ли ще е повече от 30-40 лв. Но трябва да ти замерят компресия, да проверят климатика, окачването и тн. Пълна инспекция на колата е това и ще трае поне 1 час.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 25 Мар 2009, 14:37

Zubcho написа:За съжаление не. Ако питаш мен виж телефона на Вари2000 имат и сервиз, телефона на Дару и тел. на Камор. Обаждаш се на 3-те места и питаш колко ще струва да ти направят такъв преглед. Едва ли ще е повече от 30-40 лв. Но трябва да ти замерят компресия, да проверят климатика, окачването и тн. Пълна инспекция на колата е това и ще трае поне 1 час.

Поздрави

..ще завъртя телефоните...да видим кво ще ми обадят :roll:
п.с. още веднъж ти благодаря за съвета със седалката ;)
...от вчера карам, като нормален човек:)
BMW525TDS

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 25 Мар 2009, 15:06

kraininski написа:е думи нямам....то е чат то е не по темата...нейсе

Сори колега, че ти цапам темата....но в нашият чат може да се извлече полезно инфо...например преди малко прозванях за диагностика, от която като гледам и ти се нуждаеш.... :roll: , щото тия 900 оборота....за да се получат, май е врътната помпата...и отива към ремонт...но като и да е :roll:
Диагностика в Дару кар -72лв.....мамка им :uups: ...за тия няма криза!
..във Вари2000-...65лв....и тия не си поплювта ;)
п.с.Извини ме пак...помоли модераторите да ми изтрият постовете, за да ти е чиста и прегледна темата...пък някой ден може да стане и важна :idea:
BMW525TDS

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 25 Мар 2009, 15:31

Колеги , много ви моля да давате мнения в темите изключително само по смисъла им ;) Разделил съм темата на колегата kraininski и офтопика е тук като нова тема.Подхождам снизходително като не я трия , защото точно за т.нар. инспекшън има много писано из форума и тази тема вероятно ще е 100-тната :confused:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 25 Мар 2009, 18:33

Penchev написа:Колеги , много ви моля да давате мнения в темите изключително само по смисъла им ;) Разделил съм темата на колегата kraininski и офтопика е тук като нова тема.Подхождам снизходително като не я трия , защото точно за т.нар. инспекшън има много писано из форума и тази тема вероятно ще е 100-тната :confused:

Георги Пенчев

Сажалявам за невжеството.....чрез търсачката намерих доста отговори по въпроса ми....пусти му мързел ;)
А и един колега от форума....ще ми садейства по въпроса!
преспокойно може да затриеш темата...
Извини ме ;)
BMW525TDS

Назад към E34