пак да питам за задна скорост
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
пак да питам за задна скорост
много кофти се кара когато го няма това усилие което трябва да се приложи на скоростния лост за включване на задна,пружинка ли е какво ли ама жената все бърка първа и задна ше стане някоя беля -кажете как се ремонтира 

.
В краищата на щангата между лоста и кутията.Като се износят се увеличава луфта на лоста и се променя мястото на скоростите
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
еми то да, ама аз мисля, че не това му е проблема... човека казва, че го няма усилието за задна... проблема ще е вътре в самата скоростна кутия, което е кофти 

.
Саното усилие идва от скоростния лост.В момента не се сещам точно от каде идваше,но образно казано там някаква пластмасова втулка май се напъваше повече или нещо подобно и усилието от там се появява-един вид защита
Все пак е най- лесно да се раглоби лоста от горе и да се огледа.Ако там всичко е на ред-тогава по нататък

Все пак е най- лесно да се раглоби лоста от горе и да се огледа.Ако там всичко е на ред-тогава по нататък

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Ако нямаш други оплаквания към кутията не е нужно да я сменяш... подготвяш си 1.1 литър масло, сваляш я, цепиш, оправяш и качваш обратно. Не мисля, че е нещо сложно, но все пак докато не се отвори да се погледне, не може да сме сигурни.
Успех!
Успех!
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
О, за съжаление не са 1-2 ключа за да ти кажа... но като цяло - комплет гедоре "камъни" от тези дето са като еврейски звезди (те по нашите коли са все такива болтовете...)... най-кофти са болтовете на стартера, че са с гайки отзад... като цяло за горните болтове които държат скоростната кутия към блока ще ти трябва доста дълго, чупещо рамо и още 1 човек да ти помага. За да свалиш скоростната кутия трябва да откачиш кардана и висящия лагер естествено... за да откачиш него пък, трябва да разкачиш и "гърнетата"... не е малко работата, но не е и сложна. Ако има къде да ползваш подемник или достатъчно дълбок канал, ще ти е доста по-лесно, понеже аз го правих това в канал, свит на 8... понеже канала беше не достатъчно дълбок, а и аз съм 192см... после 3 дена ме боля гърба.. та трябваше гаджетата да ме мачкат-лоша работа 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
dj_ennsy_1 написа:О, за съжаление не са 1-2 ключа за да ти кажа... но като цяло - комплет гедоре "камъни" от тези дето са като еврейски звезди (те по нашите коли са все такива болтовете...)... най-кофти са болтовете на стартера, че са с гайки отзад... като цяло за горните болтове които държат скоростната кутия към блока ще ти трябва доста дълго, чупещо рамо и още 1 човек да ти помага. За да свалиш скоростната кутия трябва да откачиш кардана и висящия лагер естествено... за да откачиш него пък, трябва да разкачиш и "гърнетата"... не е малко работата, но не е и сложна. Ако има къде да ползваш подемник или достатъчно дълбок канал, ще ти е доста по-лесно, понеже аз го правих това в канал, свит на 8... понеже канала беше не достатъчно дълбок, а и аз съм 192см... после 3 дена ме боля гърба.. та трябваше гаджетата да ме мачкат-лоша работа

Щастливец да идвам и аз да ме мачкат гаджетата

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Zubcho написа:
Щастливец да идвам и аз да ме мачкат гаджетата
Ооо не ти трябва... такива са мръсници че.... едвам се оцелява

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
ааа изобщо няма да те разкандардисвам! Само тъмнокосо! И Само BMW!
Освен офф топика, само да вметна-като я започнеш, споделяй как върви и какво е било в крайна сметка. Даже ако можеш, щраквай по някоя снимчица да се види как е механизма вътре

Освен офф топика, само да вметна-като я започнеш, споделяй как върви и какво е било в крайна сметка. Даже ако можеш, щраквай по някоя снимчица да се види как е механизма вътре

14 мнения
• Страница 1 от 1