Проблем с е34 520

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 21 Мар 2009, 22:40

kowalski написа:ще те посъветвам да се насочиш като за начало към консумативите предимно ВЪЗДУШЕН ФИЛТЪР...

Въздушния филтър не саздава проблеми при газовия инжекцион!
За свещите определено мини на НЖК ;)
Прекъсването според мен не е от газта.
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danko » 21 Мар 2009, 23:38

не се знае от щто е. А свещите са си добре.А когато е студена колата прекъсва само когато тя си иска а не секи път, даже почти не прекъсва студена.
Който не харесва моята мелодия бързо да поема свойта лична траектория!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 21 Мар 2009, 23:58

На бензин прави ли го същото? Ако не си за нови лули на свещите ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danko » 22 Мар 2009, 14:35

ами доколкото сам я карал на бензин не прекъсва. даже тази сутрин като я запалих студена и в един момен като и подадох газ заглухна и изгасна тва и друг път го правеште студена ма аз мислех че е от свещите и затва ги смених а те на пак същата работа :(

Потребител
Аватар

Мнение от cassper06 » 14 Апр 2009, 16:21

Колега споредмен имаш проблем с запалителната уредба на двигателя, но не е изключено да имаши проблем в подаването газ от газовия инжекцион. Съветвам те да отидеш при някой добър специалист по тоците и да и закачи кебелите и ще си каже.
Ако и след като ти се иправи прекъсването не ти спадне разхода на гориво ми се обади да ти дам една добавка за горивото. Аз я ползвам и съм много доволен, разход:8 л. газ с 120км/ч и 9.5 л. газ над 160км/ч .За в града разхода емного относително явление , зависи в кой грат карате , дали карате в пиковите часове и така нататък. Аз лично в пловдив ми идва между 15-17

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 14 Апр 2009, 19:26

Ти пък как я добавяш тази добавка в газта :conf: И този разход дето го споменаваш за мотор 150hp ми се струва не реален...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danko » 15 Апр 2009, 1:07

Интересно ..аз тия дни щте я карам за газта да я оправят че чисто се скапа ...иначе до последно си прекъсваше ..обаче и ми се струва нещто тровама на страрт дори и на бензин..знам ли? Даже по някой път незнам какво и става мисля че се побърква ...примерно на искачване ..по стърмно .. газта до доло на 3-та неможе да отцепи набира се едно карам на дедо жигулата а тва нее всеки път щто така нз зех да се отчайвам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 15 Апр 2009, 8:57

danko написа:Интересно ..аз тия дни щте я карам за газта да я оправят че чисто се скапа ...иначе до последно си прекъсваше ..обаче и ми се струва нещто тровама на страрт дори и на бензин..знам ли? Даже по някой път незнам какво и става мисля че се побърква ...примерно на искачване ..по стърмно .. газта до доло на 3-та неможе да отцепи набира се едно карам на дедо жигулата а тва нее всеки път щто така нз зех да се отчайвам.

Аз не мога да разбера как без да идеш на някой газаджия или диагностик седиш и само ревеш като малко дете на майка си тука. Извинявай ама всеки трети като има проблеми и пише в този форум и нищо не прави после по проблема си. Стига рев - иди и си виж колата на майстор.

Това прекъсване може да е от много неща. Като се почне от лули, бобини и се стигне до разни датчици.

Явно и твоята кола има някакъв проблем и то сериозен и има нужда от майстор да я погледне. Ако не ти се дават пари за части и са ти скъпи, защо си с БМВ? Мини на Орел или Волфваген и си свиркай. Частите за БМВ са скъпи ама като смениш и кеф, повече не се бара. Това поне за скъпите части съм го разбрал, говоря за неща от сорта на 300-400лв бройката.

Верно пари са и никой не ги изкарва лежейки, ама аз лично като си купувах колата и знаех, че ще се дават яките суми :)

До сега съм налял някакви 6000лв сигурно в моята и продължавам с пълна пара :) Като ми стане златна ще я снимам във форума.

Успех със ремонта и пиши като си оправиш колата.

Поздрави

Иво Андреев
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от cassper06 » 15 Апр 2009, 10:21

dj_ennsy_1 написа:Ти пък как я добавяш тази добавка в газта :conf: И този разход дето го споменаваш за мотор 150hp ми се струва не реален...

Добавката е във вид капсоли(хапчета) и се поставя в отвора на зареждащия пистолет на пропан-бутана и под действието на високото налягане постъпва в бутилката и се разпрашава.
А ако искаш доказателства за разхода ми ела до пловдив напълни ми бутилката до горе, после правим едно кръкче до софия и обратно по магистралата и пак зареждаме до горе и то ще си покаже.....аз няма да коментирам :driving:
А който иска да опита от добавките, може да ми пише имам в наличност ( добавката е универсална - бензин, дизел, газ) :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RealDex » 15 Апр 2009, 12:24

Колега и на мен ми дава горе-долу някъде толкова разход в града.Това е нормално!
Имай предвид следното...двигателя ти е шестак,газта няма тази енергийност както бензина,колата по талон е 1 600 килограма нужна си е тяга за да тръгнеш,опитай се да я буташ сам да видиш че няма да можеш да успееш.
Незнам откъде си,бих те пратил при един газаджия да ти я погледне.Златни ръце има.две коли съм му закарал и съм много доволен от него.Няма да ти излезе повече от 20-25 лева.

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 15 Апр 2009, 16:52

cassper06 написа:Аз я ползвам и съм много доволен, разход:8 л. газ с 120км/ч и 9.5 л. газ над 160км/ч .

Оправи си скоростомера колега ;).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 15 Апр 2009, 17:26

Каспър, каква им е цената на тези добавки и какво правят всъщност?

Потребител
Аватар

Мнение от cassper06 » 15 Апр 2009, 18:02

dj_ennsy_1 написа:Каспър, каква им е цената на тези добавки и какво правят всъщност?

Цената е 6лв. на таблетка която се поставя в 60-100 литра гориво.
Продукта работи като катализатор на горенето и основното му действие се явява в по доброро изгаряне на горивната смес и от там идва намаления разход на горивото. Продукта е консуматив и се добавя на всеки резервоар (бутилка) с гориво.
За колеги от форума ще направя и отстъпка от цената на продукта.. :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 15 Апр 2009, 18:09

cassper06 написа:
dj_ennsy_1 написа:Каспър, каква им е цената на тези добавки и какво правят всъщност?

Продукта работи като катализатор на горенето и основното му действие се явява в по доброро изгаряне на горивната смес и от там идва намаления разход на горивото. Продукта е консуматив и се добавя на всеки резервоар (бутилка) с гориво.

демек, търсиш риби.... :D

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 15 Апр 2009, 18:30

cassper06 написа:

Напиши как се казва въпросната добавка а останалото ще научим от чичко гугъл иначе за пръв път чувам за такава добавка.

ПредишнаСледваща

Назад към E34