въпрос относно обикновена газова уредба за М50

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

въпрос относно обикновена газова уредба за М50

Мнение от super_mario » 21 Мар 2009, 19:01

колеги искам да попитам какво мислите за м50 б20 с обикновена газовица нали с кихалките на колекторите всичко квото е нужно при гръм да не пръсне колекторчетата.Аз съм с е36 ама пускам тук темата ,защото там много ^^разбирачи^^ има :)
знам че имаше някаде такава темичка ама аз лично неможах да я намеря :(
наскоро ще си взимам такъв двигател,че затова питам ,а пък съм с обикновена газовица!!!
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: въпрос относно......

Мнение от LiTtLeRoCk » 21 Мар 2009, 19:07

super_mario написа:колеги искам да попитам какво мислите за м50 б20 с обикновена газовица нали с кихалките на колекторите всичко квото е нужно при гръм да не пръсне колекторчетата.Аз съм с е36 ама пускам тук темата ,защото там много ^^разбирачи^^ има :)
знам че имаше някаде такава темичка ама аз лично неможах да я намеря :(
наскоро ще си взимам такъв двигател,че затова питам ,а пък съм с обикновена газовица!!!

какво да мислим ако нямаш проблеми с тоците и газовата е настроена добре проблеми няма да имаш много от колегите тук караме така с обикновенна газова и някакви фрапиращи проблеми няма но трбява да знаеш че въздушен филтър на 4-5000км е добре да сменяш и свещите да са наред.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от super_mario » 21 Мар 2009, 21:38

свещите ясно филтъра закакво се сменя колега?
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 21 Мар 2009, 21:42

super_mario написа:свещите ясно филтъра закакво се сменя колега?
Що за въпрос ми задаваш как защо ами с времето се замърсява и като ти настроят в началото газовата с нов филтър който пропуска дадено количество въздух след като се замърси нали същото това количество въздух намалява и е предпоставка за по висок разход и евентуално гърмежи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от super_mario » 21 Мар 2009, 21:49

ясно колега викам да питам аз все пак че да знам дали да слагам инжекцион ,а не ми се набутват пари още или да си я карам така с обикновената газовица!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 21 Мар 2009, 22:29

Относно газовия инжекцион,незнам как е на М20 с обикновенния но на М50 съм с Японски инжекцион и просто е перфектно,а да не говоря за расхода :P Аз несъм фен на газта,но тази система просто ме кафи максимално ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 21 Мар 2009, 23:30

S_h_e_f_a написа:Относно газовия инжекцион,незнам как е на М20 с обикновенния но на М50 съм с Японски инжекцион и просто е перфектно,а да не говоря за расхода :P Аз несъм фен на газта,но тази система просто ме кафи максимално ;)
Каква марка е този японски инжекцион я ми разясни малко по подробно на лично.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от super_mario » 22 Мар 2009, 12:05

дa колега разясни тука на всички нас ако обичаш 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 22 Мар 2009, 12:49

Стана интересно тоя япнския инжекцион да не му викат "NOS" случайно :mhihi:

Мани базика ама японците са изроди колега сподели малко повече инфо ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 22 Мар 2009, 12:54

Супер Марио, аз карам М50В20 вече 40К км с обикновена газова уредба и проблеми нямам... е, малко по-кротко трябва да работиш с педала на газта в ниските обороти, но ако всичко по запалването ти е наред, проблеми няма да имаш. Има някои неща които е добре да се спазят, но това е обсъждано вече многократно... Но все пак, ако имаш възможността да сложиш газов инжекцион, направи го-ще си доста по-доволен. СТава въпрос ако ги имаш парите и няма да объркат бюджета ти тези 1600-1800лв... :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_h_e_f_a » 22 Мар 2009, 13:44

Ми както писах в темата,аз несъм фен на газта но след като я има ще я послзвам.Наистина съм много учуден от варвежа и расхода на газ. :shock:
Градско при нормално каране е 12.5/13л на дълго 9/9.3 до 120км,при ръчка на дълго 11/11.5 (240км си ги вдига) Като я купих колата му казах на предишния собственик,че ще я махна тая газ :mhihi: той вика ти луд ли си,аз съм дал камара пари за нея(околко 3000лв)Вика я покараи я малко на газ и после си помисли и се оказа парав :shock:
Кофтито е че единствениа севиз който може да я подържа и има софтуер за нея е в Сф,но той каза че за 2г от както е сложена,само веднаж е ходила на преглед просто.
Напоследак немога да качвам снимки да ви покажа поне дюзите ;)

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 22 Мар 2009, 14:08

S_h_e_f_a написа:Ми както писах в темата,аз несъм фен на газта но след като я има ще я послзвам.Наистина съм много учуден от варвежа и расхода на газ. :shock:
Градско при нормално каране е 12.5/13л на дълго 9/9.3 до 120км,при ръчка на дълго 11/11.5 (240км си ги вдига) Като я купих колата му казах на предишния собственик,че ще я махна тая газ :mhihi: той вика ти луд ли си,аз съм дал камара пари за нея(околко 3000лв)Вика я покараи я малко на газ и после си помисли и се оказа парав :shock:
Кофтито е че единствениа севиз който може да я подържа и има софтуер за нея е в Сф,но той каза че за 2г от както е сложена,само веднаж е ходила на преглед просто.
Напоследак немога да качвам снимки да ви покажа поне дюзите ;)
Пробвай тук http://bezplatno.info/upload/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_h_e_f_a » 22 Мар 2009, 14:20

Изображение

Не се вижда много,но само тази имам ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от super_mario » 22 Мар 2009, 16:10

dj_ennsy_1 написа:Супер Марио, аз карам М50В20 вече 40К км с обикновена газова уредба и проблеми нямам... е, малко по-кротко трябва да работиш с педала на газта в ниските обороти, но ако всичко по запалването ти е наред, проблеми няма да имаш. Има някои неща които е добре да се спазят, но това е обсъждано вече многократно... Но все пак, ако имаш възможността да сложиш газов инжекцион, направи го-ще си доста по-доволен. СТава въпрос ако ги имаш парите и няма да объркат бюджета ти тези 1600-1800лв... :roll:

да колега 1600-1800лв не са малко аз защото имам вече обикновена газова на моя бумер ама сега като ще сменям мотора с м50б20 затова питах дали ще може или не ама ти ми отговори точно и ясно мерси
Няма да е лошо и други да си кажат мненията :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 22 Мар 2009, 18:17

Напълно подкрепям dj_ennsy_1 в неговия пост - ако ги нямаш тия 1600лв. пък и си имаш газова просто намери добър майстор да ти я присади на новия мотор и сменяй всичко на време филтри свещи и тн. и мисля че няма да имаш проблеми и с обикновенна газова
Изображение

Следваща

Назад към E34