Проблем със задна дясна врата

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем със задна дясна врата

Мнение от fancy_girl2904 » 20 Мар 2009, 12:38

Здравейте, от два дни съм горда собственичка на 525 тдс, '93. Взех я с неотваряща се задна дясна врата. След това останових, че вратата дори не се и отключва, възможно е и да е имало някакъв удар защото си има бая голям луфт, но си нямам идея от къде да започна и какъв би могъл да е проблем...моля помагайте!
Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 20 Мар 2009, 12:45

Машинката блокира, моята за втори път го прави :evil:
Общо взето е работа за мъж, маха се задната седалка (не облегалка), развива се болта под дръжката за отваряне и леко и внимателно (също с доста сила) трябва да махнеш кората, след това се маха машинката и се сменя с нова.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 20 Мар 2009, 12:56

само от вътре ли не се отваря или и отвън

защото мойто комби има блокиране на вратите за отваряне отвътре(примерно като се возят деца) при самия патрон на вратата има червено платсмасово болтче завъртащо се с плоска отверка

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 20 Мар 2009, 13:01

Има и малко по-лесен начин
1. има винче под дръжката на вратата
2. Има винче и зад пепелника - фиж картинката :)
след това внимателно се издърпва леко кората тя е на щипки и гледаш вътре какво става виждаш тия лостчета на картинката и ако можеш отключваш от там ;)
Имам и един вапрос палеца на вратата(номер 12) мърда ли се свободно нагоре надолу и като дръпнеш дръжката какво се случва :roll:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 20 Мар 2009, 13:26

kraininski написа:само от вътре ли не се отваря или и отвън

защото мойто комби има блокиране на вратите за отваряне отвътре(примерно като се возят деца) при самия патрон на вратата има червено платсмасово болтче завъртащо се с плоска отверка

Не само комбитата, всички го имат това... fancy girl, ако нито отвън, нито отвътре се отваря, по-добре намери някой колега, който да ти помогне... сама ще ти е по-трудно :roll:
PS:
Добре дошла в клуба :) :driving: Много, ама много се радвам като видя момиче с голяма кола, а ако е с BMW да не говорим :) Всичките все с няк'ви чурупки и гледат като схванати отвътре... Със здраве да си краш 5-ицата и само приятни моменти! :) И вземи качи някоя снимка, да Ви видим с красавицата :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 20 Мар 2009, 15:21

това е dead lock както го наричат в щатските форуми.
а палчето грам не трябва се движи това положение, поне при мен е така
А колежката може просто да опита да отключи и заключи вратите няколко пъти с ключа в ключалката на шофьорската врата и да каже дали се е оправило.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от fancy_girl2904 » 20 Мар 2009, 15:21

Благодаря ви за топлото посрещане! Още и аз си нямам снимчици, но тия дни ще поправим нещата и веднага ще кача да се похваля с колицата!
Значи, вратата не се отваря нито отвън нито отвътре, както и ключето не се мърда изобщо, камо ли свободни. Ще потърся нова машинка и ще пробвам да я сменя...поне на теория не ми изглежда особено трудно ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 20 Мар 2009, 15:23

fancy_girl2904 написа:Ще потърся нова машинка и ще пробвам да я сменя...поне на теория не ми изглежда особено трудно ;)

:shock: :shock: :shock: :shock:
машала, сега кажи че и сама си правиш колата и направо не знам
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от fancy_girl2904 » 20 Мар 2009, 15:28

Като за начало ще се пробвам, като цяло ми е интересно и поне такива дребни неща смятам да си ги оправям сама :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Мнение от Pesho_1 » 20 Мар 2009, 19:35

Е това е!!!Честито колежке и само хубави моменти с този прекрасен автомобил!Чакаме снимки!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 20 Мар 2009, 22:13

Добре дошла и от мен, по темата:
Ако не ти се движи лоста в горната част на вратата нагоре, надолу е възможно да се е включила функцията за "пълно секретно" заключване. Тази функция е малко гадничка, защото, като заяде няма оправяне... но мисля, че ако не е това ще се оправиш :)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Потребител
Аватар

Мнение от fancy_girl2904 » 22 Мар 2009, 20:54

Колеги, благодаря на всички за топлото посрещане! Направо ме разбихте, не съм очаквала толкова мераклии да помагат! От София съм и се развам да видя толкова задружни хора. Вече намерих машинка и след два-три дни да се надяваме, че вече ще е при мен! Пък за слагането ще пробвам сама да се справя! :) Ако ли не после ще ми оправяте бъркотиите щом ви е мерак ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 22 Мар 2009, 22:22

Почистих темата от многото пожелания и заявени мераци. Моля ви, дръжте се на ниво и не забравяйте за какво е темата...

Назад към E34