Съвети за ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 19 Мар 2009, 19:56

Бобби написа:Ако не са изправни термостата и виското....... :roll: проблема голям ли е?
Неизправен термоста влияе ли върху вървежа на колата?
п.с извини ме е, че не е баш по темата....но имам тези проблеми и по добре да използвам темата на колегата, отколкото да създавам нова! :help:

Върху "вървежа" на колата не оказва влияние, но върху "вървежа" на главата оказва... Зависи кое му е неизправно на термостата - ако не затваря, няма да ти загрява и ще играе температурата; ако не отваря, няма да охлажда двигателя, а оттам - глава. За виското е същото - като не зацепва, намалява охлаждането и от там... За ТДС е най-важно охлаждането, съответно всички консумативи, които го осигуряват, трябва да са читави... иначе боли глава и други хора се радват...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Алфа Ромео 159 SW
Мечтае да кара: kолело
Детайли за колата: Вагон-ресторант(РСВ)

Мнение от Бобби » 19 Мар 2009, 20:01

AceMF написа:
Бобби написа:
Ако не са изправни термостата и виското....... :roll: проблема голям ли е?

Ако искаш голям проблем, остави ги неизправни, нови виско+термостат Behr = 335лв.

И проблема какъв е... :roll: , ако изключим, че следя температурата и не е пргрявам?....
Знам, чре трябва да ги сменя...но въпроса ми беше дали влияе на вървежа, защото се спаъна колатаа..... :roll:
п.с. всичко останало е изправно по колата..помпа, турбо, и т.н.
BMW525TDS
Важното е да си в играта!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 19 Мар 2009, 20:09

Vlados написа:
Бобби написа:Ако не са изправни термостата и виското....... :roll: проблема голям ли е?
Неизправен термоста влияе ли върху вървежа на колата?
п.с извини ме е, че не е баш по темата....но имам тези проблеми и по добре да използвам темата на колегата, отколкото да създавам нова! :help:

Върху "вървежа" на колата не оказва влияние, но върху "вървежа" на главата оказва... Зависи кое му е неизправно на термостата - ако не затваря, няма да ти загрява и ще играе температурата; ако не отваря, няма да охлажда двигателя, а оттам - глава. За виското е същото - като не зацепва, намалява охлаждането и от там... За ТДС е най-важно охлаждането, съответно всички консумативи, които го осигуряват, трябва да са читави... иначе боли глава и други хора се радват...

Трудно загрява(значи е блокирал отворен)....при качване на байр качва до средата и след това при спускане изтива....карам е предимно на дълъг път!
Колега ако знаеш да ми препоръчаш някой свеатен сервиз или майстор за диагностика.....помпата е перфектана според това което четох за нея тук и проблемите който създава....но колата е мудна и максимално дига 150км/ч....
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ;)
BMW525TDS

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 19 Мар 2009, 20:17

Аз ще подкрепя мненията на Колегите до тук и ще допълня:
14.Обърни внимание на съединителя и маховика. Опъни ръчната включи на скорост и отпусни леко педала на съединитела така, че да лашкаш купето, не трябва да има никакво тропане, пукане, тракане, стържене и тн. Трябва да падат оборотите, но не трябва да има никакви допълнителни шумове. По този начин може да провериш дали има проблем и с тампони на заден мост.Педалът на сиединителя трябва да не е твърд и да е плавен, да не отделя много високо, но по принцип твърдия педал е признак за износен съединител.
15. Погледни как стоят задните гуми ако са разкрачени върху земната повърхност означава, че са за смяна тампони на заден мост, което води до неравномерно износване на гумите.

Сигурно има още неща, но за сега не се сещам ;)
Ако купиш ТДС редовно следи антифриз, виско, сменяй термостат и водна помпа и чети темата- Как тдс-а да работи по-добре на колегата zvetiko ;)
Последна промяна exigo на 20 Мар 2009, 1:35, променена общо 1 път

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 19 Мар 2009, 20:24

И тая тема стана една-хубаво тръгна,ма после.............
Боби пуснал си тема,че купуваш дефектни тдс-и с цел оправяне,а задаваш некви въпроси :roll:
JIKI_RACER-немам думи по точка 12 :D -искам само да ти кажа ,че съм виждал форумски тдс-и и все хора ,които си поддържат колите и не мисля,че за тяхната подръжка са нужни повече средства от на бензиновата,тук вече става въпрос на избор.
италиянки,албанки и българки все тая-в пъти е по-възможно да намериш читава кола в Германия спрямо Италия-това според мене имаше предвид колегата Динозаб и което не значи ,че в Германия няма буклуци или,че в Италия няма читави коли.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 19 Мар 2009, 20:31

ivan. написа:И тая тема стана една-хубаво тръгна,ма после.............
Боби пуснал си тема,че купуваш дефектни тдс-и с цел оправяне,а задаваш некви въпроси :roll:
JIKI_RACER-немам думи по точка 12 :D -искам само да ти кажа ,че съм виждал форумски тдс-и и все хора ,които си поддържат колите и не мисля,че за тяхната подръжка са нужни повече средства от на бензиновата,тук вече става въпрос на избор.
италиянки,албанки и българки все тая-в пъти е по-възможно да намериш читава кола в Германия спрямо Италия-това според мене имаше предвид колегата Динозаб и което не значи ,че в Германия няма буклуци или,че в Италия няма читави коли.

Бате Иване, това, че ги купувам...незначи че съм майсторан!
....уча се ;) ..и съм благодарен, на всеки, който ми помага с точни съвети...просто стрста ми към тези баврки се измерва в това....надявам се че ме разбра ;) ......
По някакъв начин трябва да изкарваме насъщният ;)
Последна промяна Бобби на 19 Мар 2009, 20:38, променена общо 1 път
BMW525TDS

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 19 Мар 2009, 20:34

JIKI_RACER написа:12.ИЗБЯГВАШ ТДСа , и продължаваш да се оглеждаш за бензинова.

Е това го правиш ако си мърляч и не ти стиска :D

Аватар

Мнение от ivan. » 19 Мар 2009, 20:39

Бобби написа:

....уча се ;) ..и съм благодарен, на всеки, който ми помага с точни съвети...просто стрста ми към тези баврки се измерва в това....надявам се че ме разбра ;) ......
Разбрал съм те :D и затова ти казвам,че винаги може да разчиташ на мене :D

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 19 Мар 2009, 20:52

Имам едно предложение към двамата модератори на раздела:
1. Да се разчисти темата от излишните мнения и да останат само конкретните съвети.
2. Да се направи важна или прикачи към такава, за да е достъпна винаги, защото не е първата тема от този род, а въпреки, че знаех какво търся, не можах да намеря предната такава с търсачката.

Ще има и други "заблудени" на които ще им изпадне възможност да си вземат ТДС и ще се появят поредните теми със същата насоченост.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 19 Мар 2009, 20:53

ivan. написа:
Бобби написа:

Разбрал съм те :D и затова ти казвам,че винаги може да разчиташ на мене :D

Благодарско...и да не цапам повече темата на момчето...тъй като си пуснах моя!
п.с. да ме извини автора на темата.
BMW525TDS

Аватар

Мнение от ivan. » 19 Мар 2009, 20:57

Vlados написа:Имам едно предложение към двамата модератори на раздела:
1. Да се разчисти темата от излишните мнения и да останат само конкретните съвети.
2. Да се направи важна или прикачи към такава, за да е достъпна винаги, защото не е първата тема от този род, а въпреки, че знаех какво търся, не можах да намеря предната такава с търсачката.

Ще има и други "заблудени" на които ще им изпадне възможност да си вземат ТДС и ще се появят поредните теми със същата насоченост.
Абсолютно подкрепям това мнение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 20 Мар 2009, 11:09

ivan. написа:
Vlados написа:Имам едно предложение към двамата модератори на раздела:

Абсолютно подкрепям това мнение.

Само ще Ви замоля най учтиво да не изтривате моята точка 12.
Ако я направите и последна пак ще се радвам ! :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 20 Мар 2009, 11:33

Темата е линкната ТУК.
Ще я почистя по-натам, когато цялата пумия се е изляла и всеки си е направил изводите как да пише и как да НЕ пише в този раздел.
То като че ли няма излизане от този кръг - тема "Искам да купя ТДС", след 2 седмици тема "Купих я! Какво да сменям?", следват 3 страници честито, след 3 месеца "Колеги, празният ход ми е нестабилен, от горивния филтър ли е?", включва се Zubcho с въпроса "Ти къде гледа като купува?", после след 2 месеца "Колата не пали, четох цял ден тук, но има ли начин при мен да не е от плочката?"... и т.н. и т.н.
Затова, нека всеки си излее тук каквото му тежи, пък който иска да купува ТДС ще преценява колко сериозно да подходи при предварителния преглед преди покупката.
И както казах по-горе, ще поизчистя темата малко по-натам.
Дотук добре, дайте сега да обсъдим възраженията и после да действаме.
И впрочем, ако някой колега, който е експерт по ТДС, се наеме да напише една комплексна тема за ТДС - от купуването до поддръжката, ще я направим важна и ще стои заключена като само той ще пише в нея. Тогава може и да намалее броят на еднаквите теми, във всяка от които се казва малка част от истината. Алтернативно - ако пак такъв колега се навие да събере линкове от всички стойностни теми за ТДС, ще обединим само линковете в една важна тема за ТДС, отново заключена.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 20 Мар 2009, 13:52

Браво Яворе. Сори ама никога не гледам кога е пуснато дадено мнение. То и за това съм писал така, тъй като съм си мислел, че човека след 1 седмица или по-малко е забелязал, че празния ход му е нестабилен. Извинявам се публично.

Поздрави и може след като прочетеш мнението да го триеш :winky:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Предишна

Назад към E34