Неправилно отнемане на книжка!

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Потребител
Аватар

Неправилно отнемане на книжка!

Мнение от ancho » 18 Мар 2009, 21:59

Здравейте!
Сблъсках се с нещо потресаващо, взеха ми книжката без причина.
Някой ако знае какво мога да направя да помага.
Ще кажа набързо за какво става дума.
Спират ме куките искат да ми правят проба за алкохол (аз не съм пил няма проблеми) надувам и ми показва 0.8 (взимат ми книжката намомента) аз не съм съгласен и искам да дам кръвна проба ОК давам аз проба и ми идват показанията 1.38 :shock: . Изисквам повторна експертиза втората експертиза показва 1.69 :( . Почват да ме съдят защото над 1.2 си за съд. И познайте=>пробата която изследват ( уж моята) се оказва с дата по-ранна от датата на която са ме спрели. Става нещо такова: отивам давам кръв и след 2 дена ме спират :D Водят се дела, успорваме че тази кръв не е моята (явно е сменена) и в крайна сметка СЪДА решава че съм оправдан ( с една дума не съм извършил никакво нарушение) и ми връщат книжката. Цялата тази работа се разиграва 9 месеца в който аз нямам книжка :twisted: :twisted: :twisted: . След 9 месеца ми дават книжката и ми казват ЕМИИИИ извинявай че сме ти взели книжката без причина.

ТА някой може ли да ми кажи какво мога да направя сега. Да пусна някаква жалба ли? Да съдя полицайте ли? Какво мога да спечеля ако предприема нещо такова или няма смисъл да давам пари по адвокати и да си губя времето.
ПОТРЕСЕН СЪМ :twisted:
ПОМОГНЕТЕ АКО МОЖЕТЕ!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 18 Мар 2009, 22:12

Има смисъл естественно!!! На тия кухи лейки никой нищо не им казва затва се мъчат да ни изнудват по всякакъв начин.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 18 Мар 2009, 22:13

:drinking: На първо време не карай пил! Като искаш съди ги, обаче не те са ти взели кръв, нито са я изследвали-предполагам, че в някой спешен център си дал кръв и са се заели лаборантите евентуално. От една страна 9 месеца си без книжка, от друга- от 1 месец до една година лишаване от правоуправление е предвидено в ЗДвП за алкохол над 0,5 промила ;) Нарочно или случайно са омотали датите :dummy: Добре е да знаеш кой точно е оцапал работата :conf:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DencheSso » 18 Мар 2009, 22:34

Мисля, че прокуратурата има вина защото защото от там минава всичко преди да стигне до съда. Има 2 варианта или прокорора който е разглеждал делото не е видял сбърканата дата или я е видял и умишленно е изпратил делото в съда. Могат да ти изплатят парично обещетение, но немисля че ще е повече от 700-800 лв.
"The Beast" (звяра).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ***BMW-FEN*** » 18 Мар 2009, 22:43

Предполагам, че първо трябва да намериш полицаите които са те спрели и докторите. Защото явно де работят в екип. Явно дрегера е преправен по някакъв начин за да ти покаже 0.8 и след това са ти сменили нарочно кръвта. Незнам дали трябва да съдиш самите леца извършеле манипулациите или институциите консултирай се с адвокат ако искаш ще ти дам номера на един доста добър.
ИзображениеИзображение

с връзки
Аватар
Кара: 318i ed

Мнение от Mitkui » 18 Мар 2009, 23:23

:shock: Баси к'ви са тия "филми"?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 18 Мар 2009, 23:42

Абе работата е повече от ясна :) спрели са некой който не трябва, и дрегера му е отчел, но човека се е обадил на когото трябва и съответно им трябва изкупителна жертва :( и те спират тебе.. и филма почва.
Аз ако съм на твое място ( пази боже ) няма да им цепя басмата въобще !!! Ще ги съдя до дупка за некомпетентност, за злоупотреба със служебно положение, за подаване да неверни данни от които си понесъл косвени щети, като си бил без книжка 9 месеца и си плащал за такси или си наел шофер за тия 9 месеца и т.н. Съдъ щом като те е оправдал, значи всяко дело ответно от твоя страна като ищец с разумните претенции , ще приключи с успех !
Наеми си адвокат и им сцепи шортите ! Просто неможе да изгубиш, проучи до какъв размер обезщетение може да искаш, ако трябва може да си намериш и документи ( фактура ) за извършен редовен таксиметров превоз за тия 9 месеца, който да искаш да ти бъде изплатен в определана степен. Възможностите са много и шансовете ти са повече от добри !
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 19 Мар 2009, 7:19

99ufo99 написа:Абе работата е повече от ясна :) спрели са некой който не трябва, и дрегера му е отчел, но човека се е обадил на когото трябва и съответно им трябва изкупителна жертва :( и те спират тебе.. и филма почва.
Аз ако съм на твое място ( пази боже ) няма да им цепя басмата въобще !!! Ще ги съдя до дупка за некомпетентност, за злоупотреба със служебно положение, за подаване да неверни данни от които си понесъл косвени щети, като си бил без книжка 9 месеца и си плащал за такси или си наел шофер за тия 9 месеца и т.н. Съдъ щом като те е оправдал, значи всяко дело ответно от твоя страна като ищец с разумните претенции , ще приключи с успех !
Наеми си адвокат и им сцепи шортите ! Просто неможе да изгубиш, проучи до какъв размер обезщетение може да искаш, ако трябва може да си намериш и документи ( фактура ) за извършен редовен таксиметров превоз за тия 9 месеца, който да искаш да ти бъде изплатен в определана степен. Възможностите са много и шансовете ти са повече от добри !

:kuku: Каква некомпетентност?! Резултата е фиксиран във времето с дрегера-точно в колко часа и трябва да му е показано на него, въпросният час го пише и в акта и трябва да съвпадат-не виждам как може да го прекарат с това, а мнението, че може да се преправи дрегер е пълна глупост. За кръвта не знам-там е по- сложно и може да стане грешка, въпросът е от кого е направена, което лесно може да се провери.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 19 Мар 2009, 9:13

баш са си накарали някои дето не е трябвало да го карат да духа и му е отчело , тои си е вдигнал телефона , пуснали са го и са насадили тебе. Съди ги , квото и да вземеш все е кяр.
It`s party time !

Потребител
Аватар

Мнение от BMW POWER 520 » 19 Мар 2009, 11:45

Мисля че колегата Евелин е прав съди ги колкото може да изкяриш и тва е.Или пък напрао :bang: :bang: :mhihi:
Catch me if you can!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 19 Мар 2009, 12:40

Колега съди ги !!!
Ами,ако книжката ти вади хлябът...какво ще е ставало през тези 9 месеца?! :roll:
Колегата 99ufo99 даде много добри съвети.
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 19 Мар 2009, 12:55

Закон за отговорността на държавата и общините за вреди

Има смисъл. Обезщетенията не са малки. Но си намери адвокат, който е водил такива дела - не са сложни, но са специфични и ако на някой му е за пръв път се ориентира малко трудно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 19 Мар 2009, 13:40

Съд до дупка за тези гадове! :evil:
Винаги, при всяко положение, трябва да си търсим правата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 19 Мар 2009, 14:45

Да,щом са се опитали да те вкарат във филм и то 9 месеца са си играли с теб заради някой друг....така че имаш право да съдиш...представи си ако не те бяха оправдали и те осъдят при алкохол над 1,2 и 11 месеца без книжка и глоба в солен размер...така че неможе без причина да вкарват в такъв "филм" невинен човек...
Все пак настоявам да разбереш каква е истината на този "филм"..каквито и обещетения да получиш.. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CLM-Ivo » 19 Мар 2009, 15:22

Ако се обърнеш към телевизията и раздуеш случая ще вземеш и повече обезщетение. Има доста предавания за абсурдите в Бг. Наеми си адвокат и ходи предлагай историята си по големите медии...

Следваща

Назад към Страхотни истории