мойта одисея с маслото продължава...! има развитие!?! КРАЙ!
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Дали обаче този щурец е от картера или от някъде другаде?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Zubcho написа:Дали обаче този щурец е от картера или от някъде другаде?
Ей те това е въпроса!
Легнах от долу днес в калта, та се оклепах целия. От вътре се чува мамка му! Ослушвах се около шайбите и ремъка - нищо. Дори отгоре не се чува нищо отляво на колата, от дясно се чува съвсем леко. Отпред като минеш и вече се чува ясно, а като легнеш под колата и вече се чува силно.
Утре рано-рано обратно при майстора и като я вдигнем ще стане ясно... евентуално...

Каквото и да е ще ви пиша... ако ви е интересно

Поздрави,
Д

- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
Колега аз имах същя проблем с реното,от долу се чува яко а от горе слабо.Оказа се скапано масло,смених маслото и всичко млъкна
Доколкото нивото на маслото,источи го и си налей точно колкото го дават по книга!

Доколкото нивото на маслото,источи го и си налей точно колкото го дават по книга!
- mikluho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Vmax, Е46 330 Convertible, E21 315
Kristopher написа:когато е запален двигателя помпата изсмуква масло от картера и то се намира по каналите и горе в главата пръска и смазва и докато се стича надолу до картера. Няма как да ти седи маслото долу в картера на запален двигател. Затова щеката ти е суха. На всички коли щеките са сухи при запален двигател, така да се каже
Около не си точно прав. След като угасиш двигателя маслените магистрали би следвало да са пълни с масло , от което следва че като го запалиш тоя литър масло /между минимума и максимума на щеката е около литър/ няма къде да се покрие:D
Нека колегата с проблема с маслото да направи следният експеримент, след като угаси да отвори капачката на маслото и да погледне да не е пълно при клапаните с масло. Аз съм го имал този проблем от запушени магистрали за оттичане на маслото.
Zubcho написа:Дали обаче този щурец е от картера или от някъде другаде?
За да разбере откъде се чува има технически слушалки за щурци

Аз имам такива слушалки ако има желание ще ви ги дам да слушате, с тях много по лесно се локализира зоната на шума, ама предполагам че и по варна имате такива.
Съветвам те като слушате за шума да разкачиш ремъка на двигателя , естествено без да го оставяш да работи повече от минута .
На ваше място аз бих описал подробно всичките си приключения, като отстраня всичко освен отношенията с хората.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Край колеги,
Открихме го много бързо!
Майсторът си е майстор и го локализира проблема още като слезе от долу. То, аз затова ходя само при него!
НАЙ-ОФИЦИАЛНО СЕ ИЗВИНЯВАМ НА МАЙСТОРА, ЧЕ СЕ ОСЪМНИХ В ПЕРФЕКТНАТА МУ РАБОТА!
Оказа се ролката обтегач на ремъка за климатика. Скрибуца. Смазахме я и щурчето си замина. Ще ги сменя всичките там ролки и ремъци, но на другата заплата.
Ще ме побърка тази кола! Два дена не съм спал да се притеснявам!
Трябва по-малко да и се връзвам... стара кола... то все нещо ще се обажда, няма да спре и докато сменя всичко, то ще почне от начало пак... и пак... и така... Много и треперя - ще ми побелеят косите... ще трябва малко да ги преосмисля тез мойте излишни терзания...
Ми, така - това е.
Благодаря за коментарите в темата. За майстора уискито утре, а за колегите от форума уискито на сбирките
Поздрави,
Д
Открихме го много бързо!
Майсторът си е майстор и го локализира проблема още като слезе от долу. То, аз затова ходя само при него!
НАЙ-ОФИЦИАЛНО СЕ ИЗВИНЯВАМ НА МАЙСТОРА, ЧЕ СЕ ОСЪМНИХ В ПЕРФЕКТНАТА МУ РАБОТА!
Оказа се ролката обтегач на ремъка за климатика. Скрибуца. Смазахме я и щурчето си замина. Ще ги сменя всичките там ролки и ремъци, но на другата заплата.
Ще ме побърка тази кола! Два дена не съм спал да се притеснявам!
Трябва по-малко да и се връзвам... стара кола... то все нещо ще се обажда, няма да спре и докато сменя всичко, то ще почне от начало пак... и пак... и така... Много и треперя - ще ми побелеят косите... ще трябва малко да ги преосмисля тез мойте излишни терзания...
Ми, така - това е.
Благодаря за коментарите в темата. За майстора уискито утре, а за колегите от форума уискито на сбирките

Поздрави,
Д

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Ех ако при всеки отговор на мой въпрос черпех форумците щяха все пияни да ходят
Поздрави и се радвам, че си оправил колата.

Поздрави и се радвам, че си оправил колата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2