Твърдо возене при комби
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Твърдо возене при комби
здравеите на вси4ки
имам проблем с моита пети4ка комби е е39
отзад по4на по твардо да вози 4ух компесора да помпи и стана като лагерна коли4ка.
може ли да се отпусне налягането от вазглавниците и как става
имам и друг проблем-при всяко палене изтраква нещо и на моменти губи центровка и прекасва мотора,гася веднага и при второто запалване се оправя.може верига, но мисля 4е е от маховика,защото отдолу се 4ува тракането. знаете ли цени?
скоро си го купих,но май се набутах
ще сам ви благодарен за саветите
отзад по4на по твардо да вози 4ух компесора да помпи и стана като лагерна коли4ка.
имам и друг проблем-при всяко палене изтраква нещо и на моменти губи центровка и прекасва мотора,гася веднага и при второто запалване се оправя.може верига, но мисля 4е е от маховика,защото отдолу се 4ува тракането. знаете ли цени?
- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
ми и моето отзад си друса леко .. хем съм с две нови възглавници .. аз си мисля, че ако намалят отзад налягането ... възглавниците ще ти станат консуматив .. ще има повече търкане а тя си е чисто и просто няква гума ...
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Re: твардо возене при комби
bat_ivo написа:здравеите на вси4ки
Твърдоста на възглавниците не е свободно съчинение.В Камор има услуга РЕГУЛИРАНЕ НА НИВО и струваше около 40 лева.Както казва колегата map13 ако възглавниците са по меки ще с..ш на тях за нула време,така че не пипай нищо.Аз коментирам тази тема от страната на човек карал Е39 Turing 4-ри години(сега не и съжалявам,че не си взех пак комби).И моята кола си подрусваше отзад.Така,че колега върви в Камор или по добре в сервиз Дунев(на Червено знаме)в София и си реши проблема.И на двете места изпълняват тази услуга ....
- joropc
- младши ентусиаст
-
......И не забравяй,че в твоя случай възглавниците са от особена важност за стабилноста на колата в завой,така че.......само в читав сервиз.Успех! 

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
здравейте колеги!
само не можах да разбера как,отивайки в сервиза,ще ми направят по-меко задното окачване? защото и мойта вози като каруца!
иначе в найсикар пловдив,вземат 20лв. за регулиране на височината на
задницата
само не можах да разбера как,отивайки в сервиза,ще ми направят по-меко задното окачване? защото и мойта вози като каруца!
задницата
- joropc
- младши ентусиаст
-
nightdriver написа:здравейте колеги!
задницата
Въздушните възглавници имат параметър максимум и минимум твърдост.В тези граници се регулира нивото на задницата.Аз посъветвах колегата да отиде в сервиз а не да прави това регулиране сам,защото има вероятност да избяга от тези параметри и тогава в повечето случай или се променя стабилноста на автомобила или ...си отиват възглавниците.Та когато се отиде в сервиз,трябва да им се каже да не правят нивото при максимална твърдост(това само ако товариш автомобила нормално).Въпреки всичко,колега,недей очаква чудеса,но пък от друга страна аз когато карах комби возията си ми беше нормална.......чак пък каруца.Ти с какви амортесьори си и с какъв размер гуми?
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
здравей колега,
незнам с какви амортисьори съм,обаче съм с 235/45/17, може и от това
да е твърдото возене ,за което не преувеличавам.така я купих
незнам с какви амортисьори съм,обаче съм с 235/45/17, може и от това
да е твърдото возене ,за което не преувеличавам.така я купих
- joropc
- младши ентусиаст
-
- joropc
- младши ентусиаст
-
ioshev.al написа:Здравейте колеги, мисля че одзад на моста има четири тампона които се разбиват на комбито и се получава малко по твърдо возене или като се мине през неравност претриса и саздава чуство на испуснали амортисьори.
Да,има и са страшно скъпи и в оторизиран сервиз дерат кожи за смяната им.Аз едно време като ги сменях на комбито,майстора половин ден прави специална скоба за да ги извади(не в оторизиран сервиз).Действително за тях не се бях сетил,може и те да са причината за скапана возия.Благодаря,колега че отбеляза този проблем(с задните тампони)

- joropc
- младши ентусиаст
-
ioshev.al написа:тампоните са общо 4 и във сервиз на бмв струват единия 140 ,а за работа за смяна и на четирите 150 лв работа ,иначе се намират и за 80,100 лв
Мислех,че цената на смяната е по висока.За тази работа тези пари са нормални.......
- joropc
- младши ентусиаст
-
bat_ivo написа:здравейте баваровци.аз моя вагон го взех преди месец,друсаще много,мотора иначе перфектен,гумите бяха на 3,5 атмосфери, пуснах ги стана лодка ама тоя компресор през ден го чувам да помпи,е ше го прайм нема как
Важното е да си баваровец нали?
Ами bat_ivo,тя работата му на този компресор е да помпи,не мога да разбера какво ще му правиш.

40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3