Изгорял чип, ecu или и аз не знам вече ...ТДС
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Изгорял чип, ecu или и аз не знам вече ...ТДС
Здравейте колеги , колата е е36 318тдс , но пиша тук защото мисля че Вие сте малко по наясно с дизелите.
Проблема е следния - при проба защо го няма алтернатора - разкачане на клеми при работещ мотор - не по моя вина или моя идея но просто мойсторите решили че това е начина колата вече не върви по същия начин. В ниските обороти едван наема , след 2000 пак много трудно се развърта. Прави ми впечатление че като вкарам по ниска предавка колата забива муцуна и докато наеме става страшно.Турбото надува , откачих мапа за проба колата хептем умря.
Не изключвам варианта на колата да и е слаган чип защото вървеше много приятно.
Може ли да е думнало нещо и сега да е в някакъв авариен режим или нещо такова .... знам ли иаз вече...
Може би на диагностика може да излезе нещо но това малко по натам.
Поздрави
Проблема е следния - при проба защо го няма алтернатора - разкачане на клеми при работещ мотор - не по моя вина или моя идея но просто мойсторите решили че това е начина колата вече не върви по същия начин. В ниските обороти едван наема , след 2000 пак много трудно се развърта. Прави ми впечатление че като вкарам по ниска предавка колата забива муцуна и докато наеме става страшно.Турбото надува , откачих мапа за проба колата хептем умря.
Не изключвам варианта на колата да и е слаган чип защото вървеше много приятно.
Може ли да е думнало нещо и сега да е в някакъв авариен режим или нещо такова .... знам ли иаз вече...
Може би на диагностика може да излезе нещо но това малко по натам.
Поздрави
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Има вариянт колега за нещо изгоряло или прекъснато(бушон ала бала),Дори е мн голяма вероятноста да е такъв кахъра но без диагностика няма никакъв шанс да го хванете кое е!Има мн варианти за грешки получени при това откачане на клемите-изобщо не е препоръчително!Но пак ти казвам поне според мен няма начин без закачане на диагн. да ти кажат от де е кахъра!при моя човек у сервиза е идвал един мерцедес турбо умрял-нямаше здрава платка по него-говоря изгорели чипове и части по платките на-аербеците,алртернатор изгорял,и ес пи няма,светлини-долу!Абе цветомузика беше таблото от обърнати клеми!Така 4е бягаина ел.доктор!и успех!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ако има нещо изгоряло по ЕКУ-то диагностиката ще покаже освен ако не е тоталка но това и без диагностика се разбира 

ако искаш тези дни мини да му метнем едно око. и да го вържем на компа да си покаже.

ако искаш тези дни мини да му метнем едно око. и да го вържем на компа да си покаже.

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
_65536_kb_sec_ написа:ако има нещо изгоряло по ЕКУ-то диагностиката ще покаже освен ако не е тоталка но това и без диагностика се разбира
Колега със какъв софтуер работиш(диагностицираш)?Ако не е таина разбира се?И за какви пари мое да се намери по софииско една ТЕХА примерно?
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Стояне, ако не си "гледал" 18-ки внимавай. Има особенности.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

7 мнения
• Страница 1 от 1