Изгорял чип, ecu или и аз не знам вече ...ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Изгорял чип, ecu или и аз не знам вече ...ТДС

Мнение от nandrolon » 14 Мар 2009, 14:08

Здравейте колеги , колата е е36 318тдс , но пиша тук защото мисля че Вие сте малко по наясно с дизелите.
Проблема е следния - при проба защо го няма алтернатора - разкачане на клеми при работещ мотор - не по моя вина или моя идея но просто мойсторите решили че това е начина колата вече не върви по същия начин. В ниските обороти едван наема , след 2000 пак много трудно се развърта. Прави ми впечатление че като вкарам по ниска предавка колата забива муцуна и докато наеме става страшно.Турбото надува , откачих мапа за проба колата хептем умря.
Не изключвам варианта на колата да и е слаган чип защото вървеше много приятно.
Може ли да е думнало нещо и сега да е в някакъв авариен режим или нещо такова .... знам ли иаз вече...
Може би на диагностика може да излезе нещо но това малко по натам.
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 14 Мар 2009, 14:30

покарай 50-тина км и кажи дали се е оправила
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 14 Мар 2009, 16:14

_65536_kb_sec_ написа:покарай 50-тина км и кажи дали се е оправила

ами минах повече от 300 градско

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 14 Мар 2009, 19:18

Има вариянт колега за нещо изгоряло или прекъснато(бушон ала бала),Дори е мн голяма вероятноста да е такъв кахъра но без диагностика няма никакъв шанс да го хванете кое е!Има мн варианти за грешки получени при това откачане на клемите-изобщо не е препоръчително!Но пак ти казвам поне според мен няма начин без закачане на диагн. да ти кажат от де е кахъра!при моя човек у сервиза е идвал един мерцедес турбо умрял-нямаше здрава платка по него-говоря изгорели чипове и части по платките на-аербеците,алртернатор изгорял,и ес пи няма,светлини-долу!Абе цветомузика беше таблото от обърнати клеми!Така 4е бягаина ел.доктор!и успех!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 14 Мар 2009, 20:38

ако има нещо изгоряло по ЕКУ-то диагностиката ще покаже освен ако не е тоталка но това и без диагностика се разбира ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ако искаш тези дни мини да му метнем едно око. и да го вържем на компа да си покаже.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 14 Мар 2009, 20:57

_65536_kb_sec_ написа:ако има нещо изгоряло по ЕКУ-то диагностиката ще покаже освен ако не е тоталка но това и без диагностика се разбира ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ако искаш тези дни мини да му метнем едно око. и да го вържем на компа да си покаже.

Колега със какъв софтуер работиш(диагностицираш)?Ако не е таина разбира се?И за какви пари мое да се намери по софииско една ТЕХА примерно?
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 14 Мар 2009, 23:09

Стояне, ако не си "гледал" 18-ки внимавай. Има особенности.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Назад към E34