връща сместа през филтара

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар

.

Мнение от nikolloff » 12 Мар 2009, 13:34

Ако от взрива му се е поизкривила дроселната клапа може и от там да гърми на бензин.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metatron » 12 Мар 2009, 19:04

dizelboy написа:зна4и наи елементарното е да е да си смениш свещи и филтара и задължително диагностика и настроика на гаста гърми когато свещите заминават по лекинка а е гръмнало на пъто защото когато е много студено на вънка особено на дълъг път студения въздух е обогатил много горивото и от там се полу4ила детонацията радваисе 4е го вънало прес филтара а не го е вкарало в мотора сменяи свещи бегаи на настроики сажетжамте да отидеш ако си от софия до италианеца до балона там имат и копютри за настроиката

свещите са нови и по каталог, както и филтъра
днес карах без филтър и ми направи впечатление, че гърми при над 2500, но не винаги или когато поседя на някой светофар, но пак след като съм потеглил.
забелязах, че при потегляне леко глъхне и на газ и на бензин и бавно набира, каточели няма мощност и леко прекъсва.

колега пиши на личен за адреса на италянеца

а колкото за пукането на бензин, знам ли може и да си въобразявам, но когато го чух, се бях залепил за дебитомера и подавах газ ръчно и тогава ми се чу това пукане, но много слабо. на газ направо гърми

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Мар 2009, 20:02

Колега утре ще ти звънна да ти уредя час при моя човек а те погледне и да пробвате новия дебитомер ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metatron » 12 Мар 2009, 23:55

///peter написа:Колега утре ще ти звънна да ти уредя час при моя човек а те погледне и да пробвате новия дебитомер ;)

ок колега, а къде г/д се намира

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 13 Мар 2009, 10:55

колега едно реглаж4е на гас4ицата мсиля 4е ше те опраи само не си пварави тия експерименти да махаш филтара и да каш бате така обогатява гаста 4е има гарми като изглавена детонации се полу4ават от богата смес и неправилно изгаряне поне на гас като настроиват гас4ицата не пипаите дебитомера по никаф на4ин просто
оставете с заводцките настроики от тия ръ4каници на газаджите по дебитомера сие маиката ебало проверете от якаде да не сму4е въздух за да праи тия мизери
ИзображениеИзображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 13 Мар 2009, 11:08

metatron написа:
dizelboy написа:зна4и наи елементарното е да е да си смениш свещи и филтара и задължително диагностика и настроика на гаста гърми когато свещите заминават по лекинка а е гръмнало на пъто защото когато е много студено на вънка особено на дълъг път студения въздух е обогатил много горивото и от там се полу4ила детонацията радваисе 4е го вънало прес филтара а не го е вкарало в мотора сменяи свещи бегаи на настроики сажетжамте да отидеш ако си от софия до италианеца до балона там имат и копютри за настроиката

свещите са нови и по каталог, както и филтъра
днес карах без филтър и ми направи впечатление, че гърми при над 2500, но не винаги или когато поседя на някой светофар, но пак след като съм потеглил.
забелязах, че при потегляне леко глъхне и на газ и на бензин и бавно набира, каточели няма мощност и леко прекъсва.

колега пиши на личен за адреса на италянеца

а колкото за пукането на бензин, знам ли може и да си въобразявам, но когато го чух, се бях залепил за дебитомера и подавах газ ръчно и тогава ми се чу това пукане, но много слабо. на газ направо гърми

Колега при мене е същата работа! Даже като подам повече газ и върна, и особено когато съм на скорост и като върна газта и започва да припатква по гърнетата като някой вартбург(това когато съм на газ най-вече - на бензин като че ли го няма това паткане) иначе кабелите, капачката и палеца са ми за смяна - при теб има ли го това? :roll:
Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metatron » 13 Мар 2009, 12:01

при мен единствено капачката не е сменяна, последния път когато я гледах си беше ок
сега пукането се получава когато вдигна високи обороти, а днес забелязах, че когато я пусна на скорост без да натискам педала има леко пукане, за капак и гънето се е продънило. някой ми каза, че и от него може да ми прави проблем

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 1.8
Мечтае да кара: Е39 2.5 D

газ

Мнение от vodach » 13 Мар 2009, 12:11

според мен, когато започне да гърми се гледа първо ел. инсталацията, кабели за свещи и т.н. ГВС-то няма общо с предварението на искрата. По принцип се слага адванс коректор или процесор, и се постига по-точно подаване на искрата, при което се избягва детонации на 90%. Всеки газадгия слага такъв коректор.
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metatron » 13 Мар 2009, 18:18

вече ми писна, гръмна и маркуча за въздуха и утре ако е по-хубаво времет ще има цялостно разглобяване, свещи кабели делко, ще му изкарам карантията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 13 Мар 2009, 18:59

Какво се разбрахте с човека? Имам и маркуча в сервиза :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metatron » 17 Мар 2009, 17:18

открит проблема. дефектирал кабел (въпреки, че са нови), но и работещ по някога. първия път, когато пуснах темата, не го засече стенда, но след като смених и дебитомера, БЛАГОДАРЯ НА КОЛЕГАТА ///peter, че ми услужи, отново качихме на стенда и си показа дефекта, точно на буксата прекъсване и явно на дупки се размества и ту работи ту не, но достатачно да създаде проблем.
благодаря на всички отзовали се

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 17 Мар 2009, 18:38

Много добре, че отсри проблема. Сега ще си караш спокойно вече. :driving:

Предишна

Назад към E34