Колеги нещо ниските се ебават
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- zmeyo1986
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 39 1999г. М-паркет
- Мечтае да кара: G 55 AMG
Колеги нещо ниските се ебават
Колеги нещо ниските се ебават колата е е30 М40Б18 ту колата работи в нормални обороти на празен ход ту падат ту са високи дали е моторчето за ниските веднъж го свалях да го чистя но не съм сигурен точно каква манипулация трябва да му се извърши и дали е от него или трябва да прочистя целия инжекцион с няква добавка /колата се кара само на бензин-няма газ и никога не е имала/.Благодаря предварително за вниманието.
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
Здравей колега и аз имам от известно реме проблем при работата на празен ход.
Колата ми е 1.6 М40 99коня.
Та проблема ми е следния колата ми работи топла студена винаги на 800об/мин и си работи гладко и тихо но се усеща едно леко трептене от време на време без оборотите да се менят.
Мисля си ,че моя проблем е от свещи и кабели тъй като не съм ги сменял но не съм сигурен.
Колата ми е 1.6 М40 99коня.
Та проблема ми е следния колата ми работи топла студена винаги на 800об/мин и си работи гладко и тихо но се усеща едно леко трептене от време на време без оборотите да се менят.
Мисля си ,че моя проблем е от свещи и кабели тъй като не съм ги сменял но не съм сигурен.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Бе и мойте обороти шаваха, преди да си оправя гангренацията, така де, генерацията... Излизаха газове не от където трябва - преди сондата. И компа се шашкаше, че и харчеше повече.
It's not who You are, it's who You know...
- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
logout написа:Бе и мойте обороти шаваха, преди да си оправя гангренацията, така де, генерацията... Излизаха газове не от където трябва - преди сондата. И компа се шашкаше, че и харчеше повече.
И аз имах тоя проблем!!!
Колега откри ли проблема от каде идва ,че и аз имам още тоя проблем.
Донякаде проблема се оказа в сцепен мъркуч на стъпковия мотор и проблем в единия инжектор ,отстраних проблемите и мотора като цяло си стабилизира работата но все още има някаква извесна нестабилност в оборотите , та въпроса ми е каде се оказа при теб пробелма ако си го открил?
Донякаде проблема се оказа в сцепен мъркуч на стъпковия мотор и проблем в единия инжектор ,отстраних проблемите и мотора като цяло си стабилизира работата но все още има някаква извесна нестабилност в оборотите , та въпроса ми е каде се оказа при теб пробелма ако си го открил?
- hhhman
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30
колеги и аз имх тоза проблем и се оказа че имам дупка на маркуча след дебитомера двигателя ми е м40б18.успех дано сам помогнал на колегите

- devastator
- младши ентусиаст
-
може би е износен двигателя и затва не може да държи празен ход,евентуална смяна на мотора вероятно би решила проблема
Чекай да скиваш как скоро бацко ироничен флудър ,че стане старши ентусиаст,а в бъдеще може би и....!
И още един въпрос към знаещите може ли да се регулират оборотите на празен ход защото колата ми държи постоянно 750-800об/мин без значение дали е топла или студена и си мисля ,че когато е студена не трябва ли да са по високи ,имам чуството че влиза в някакъв резонанс от ниските обороти при студен старт.
П.П. И няма да сменя мотора ,харесвам си го и съм мазохист!

П.П. И няма да сменя мотора ,харесвам си го и съм мазохист!
- zmeyo1986
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 39 1999г. М-паркет
- Мечтае да кара: G 55 AMG
не колега още си го бръмкам така.Малко да се постопли и ще го разпарчетосам основно цялото е30 и каквото има да се прави по него ще му обърна внимание но за сега не го почвам защото ще остана пеши!
13 мнения
• Страница 1 от 1