Коланите!!!

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 11 Мар 2009, 1:13

Винаги са ме дразнили хора, които карат без колан или си го слагат зад гърба. Толкова ли пречи и стяга не знам. На мен ми е некомфортно, ако не си слагам колана, просто така съм свикнал. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 11 Мар 2009, 10:26

Абсолютно е до навик. И на мен ми е неудобно, некомфортно и имам чувството че ми липсва нещо, ако не си сложа колан. Затова и винаги си го слагам, дори ако трябва да отида първо до бензиностанцията, въпреки че там трябва отново да сляза, а тя е на 200м. от мястото, на което паркирам. :)

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Мар 2009, 11:30

удрял съм се и еърбег ме е удрял и гарантирам ,че колана върши страхотна работа. едно време го слагах ,щото с е30-ката ме държеше на седалката при остри завои ,но сега го слагам и защото предпазва и върши работа. единствено в града на късо разстояни епонякога не ползвам ,но тва е много рядко.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 11 Мар 2009, 11:39

Ами да ви кажа знам за случай, когато при здрави спирачки на Московец една жена почти си разби главата в челното стъкло, така че е необходимо не само с цел предпазване от ПТП, особено ако говорим за малки деца, возещи се отпред.
Никой не мое ма връне на селу!

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 11 Мар 2009, 11:40

alpina-ma6inata написа:..... Толкова ли пречи и стяга не знам. На мен ми е некомфортно, ако не си слагам колана, просто така съм свикнал. :)

същата работа,случвало ми се е да го забравя в бързината и да се чудя какво не е наред,да ли съм си разместил седалката или нещо друго.Имам чувството,че ще изпадна ако не го сложа.Друго си е като те прегърне колана и те притисне към седалката :) И аз немога да разбера много приятели как държат зад себе си и ги слагат чак като видят куки и после ги махат.Ами майната им на куките ама дали е майната и на живота...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 11 Мар 2009, 12:13

В града не го слагам или когато го слагам е заради полиция, на дълъг път - Винаги, даже настоявам човека до мен също да си слага колана!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 11 Мар 2009, 12:17

hemicharger написа:В града не го слагам или когато го слагам е заради полиция, на дълъг път - Винаги, даже настоявам човека до мен също да си слага колана!

Добре е и в града, защото се получава много рискова ситуация ако видиш КАТ-джии и тръгнаш да го слагаш и не си гледаш пътя, баща ми прави така и често отнася калая :ranting:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от P_L_A_Y_B_O_Y » 11 Мар 2009, 12:44

Колан си трябва задължително, един прост пример ... приятелката ми заедно с нейна позната тръгват до един салон на 200 метра от дома им, не си слагат колан, един камион препречва пътя последва удар с около 50 км/ч. предното стъкло счупено на 2 места от главите на мометата и още хиляди глупости заради един прост колан :confused:
Черно БМВ в завой с вратите влизаме...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 11 Мар 2009, 13:11

P_L_A_Y_B_O_Y написа:Колан си трябва задължително, един прост пример ... приятелката ми заедно с нейна позната тръгват до един салон на 200 метра от дома им, не си слагат колан, един камион препречва пътя последва удар с около 50 км/ч. предното стъкло счупено на 2 места от главите на мометата и още хиляди глупости заради един прост колан :confused:

Принципно си прав че трябва, ама на мене ми е неудобно да карам с колан в града......особено зимата - риза, костюм, сако, кожух и колан и се чусвтам като подводничар. От друга страна в София средната скорост ми е около 20 км/ч.
А най мразя да ми пишат актове за без колан, защо държавата ще ме санкционира при условие че живота си е мой?
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CuMo » 11 Мар 2009, 16:52

hemicharger написа:
P_L_A_Y_B_O_Y написа:защо държавата ще ме санкционира при условие че живота си е мой?

Абе ти недей така, недай си Боже да се превъртиш по таван, да излетиш от шофьорското стъкло и да нацепиш една глава на някой от насрещното, па той вземе че умре. :box:
:smoke:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от P_L_A_Y_B_O_Y » 11 Мар 2009, 17:03

CuMo това с "живота си е мой" не е моя реплика :mhihi: .
hemicharger така е колега, ти си преценяваш, но след този случай, който на кратко преразказах сега мацката щом се качи в колата първото нещо, което прави е да си сложи колана
Черно БМВ в завой с вратите влизаме...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 11 Мар 2009, 17:14

Имаше един случай преди около 10тина години на Цариградско шосе едно Порше ли беше (не помня точно) с двама "пияни люде" с 200+ км/ч което се беше обърнало 20тина пъти, а пияните люде ги бяха намерили в Борисовата градина - невредими!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 11 Мар 2009, 17:29

hemicharger написа:Имаше един случай преди около 10тина години на Цариградско шосе едно Порше ли беше (не помня точно) с двама "пияни люде" с 200+ км/ч което се беше обърнало 20тина пъти, а пияните люде ги бяха намерили в Борисовата градина - невредими!

Пияния и Господ го пази

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 11 Мар 2009, 18:51

Винаги колан - даже и за 30 метра...

Имаше период, в който преди да започна да карам, не слагах, все ме притесняваше, сплескваше, цапаше... След случка на приятел, при която получи зверско комоцио и две седмици не излезе от тъмната стая в тях, защото е бил без колан... това се промени...

Ицка, hemicharger, зарежи ти балтоните, саката и прочие, моя приятел се удари пред ЦУМ, с ниска скорост ... и пробва да счупи колонката с глава...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 11 Мар 2009, 19:24

Ако не си сложа колан, не се чувствам в безопасност в колата!

Винаги с колан!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории