Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kasico » 01 Мар 2009, 10:25

Здравейте, извинявам се за глупавия въпрос но аз така и не разбрах този кабел става ли и трябва ли да му се правят някакви модификации за да работи нормално с БМВ?

http://programatoribg.com/vagcom/index.htm

Целия софтуеър сам го приготвил само кабела остана да си набавя.. и ако този става значи го взимам веднага :)
Благодаря предварително.

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 01 Мар 2009, 10:32

kasico написа:Здравейте, извинявам се за глупавия въпрос но аз така и не разбрах този кабел става ли и трябва ли да му се правят някакви модификации за да работи нормално с БМВ?

http://programatoribg.com/vagcom/index.htm

Целия софтуеър сам го приготвил само кабела остана да си набавя.. и ако този става значи го взимам веднага :)
Благодаря предварително.

Това е кабела но трябва да се преправя както е показано в самото начало на този пост!!! Успех ако стане пиши

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 02 Мар 2009, 20:23

След стартиране на ediabas toolset32 i IFH-service никъде не ми изписва IP.Някой може ли по-подробно да опише стартирането на ediabas :help:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Мар 2009, 7:01

Стартираш IFHSrv32.exe, стартираш виртуалната машина, стартираш и BMW Diagnostic Head Emulator. Показва ти че имаш глава, че си свързан и че всичко е ОК. След като започнеш да се опитваш да разпознаеш колата, минимизирай ДИС и на таскбара ще видиш че прозореца на IFHServ показва IFHSrv-192.168.68.30

Нещо такова е, не знам дали е много правилно обяснено. С това приключва работата ти по програмите и чакаме кабела .. :D

Аватар

Мнение от milennyc » 03 Мар 2009, 9:19

Сега като се загледах и при мен така се получава, пише само IFHSrv-server, IP няма. А иначе всичко си бачка вързва се към главата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jomby » 03 Мар 2009, 9:25

IP се появява само като опитате диагностика или кодиране и когато всичко по настройките е наред(инсталацията на инпа-едиабас и едиабас.ини).
Както го описа Слави.

Аватар

Мнение от milennyc » 03 Мар 2009, 9:56

Да работи, бях изпуснал момента че трябва да се пробва диагностика. А аз като пробвах вместо зелената стрелка давах Job и нещата не ставаха. Но като пробвах със зелената стрелка всичко е ОК . Излезе си ИП-то

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 04 Мар 2009, 17:56

Последно работи ли кабела, който е от плвдивската фирма или не....

Аватар

Мнение от milennyc » 04 Мар 2009, 18:11

slitter написа:Последно работи ли кабела, който е от плвдивската фирма или не....

Не знам за кабел на Пловдивската Фирма. Аз съм от ПЛД но ще си взимам кабел от Сф поне така видях на офертата. Ако знаеш място в ПЛД драсни ми ЛС

Потребител
Аватар

Мнение от vagcom » 04 Мар 2009, 19:55

Работят и двата ни интерфейса - OBD и ADS и то не от скоро. :D

През почивните дни ги пробвах, нашата инпа + DIS 53rus под vmware.

Първо трябва да се обедите че всичко е наред с колата, компа и т.н.т. т.е инпата да работи след това почвате с DIS-a.

Ако няма да кодирате и програмирате, а само ще се четат/трият грешки живи данни, изпълнителни механизми и др. подобни, инпата е напълно достатъчна (безопасна). Тръгва бързо и влиза светчавично в контролера.

Приложената към интерфейса инпа е напълно автоматизиран сетъп.

Мисля да автоматизирам DIS сетъпа и да тръгва с една икона всичко, но ще отнеме време и заради обема ще изисква DVD носител...

Описание на интерфейсите, инпата и филмчето е от OBD интерфейс и E46.

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 04 Мар 2009, 20:04

имам въпрос,дали работи на старите бмв-та преди 2000г с обд кабела + преходник обд към бмв букса?

Потребител
Аватар

Мнение от vagcom » 04 Мар 2009, 20:18

VRPerformance написа:имам въпрос,дали работи на старите бмв-та преди 2000г с обд кабела + преходник обд към бмв букса?

OBD кабела работи на автомобили след Е36 до 2006/7г. + ровър, мини и RR

Поддържаните модели, най-лесно се разпознават по това че те имат OBD извод за диагностика, може да имат и кръглият. Но ако имат само кръглият няма да може да се четат всички контролери, например двг.

Също зависи и за коя страна е произведена колата, в частност за САЩ, там OBD стандарта е от 1996г. и Е36 продавани там би трябвало да се четат, но аз на такива не съм попадал.

За Е38, E39 трябва да се проверява защото там има вариант да нямат OBD.

Например с OBD кабела се чете всяко Е46, с обд само или с обд+кръглата. е60 само с обд и т.н.т.

ADS е за всичко от 198? до 2006/7.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 04 Мар 2009, 22:05

vagcom написа:
VRPerformance написа:имам въпрос,дали работи на старите бмв-та преди 2000г с обд кабела + преходник обд към бмв букса?

OBD кабела работи на автомобили след Е36 до 2006/7г. + ровър, мини и RR

Поддържаните модели, най-лесно се разпознават по това че те имат OBD извод за диагностика, може да имат и кръглият. Но ако имат само кръглият няма да може да се четат всички контролери, например двг.

Също зависи и за коя страна е произведена колата, в частност за САЩ, там OBD стандарта е от 1996г. и Е36 продавани там би трябвало да се четат, но аз на такива не съм попадал.

За Е38, E39 трябва да се проверява защото там има вариант да нямат OBD.

Например с OBD кабела се чете всяко Е46, с обд само или с обд+кръглата. е60 само с обд и т.н.т.

ADS е за всичко от 198? до 2006/7.
имах предвид за ДИС или там е сащата работа?каква е причината да немогат да се четат някой от модулите?ако се преправи кабела и се пуснат к-линий на липсващите крачета дали ще работи?

Потребител
Аватар

Мнение от vagcom » 04 Мар 2009, 23:56

[quote="VRPerformance]имах предвид за ДИС или там е сащата работа?каква е причината да немогат да се четат някой от модулите?ако се преправи кабела и се пуснат к-линий на липсващите крачета дали ще работи?[/quote]

причината е в протокола
преди е използван протокол които не може да се симулира с така направеният кабел.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 05 Мар 2009, 1:11

vagcom написа:[quote="VRPerformance]имах предвид за ДИС или там е сащата работа?каква е причината да немогат да се четат някой от модулите?ако се преправи кабела и се пуснат к-линий на липсващите крачета дали ще работи?

причината е в протокола
преди е използван протокол които не може да се симулира с така направеният кабел.[/quote]ок а ако се използва АДС да работи с ДИС ще стане ли и за старите коли?

ПредишнаСледваща

Назад към E46