БМВ Е60 520Д ИЛИ Е90 320Д ?

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 04 Мар 2009, 23:41

add1cted написа:Така като ви чета постовете нещо ми намирисва на комплексарщина.. Ти ако не се чувстваш мъж и в Hummer да се качиш няма значение... Всяка кола на БМВ сериите си е с различно предназначение и ако мислиш, че колата определя какъв мъж си много си сбъркал ;) а и нали си чувал пък едно друго изказване - "колкото му е по-голяма колата на мъжа, толкова по-малко му е оная работа" така че ако ще се определяме що за мъже сме от нек'ви такива изказвания май тея с по-"малките" коли са с предимство ;)

Аз са с 1-цата да си траем ли? :mhihi:

Иначе ме кефи, когато някой почне да ми обяснява, че тая кола (Е87) не била за мен... човек, дето е 190см/125 кила... и че ако съм си бил взел Е90 е щяло да е много по-добре, щото е доста по-широка... аман от толкова разбирачи ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sash0 » 05 Мар 2009, 9:02

Mollov написа:
add1cted написа:Така като ви чета постовете нещо ми намирисва на комплексарщина.. Ти ако не се чувстваш мъж и в Hummer да се качиш няма значение... Всяка кола на БМВ сериите си е с различно предназначение и ако мислиш, че колата определя какъв мъж си много си сбъркал ;) а и нали си чувал пък едно друго изказване - "колкото му е по-голяма колата на мъжа, толкова по-малко му е оная работа" така че ако ще се определяме що за мъже сме от нек'ви такива изказвания май тея с по-"малките" коли са с предимство ;)

Виж не съм някакъв грандоман ако бях щях да си мисля за 7ца
а на мен хич и не ми допада тая кола прекалено голяма е
ако човек е семеен то е нормално да предпочете -5
повече комфорт и удобство вътре в колата
ако е свободен електрон - 3ка да ходи да вдига високи скорости и да се кефи
макар че ако наистина ще се кефи не трябва да са дизел колите

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36, E87
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от Vlado Sky Fox » 05 Мар 2009, 12:32

Mollov написа:

Аз са с 1-цата да си траем ли? :mhihi:

Иначе ме кефи, когато някой почне да ми обяснява, че тая кола (Е87) не била за мен... човек, дето е 190см/125 кила... и че ако съм си бил взел Е90 е щяло да е много по-добре, щото е доста по-широка... аман от толкова разбирачи ;)

Искаш да ми кажеш, че не ти е тясно ли? Ако си с тези габарити които казваш ми е интересно да вида как влизаш в колата, сгънат като зидарски метър. И като си пуснеш радиото в колата нищо не чуваш защото колената ти запушват ушите. То че ще се натикаш и караш е едно на ръка, но недеи стравнява с пета серия. Широко било хаха, някой път наистина тука се четат големи бисери. Айде със здраве. И хората правилно ти казват, послушаи ги.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Мар 2009, 13:05

Аз 1-ца не съм карал, но съм въртял много други ПО-МАЛКИ въшки и в повечето съм се чувствал комфортно (имам предвид като свободно пространство).

Ширината между 3-ка и 5-ца на шофьорската седалка да е няколко, най-много 5-10 см., но за някои колеги тия 5см. са все едно вселената на квадрат :mhihi: Е кво като има 2-3см. повече разстояние от лявото рамо до вратата?! ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '08 730d

Мнение от emo_pld » 05 Мар 2009, 13:34

Ако си 120-130 кг , тия 2-3 сантиметра имат голямо значение за комфорта...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sash0 » 05 Мар 2009, 13:55

Вижте ходил съм до морето с е60 и с е90 и в двата случая 4 човека
еми извода е един - дайте да не говорим глупости че е еднакво

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 05 Мар 2009, 14:00

Значи вижте сега аз не казвам, че е същото! Имам приятелче с е92 и съм се возел мнооооого пъти и на мен ми е тясна, защото обичам да си ми е просторно и приятно, но се ядосах когато почнахме да се определяме какви мъже сме от големината на колата, което си е чиста глупост според мен. Става малко темата като с автоматик/ръчка някои хора са на едно мнение и си мислят, че целия свят трябва да е на тяхното мнение. Разли хора, разни идеали!
There is no replacement for displacement

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Мар 2009, 14:14

emo_pld написа:Ако си 120-130 кг , тия 2-3 сантиметра имат голямо значение за комфорта...

20 кила надолу ;) Аз обаче си мисля, че определящи са не толкова килограмите, колкото височината/ширината. Ей примерно един ден бяхме карали едно Поло с братчеда, който е горе-долу същите кила, само че по-широк - аз нямах оплаквания докато за него това беше кибритена кутийка, рамото му щяло да излезе през прозореца... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vlado Sky Fox » 05 Мар 2009, 18:06

flame написа:
emo_pld написа:Ако си 120-130 кг , тия 2-3 сантиметра имат голямо значение за комфорта...

20 кила надолу ;) Аз обаче си мисля, че определящи са не толкова килограмите, колкото височината/ширината. Ей примерно един ден бяхме карали едно Поло с братчеда, който е горе-долу същите кила, само че по-широк - аз нямах оплаквания докато за него това беше кибритена кутийка, рамото му щяло да излезе през прозореца... :mhihi:

Е на затова говорим. Аз съм 202 см и съм 125 кила опирам навсякаде. Имам снимка в профила ми, там съм на 105 кг (снимката е стара). Е та като ме гледате такъв да знаете бая зор имам с пространствата. В моита барачка можем да патуваме макс 3 ма(Е36). Зад мене не можеш нищо да сложиш. А в 1 -ва серия съм направо веселба. Стърчим отсекаде можем и в багажника да ровим в движение. :winky: Айде със здраве, но за висок човек 1 см. е много важен повярвайте. :D

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Мар 2009, 0:07

Vlado Sky Fox написа:

Искаш да ми кажеш, че не ти е тясно ли? Ако си с тези габарити които казваш ми е интересно да вида как влизаш в колата, сгънат като зидарски метър. И като си пуснеш радиото в колата нищо не чуваш защото колената ти запушват ушите. То че ще се натикаш и караш е едно на ръка, но недеи стравнява с пета серия. Широко било хаха, някой път наистина тука се четат големи бисери. Айде със здраве. И хората правилно ти казват, послушаи ги.

Ами не, не ми е тясно... екстра ми е... ма са нали се сещаш, че точно теб няма да хвана да убеждавам... ти си знаеш за теб, караш квото можеш да караш... аз си знам за мен, карам си 1-цата и не се оплаквам.. интересно е как можете да обяснявате на някой какво било и що било и как той се чувства в собствената си кола, която сам я е купил и обяснява как се чувства в нея (следващата стъпка вероятно е да почнете да обяснявате и в нас в кенефа как ми е... дали ми е добре, не ми ли е добре... тая информация ще ми е нужна, да знаеш ;) )... аман от разбирачи бре... да не говорим, че не виждам къде съм обяснявал, че 1-цата е просторна като 5-цата... нещо май недовиждаш... щото нали Е90... и Е60.... и те така...
Последна промяна Mollov на 06 Мар 2009, 0:32, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E71 4.0xd
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от Spoika » 06 Мар 2009, 0:28

аз съм за е60 520d понеже е по висок класс.. по-луксозна и има уникален вид от където и да я погледнеш.

е87 и е90 съм чувал че са еднакви като пространство за шофьора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vlado Sky Fox » 06 Мар 2009, 18:03

Mollov написа:
Vlado Sky Fox написа:

Ами не, не ми е тясно... екстра ми е... ма са нали се сещаш, че точно теб няма да хвана да убеждавам... ти си знаеш за теб, караш квото можеш да караш... аз си знам за мен, карам си 1-цата и не се оплаквам.. интересно е как можете да обяснявате на някой какво било и що било и как той се чувства в собствената си кола, която сам я е купил и обяснява как се чувства в нея (следващата стъпка вероятно е да почнете да обяснявате и в нас в кенефа как ми е... дали ми е добре, не ми ли е добре... тая информация ще ми е нужна, да знаеш ;) )... аман от разбирачи бре... да не говорим, че не виждам къде съм обяснявал, че 1-цата е просторна като 5-цата... нещо май недовиждаш... щото нали Е90... и Е60.... и те така...

Ти сега се мъчиш да ми обясниш, че носиш 45 номер обувки ама в 40 ти е супер яко. Нормално като си си купил 1-ва серия няма да се оплакваш. :winky: . Аз не разбирам просто констатирам факти, пак ти колко искаш се пъни, че ти е много удобно. То на малко дете му е ясно, че 5-та серия е с повече място в купето, но най-добре това преценяват големите и габаритни хора. Като си 1,70 - 1,80 с нормални килограми във всяко купе ще се гониш и ще е все едно какво ще си вземеш. Айде със здраве, и не търся заяждане. Пак като дойдеш към Бургас звънни за по бира. :bchug:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Мар 2009, 23:46

Ти май продължаваш да не разбираш... аз никъде не съм обяснявал, че Е60 е голяма колкото Е87 или обратното... пак ти казвам - заблудил си се нещо жестоко и гледам продължаваш в тая посока... а съм си взел Е87 щото автомобила ми харесва, много повече ми харесва от Е90, КОЕТО вече отпред е голямо колкото Е87... на задната седалка Е90 има маааааааааааааааааааааалко повече място... ма не много... ма аз тая кола не я взимам, че да возя хора...

Та взех 1-цата, щото още от 2004г, от както излезна я бройкам... и ме кефи... и затва си взех такава... са вече ставам ли по-ясен? Имах съмнения дали ще се чувствам добре вътре, затва карах едно 120d и след като съмненията ми изчезнаха - резултата е ясен... надявам се сега и на теб да ти се е изяснило ;) Най-накрая...

И пак ти казвам - недей да обясняваш на хората как трябва или би трябвало да се чувстват в еди кво си положение или ситуация... щото всички ние останалите не сме ти... ;) Това че на теб не ти харесва не означава, че не трябва да се хареса на никой друг :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vlado Sky Fox » 07 Мар 2009, 0:03

Радвам се за теб. Айде със здраве. :yes:

Предишна

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series