Закупуване на Е90 от Premium Selection - въпроси
Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- kok12
- Потребител
-
- Кара: VW GOLF 4 1.9 PD 131к.с.
BMW Premium Selection са коли,които са в отлично техническо и опционално състояние. Те са на не повече от 120 000км и не на повече от 1-3 години,което значи,че дадения автомобил ако попада в тази графа,това означава,че той има остатъчна гаранция,а ако няма такава,му се възлага в рамките от 6 месеца до 1,5 години.
Тези коли са били или така наречените DEMO car или уникално запазена клиентска или изкупена от BMW груп извън БГ.
Колега,ако си набелязал такава кола,тя ще е изтинска и ще бъдеш много доволен от нея,на 100%.
Поздрави
Тези коли са били или така наречените DEMO car или уникално запазена клиентска или изкупена от BMW груп извън БГ.
Колега,ако си набелязал такава кола,тя ще е изтинска и ще бъдеш много доволен от нея,на 100%.
Поздрави
Premium Selection
Premium Selection е уникална програма на BMW, която няма аналог поне в ценово отношение. Audi и Mercedes имат употребявани автомобили, но дори и те сами признават, че програмата на BMW е без конкуренция. Колеги аз мога да ви отговоря на всички въпроси свързани с Premium Selection, както и конкретни оферти. Аз лично никога не бих си взел нов автомобил от Showroom, при наличието на тези коли. Единствено ако искам нещо точно определено, но с повече търпение и от PS ще изкочи, + това на съвсем друга цена. И последния вариант е ако наистина искаш първи да пръднеш в колата, но това е друг въпрос.

За Премиун Селекшън не съм чувал, но за доходите да си кажа...
Аз с 2К на месец ми идва нагорнище да си поддържам Е39 ТДС.
Мой приятел изкарва по 5К и кара Е39 530Д 2003г. Взе си я на лизинг за 2 години. Вноската му е 800 лв. и като сме си говорили той дава малко над 2К за цялостната подръжка на колата.
Така че си направи МНОГО добре сметката за периода на лизинга. На мен 5 години ми се виждат адски много. За толкова време може да се ожениш, да създадеш семейство, не дай се боже да те уволнят или друго...
Стратегически погледнато БМВ ти е замътило главата
Помисли си в какви филми може да се вкараш... Сметни си всички разходи за колата. Каско? Застраховка, данък...? Имаш само ~1К за гуми на година минимум! Обслужването?! Не е като на дядо ти Ладата - 55 лв за всичко с труда...
Ами ако нещо се счупи? Половината чаркалъци на това БМВ ще са над 1К при смяна...
Успех!
Аз с 2К на месец ми идва нагорнище да си поддържам Е39 ТДС.
Мой приятел изкарва по 5К и кара Е39 530Д 2003г. Взе си я на лизинг за 2 години. Вноската му е 800 лв. и като сме си говорили той дава малко над 2К за цялостната подръжка на колата.
Така че си направи МНОГО добре сметката за периода на лизинга. На мен 5 години ми се виждат адски много. За толкова време може да се ожениш, да създадеш семейство, не дай се боже да те уволнят или друго...
Стратегически погледнато БМВ ти е замътило главата

Успех!
Нещо да ме прощавате ма нема се съглася с вас
По-изгодно е да се купи нова кола особено в тоя момент.
Разликата е че:
- на употребяваната кола вноските са по-ниски но поддръжката е по-скъпа и си остава употребявана кола
Затва по-добре да давам за вноски отколкот да наливам за поддръжка в употребявана кола която кат тръгнеш да продаваш купувача вика ,,ми да не си ги сменял тия неща ве,,.
- новата си е 2 години в гаранция, обслужванията са включени за 5 години или 100 000 км в цената. Нищо не пипаш само караш, ка лопне нещо пищиш у сервиза и се сменя по гаранция
По-изгодно е да се купи нова кола особено в тоя момент.
Разликата е че:
- на употребяваната кола вноските са по-ниски но поддръжката е по-скъпа и си остава употребявана кола
Затва по-добре да давам за вноски отколкот да наливам за поддръжка в употребявана кола която кат тръгнеш да продаваш купувача вика ,,ми да не си ги сменял тия неща ве,,.
- новата си е 2 години в гаранция, обслужванията са включени за 5 години или 100 000 км в цената. Нищо не пипаш само караш, ка лопне нещо пищиш у сервиза и се сменя по гаранция
ПС
BSI /BMW Service Inclusive/ се плаща!!! Ако са ви казали че е безплатно, са ви го включили в крайната цена. Автомобилите от Premium Selection почти винаги са в гаранция, и се проверяват по 72 точкова система, която е просто брутална.
Всичко се плаща,няма какво да се лъжеме!Колегата с гаранцията и 5-те години явно се е заблудил по брошурите.Няма значение че колата е чисто нова,всяко едно обслужване се плаща!!и то мнооого солено!(на един колега с Х5 му бяха искали 160лв.да му свалят летните гуми с джантите и да му сложат зимен комлект!!???
аз съм сигурен,че и в Щатите няма да ми вземат толкова)единственото нещо безплатно е ако се счупи нещо я мотор,я скорости,я електроника което е малко вероятно за 2 години.Абе просто казано,да не ти се налага да ползваш гаранция!!ако я приемат,обикновено се чака доста време за да може клиента ако бърза да се откаже и да си го поправи с пари!!Аз затова си взех автомобил на 70к и на 2 год. защото така и така обскужването е зверско,поне го взимам на 50% от цената!ако не и повече.така че поне за мен,оферти от типа на Премиум Сел. са доста добри,особено за нашите условия.Хем е проверена колата,хем може а я вземеш на лизинг,а пък ако ти и дадат някаква гаранция още по-добре.Въпреки че сигурно ще искат пари за нея.

biohazard написа:Няма значение че колата е чисто нова,всяко едно обслужване се плаща!!
Я, пак?!

Без да се обиждаш, ама явно не си купувал нова или кола в гаранция, щото това което си написал е пълна глупост. Под "обслужване" имам предвид масло, филтри и стандартните там неща. Накладките, примерно, не ги броя.
Последна промяна absix на 02 Мар 2009, 23:15, променена общо 1 път
Няма значение дали е включено обслужването до 100К км
Човека не мисли да си купува нова кола, все ще има навъртяни 40-50К. Останалото до 100К вероятно ще навърти още първата година... Според мен въпроса не е дали е изгодно, дали има гаранция, а по скоро дали е лъжица за неговата уста.
И аз искам да си взема Е60 на 1 год. и като си кача още малко приходите ще мога да си взема на изплащане, но това ще ме погуби. Смятах, че на месец за 535Д на изплащане + всички разходи по него (включително и нафта) = 3К на месец. И... жената ще ме изгони да спя в колата
Затова нека хубаво да седне и да си пресметне приходите и разходите човека и ако убеди себе си, че може, нека му е честита Е90-ката...

И аз искам да си взема Е60 на 1 год. и като си кача още малко приходите ще мога да си взема на изплащане, но това ще ме погуби. Смятах, че на месец за 535Д на изплащане + всички разходи по него (включително и нафта) = 3К на месец. И... жената ще ме изгони да спя в колата

Затова нека хубаво да седне и да си пресметне приходите и разходите човека и ако убеди себе си, че може, нека му е честита Е90-ката...
CLM-Ivo написа:Няма значение дали е включено обслужването до 100К кмЧовека не мисли да си купува нова кола, все ще има навъртяни 40-50К. Останалото до 100К вероятно ще навърти още първата година... Според мен въпроса не е дали е изгодно, дали има гаранция, а по скоро дали е лъжица за неговата уста.
И аз искам да си взема Е60 на 1 год. и като си кача още малко приходите ще мога да си взема на изплащане, но това ще ме погуби. Смятах, че на месец за 535Д на изплащане + всички разходи по него (включително и нафта) = 3К на месец. И... жената ще ме изгони да спя в колата![]()
Е добре де..3к на месец казваш? Като се приспадне вноската да кажем тя е 1500лв, и остават 1500лв..еми колко ще дадеш за нафта месечно 500лв, а другите 1000лв къде отиват? Те тия БМВ-та да не се чупят всяка седмица? То ако е така..просто не знам вие хора какви доходи имате, за да давате по 3к всеки месец..? Сигурно има и хора, които ги имат но на мен ми се струва адски много тези пари за подръжка всеки месец! Все пак, това е БМВ, не е някой фиат, за да се чупи всеки месец и ремонтите му да са луди цифри..!?

- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
това 318и на колко километра е? една кола мине ли 100 000км -> очаквай неочакваното. А неочакваното значи 5000лв годишно за непредвидени ремотни (в най лошия случай де). това е според мен. човек не трябва да си хвърля всички пари накуп.

- New_Recruit
- Потребител
-
Колеги, колеги! Не се карайте
Аз сериозно се разколебах, но не съвсем и ще кажа че на година дали се събират 20к км да се навъртят...
По същество, колата е между 10 и 20к км като пробег, зависи от модела и точната кола - има различни.
Вноската е 680 лв. Аз получавам 1800 и съм сам.Вярно, няма цял живот да се седи на тия пари, ама...не знам дали е редно да отиват толкова пари, но ако виждам че не мога - ще изтегля още 5-10к лв (сега имам 10к в мен) и ще потърся друга алтернатива, пък било и по-стара. Изглежда обстоятелствата го налагат.

По същество, колата е между 10 и 20к км като пробег, зависи от модела и точната кола - има различни.
Вноската е 680 лв. Аз получавам 1800 и съм сам.Вярно, няма цял живот да се седи на тия пари, ама...не знам дали е редно да отиват толкова пари, но ако виждам че не мога - ще изтегля още 5-10к лв (сега имам 10к в мен) и ще потърся друга алтернатива, пък било и по-стара. Изглежда обстоятелствата го налагат.
biohazard написа:Всичко се плаща,няма какво да се лъжеме!Колегата с гаранцията и 5-те години явно се е заблудил по брошурите.Няма значение че колата е чисто нова,всяко едно обслужване се плаща!!и то мнооого солено!(на един колега с Х5 му бяха искали 160лв.да му свалят летните гуми с джантите и да му сложат зимен комлект!!???аз съм сигурен,че и в Щатите няма да ми вземат толкова)единственото нещо безплатно е ако се счупи нещо я мотор,я скорости,я електроника което е малко вероятно за 2 години.Абе просто казано,да не ти се налага да ползваш гаранция!!ако я приемат,обикновено се чака доста време за да може клиента ако бърза да се откаже и да си го поправи с пари!!Аз затова си взех автомобил на 70к и на 2 год. защото така и така обскужването е зверско,поне го взимам на 50% от цената!ако не и повече.така че поне за мен,оферти от типа на Премиум Сел. са доста добри,особено за нашите условия.Хем е проверена колата,хем може а я вземеш на лизинг,а пък ако ти и дадат някаква гаранция още по-добре.Въпреки че сигурно ще искат пари за нея.
Koлегата absix ти е отговорил. Обслужванията са включени, тва е Basic пакета, доплащат се останалите. Иначе си пра безплатен обед нема
Смяната на гумите, съхранението им при тех вместо да ми пълнят гаража наистина се плаща.
Дося в КАМОР не са ми държали колата повече от 4 часа, чаках 5 дена доставка на щангата с клапаните на Adaptive Drive-a но си я карах.
Ако се преебе получавам една тестова да си върша работа а те немат интерес да ми я бавят щот им задържам тестовата кола а тя се тестове, след 2-3 месеца се продава. Ако не ми опраат мойта нема кво да показват, нем кво да продадат така че топката па е у тех
Дотука с гаранционните
Далавера е да се земе кола от Германия под 6 месеца ако е акцизна или на 1 година ако не е акцизна щот над 6 месеца акциза скача двойно
absix написа:biohazard написа:Няма значение че колата е чисто нова,всяко едно обслужване се плаща!!
Я, пак?!
Без да се обиждаш, ама явно не си купувал нова или кола в гаранция, щото това което си написал е пълна глупост. Под "обслужване" имам предвид масло, филтри и стандартните там неща. Накладките, примерно, не ги броя.

Последна промяна biohazard на 03 Мар 2009, 11:26, променена общо 1 път
New_Recruit написа:Колеги, колеги! Не се карайтеАз сериозно се разколебах, но не съвсем и ще кажа че на година дали се събират 20к км да се навъртят...
Ако е от КАМОР ми звънни, мисля че мога да ти помогна да пипнат цената
680 лв не са много пари при таа инфлация но е хубаво ако договора ти е вързан с EURIBOR-a а не с лихвата на банката.
За кой лизинг иде реч?
biohazard написа:absix написа:biohazard написа:Няма значение че колата е чисто нова,всяко едно обслужване се плаща!!
Я, пак?!
Искаш да кажеш,че като отидеш на обслужване и ти сменят всичко необходимо което е за смяна и не плащаш нищо?Аз БМВ не съм купувал ново,щото не съм толкова богат че да си го позволя,но имам Форд Рейнджър който е все още в гаранция и миналата седмица ми взеха за масло,филтри,накладки и машинка за стъклото=870 лв.!!Имам доста приятели и познати с нови коли и за пръв път чувам да отидеш на обслужване и да не си го платиш!!Явно твоя случай е друг,може и да ти е включено обслужването в началната цена на колата,но не вярвам точно БМВ бг да се минат нещо с парите!
Точно така. Но има кур-капан - треа да са ти останали по-малко от 500 км по компа до обслужване за да ти е безплатно.
Отидеш ли по-рано или ако прескочиш тия 500 км си плащаш
Тва важи за коли купени от тех след 1.9.2007
Накладките и дисковете например не се покриват от Basic
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series