Форума излезе от контрол
Модератор: I.Voykov
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
X-citer написа:В един от системните форуми написах какво спред мен може да е решението на този проблем. Ще копирам и постна и тук мнението си:
Поставянето на още N на брой модератори не решава проблема окончателно. Ще е някакъв компромисен вариант, който обаче ще е временен и в никакъв случай не може да се счита като решение. Да кажем ако сега имаме 10 хил. потребителя и имаме 10 модератора. Като станат 20 хил. трябва ли да имаме 20? Според мен трябва стриктно да се прилагат правилата на форума защото иначе само си висят горе и никой не ги ебава за нищо - нито тях, нито модовете. Като започнат да се раздават по няколко банана седмично и нещата ще влязат в релси и всеки кандидат за слава ще си помисли малко преди да пусне поредната банална тема в която да се прави на оригинален.
Аз имам едно виждане за нещата тук взаимствано от друг много по-голям форум от нашия, който може да се похвали с много добра дисциплина и култура на писане. Става въпрос за оффроуд форума. Там докато си новак нямаш право да пускаш нови теми - това стимулира четенето на темите, ползването на търсачката и обезмисля регистрирането на множество никове от един и същи човек за да пуска умишлено безмислени теми.
Друго полезно нещо, което може да се взаимства от там е когато нов потребител пусне мнение, то първо да минава през одобрение от модератор и тогава да се публикува. Доста от вас не четат модераторския форум, но там се вижда, че има хора от нас, които са във форума постоянно и няма да се забави чак толкова мнението на човека, а по този начин ще се избегнат доста глупости и кавги.
Няма нужда да търсиме начини за откриване на топлата вода и да си блъскаме главите, хората са го направили преди нас и вместо да си хабим нервите с временни решения можем да премахнем проблемите генерално един по един.
В момента работата на модовете от време на време се обезмисля, защото влизаме, трием простотията написана от двама-трима и след 15 минути те са излезли с нови бисери. пак триеме или заключваме и така до безкрайност. Като му спреш кранчето за една седмица на такъв потребител после ще помисли малко преди да започне със спама отново. На такова дередже сме защото у потребителите в момента се е вселило едно чувство за безнаказаност и че правилата са писани само за да си седят от горе и никой да не се съобразява с тях. Не може да правиш забележка на даден потребител най-културно, а той в отговор да те псува или заплашва с бой. Какъв ти е стимула при това положение да си вършиш работата като знаеш, че ше му накривиш шапката на оня отсреща и нищо няма да се промени. Лошото е, че и той го знае. Дори и да получи някакво наказане (което в момента се случва изключително рядко) той си регистрира нов ник и всичко е тип-топ. На няколко пъти вече сигнализираме за наказани потребители с нови никове и резултата е нулев. Общо взето кой е луд да спазва ограничението, като знае, че няма да има последствия. За това тези зрънца, трябва да се изкореняват още в зародиш.
За пореден път го казвам-2лв платени с смс за касата на клуба.Като се регистрираш и почнеш да сереш земи един,като си платиш пак 2 лв и пак сереш земи още един и така или ще му свърши ваучера и ще се откаже или ще плати разходите за събора,кво сложно има?
ето и поредното потвърждение http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=136342 10 регистраций по 2 лв=20лв. Супер

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
напълно подкрепям идеята за смс регистрациите , за хората които наистина искат да научат нещо и да пишат смислени неща в форума , 2 лева няма да ги бутнат. Ама пък тея дето ще пишат глупости ще се зачудят, дори и да ги плащат пак добре , както каза колега по горе наи много да платят един събор 

It`s party time !
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
И аз съм на мнение едно sms-че на месец за да можеш да пускаш нова тема или да пишеш,да четеш само безплатно!
2-смсчета пълни права,1-смсче само можеш да пишеш,без пари само гледаш!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- RSxRacer
- вълкодав
-
Nukem написа:И аз съм на мнение едно sms-че на месец за да можеш да пускаш нова тема или да пишеш,да четеш само безплатно!
Идеята не е такава,защото доста от хората биха се отказали от този варянт поне според мен.По-добре е да си платиш един път и ако згафиш да си платиш пак и пак и пак докато ти писне да плащаш и осъзнаеш,че си даваш парите на вятъра вместо да разбереш или кажеш нещо смислено.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Идеята не е такава,защото доста от хората биха се отказали от този варянт поне според мен.По-добре е да си платиш един път и ако згафиш да си платиш пак и пак и пак докато ти писне да плащаш и осъзнаеш,че си даваш парите на вятъра вместо да разбереш или кажеш нещо смислено.
Напълно си прав,и аз след като си написах поста се замислих ,че наистина ще се отблъснат много хора,все пак сме Бг!Варянта който си го написах е по-добре!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
RSxRacer написа:
Напълно подкрепям идеята!!! Предлагам да се пусне едно гласуване(анкета) която да гласи "Съгласни ли сте новорегистрирал се потребител да заплаща 2 лв чрез sms,за да бъде избегнат многобройния спам във форума.А натрупалите се пари да бъдат вложени в награди от томбула на Националния събор." ->да? ->не?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Добре, де...аз си мислех друго!
Тук сме около 20-25к души!
Има около 10 модератора.
От тези 20к души мизерията правят да речем около 200-300...
За улеснение на модераторите не може ли да се създаде ВАЖНА тема, в която всички потребители да пускат "сигнали" за явни провокаций, теми с безмислен спам, дублиращи се теми...малко го давам като пример за "бюро оплаквания", но пък нещата ще бъдат спирани в зародиш поне!
Давам пример:
Жорко ХХХ пуска тема ... псувни, спам и т.н.
5 потребителя я виждат през следващата 1 минута...
само 1 е писал в темата на Жорко ХХХ...
През това време в тема за оплаквания е даден линк към темата на Жорко ХХХ...модераторите реагират бързо и всичко е спряно в зародиш!
Може и да не е решение на проблема, но поне е някакво движение...всички страдаме малко или много от една шепа потребители, който явно не са за тук...защо тогава всички да не си помогнем взаймно ?
Тук сме около 20-25к души!
Има около 10 модератора.
От тези 20к души мизерията правят да речем около 200-300...
За улеснение на модераторите не може ли да се създаде ВАЖНА тема, в която всички потребители да пускат "сигнали" за явни провокаций, теми с безмислен спам, дублиращи се теми...малко го давам като пример за "бюро оплаквания", но пък нещата ще бъдат спирани в зародиш поне!
Давам пример:
Жорко ХХХ пуска тема ... псувни, спам и т.н.
5 потребителя я виждат през следващата 1 минута...
само 1 е писал в темата на Жорко ХХХ...
През това време в тема за оплаквания е даден линк към темата на Жорко ХХХ...модераторите реагират бързо и всичко е спряно в зародиш!
Може и да не е решение на проблема, но поне е някакво движение...всички страдаме малко или много от една шепа потребители, който явно не са за тук...защо тогава всички да не си помогнем взаймно ?
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
аве незнам кой какво подкрепя,ма се пове4е стават само лайна из темите,гледам и администраторите влизат доста рядко напоследак.Такса за регистрация,1-3 месеца период без право на писане за новорегистрираните,по-големи права на модераторите и темите на новите да минават през одобрение(ама за тая цел постоянно трябва да има мод на линия)щот ако е спешен вапроса няма да се пусне темата.По-4ести наказания и банове и ше се оправат нещата или поне за извесно време докат се измисли някакво по-добро решение.Както Скисата сам се банва от извън темата и аз преди време бех решил 4е сам прекалил и сам се отказах да пиша в която и тема да е за 1 месец
В на4алото пишех кадет ми падне,след 3 наказания се ограни4их доста,а даже ве4е има някои подфоруми кадето неискам и да ги поглеждам заради простотиите ватре

В на4алото пишех кадет ми падне,след 3 наказания се ограни4их доста,а даже ве4е има някои подфоруми кадето неискам и да ги поглеждам заради простотиите ватре

Dimitroff написа:За улеснение на модераторите не може ли да се създаде ВАЖНА тема, в която всички потребители да пускат "сигнали" за явни провокаций, теми с безмислен спам, дублиращи се теми...малко го давам като пример за "бюро оплаквания", но пък нещата ще бъдат спирани в зародиш поне!
Може и да не е решение на проблема, но поне е някакво движение...всички страдаме малко или много от една шепа потребители, който явно не са за тук...защо тогава всички да не си помогнем взаймно
Тва е идейно според мен и много по полезно.

Както и в другата тема написах,така и тука ще ви попитам от какъв зор искате да забраните достъпа на новорегистрирали се потребители?
Вярно е,досадно е да се въртят едни и същи въпроси и теми,но нима вие не сте били същите,когато сте дошли тука? Тва с таксите е пълно безумие според мен.Ако ви е трудно да помогнете на някой,просто отминавате темата.Има си модератори,които преценяват дали тя да остане.Нима този форум не е съдаден за взаимопомощ и подкрепа?..
Рискувам да се повторя,затова и спирам с въпросите.
Но за мен това е пълно безумие

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
за да се стимулира четенето на форума. винаги се радвам когато някой си е направил труда и е потърсил в стари теми какво пише и после пита... така и така видях, че си направил това и аз почнах да го правя и се сблъсках с този проблем... това е един вид уважение към хората, които са писали тук и обеснявали. винаги отговарям на такива хора, защото виждам че са положили усилия сами да решат проблема си. никой не иска да обеснява неща по много пъти. помощта в много случаи е напълно безвъзмездна, но всеки си цени времето...
има една приказка... ти си уникален, да. уникален като всички останали
та същото е и с проблемите с колите, в повечето случаи.
има една приказка... ти си уникален, да. уникален като всички останали

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Бях решил да не пиша, че ефект май никакъв, но айде да се премеря с СТАРИТЕ регистрирани.
- 1. За SMS-те, от какъв зор трябва да пращам смс за да помогна на някой ако знам как, тъпо според мен.
- 2. Децата също не са проблем щот познавам едно от което могат да се срамуват доста старчоци.
- 3. Проблем са не само новорегистрираните, а и някой обидени стари с нова регистрация.
- 4. Някой Модове изказаха мнение за твърда ръка, но защо още не сме я видяли, а както виждате проблеми тръгват на различни фронтове (подфоруми).
- 5. Паралелно вървят няколко такива теми, но като резултат само изтрити клавиатури. Следва ключ без отговори.
- ПП: Пак ще МОЛЯ някой от непишещите стари да си сподели мнението ако може, предполагам доста от тях поне четът.
- RSxRacer
- вълкодав
-
Lenco написа:Бях решил да не пиша, че ефект май никакъв, но айде да се премеря с СТАРИТЕ регистрирани.1. За SMS-те, от какъв зор трябва да пращам смс за да помогна на някой ако знам как, тъпо според мен.
2. Децата също не са проблем щот познавам едно от което могат да се срамуват доста старчоци.
3. Проблем са не само новорегистрираните, а и някой обидени стари с нова регистрация.
4. Някой Модове изказаха мнение за твърда ръка, но защо още не сме я видяли, а както виждате проблеми тръгват на различни фронтове (подфоруми).
5. Паралелно вървят няколко такива теми, но като резултат само изтрити клавиатури. Следва ключ без отговори.
Та моето Аматьорско мнение, че някой отговорен трябва да седне, да загуби малко реме като систематизира всичко написано и вземе малко важни решения.ПП: Пак ще МОЛЯ някой от непишещите стари да си сподели мнението ако може, предполагам доста от тях поне четът.
Незнам какво разбираш като СТАРИ,но хора като Ати точно заради такива мухлиовци като оня с пежото напуснаха този форум.
1.Ако искаш наистина да помогнеш на някого и знаеш как няма да те съборят 2 лв нали?
2.Относно децата-хватката не е да се забрани да влизат деца,а малоумни пишлемета търсещи само интриги.Прави разликата!
3.Тука незнам кво да ти отговоря,защото немисля,че са чак толкова много тия потребители.
4.Модовете са тук на доброволни начела и неможем да ги задължим по 24 часа да са тук за да чистят лайната.Те са хора и имат своя собствен живот.Проблема не е в модовете,а в манталитета на повечето потребители(нови или стари)
5.без коментар
Честит празник на всички БЪЛГАРИ!!!
www.bizzart.info

www.bizzart.info

RSxRacer написа:1.Ако искаш наистина да помогнеш на някого и знаеш как няма да те съборят 2 лв нали?Lenco написа:
2.Относно децата-хватката не е да се забрани да влизат деца,а малоумни пишлемета търсещи само интриги.Прави разликата!
3.Тука незнам кво да ти отговоря,защото немисля,че са чак толкова много тия потребители.
4.Модовете са тук на доброволни начела и неможем да ги задължим по 24 часа да са тук за да чистят лайната.Те са хора и имат своя собствен живот.Проблема не е в модовете,а в манталитета на повечето потребители(нови или стари)
5.без коментар
Честит празник на всички БЪЛГАРИ!!!
1.Няма да ме съборят 2,00лв.,но съм далече от мисълта,че тук се регистрират хора ,чиято първоначална цел е да помагат на някого.Надали...Тоест с тази такса ,рискувате форума да дръпне назад.
2.Малоумни деца не съм срещала..по-скоро интриги,но решението според мен е да се дадат повече права на модераторите.Доколкото съм запозната те не могат да раздават Банове...не могат да местят теми или бъркам?
3.Пак е свързано с точка втора.
4.Проблема далеч не е в модовете,така е.Просто форума се разрастна доста и е съвсем нормално всичко това,което се случва.Повече хора=повече проблеми,повече различия,повече интереси.
5.Иска ми се да се включат администраторите на форума,дано намерят време.Всъщност похвално е,че все още не е заключена нито една от двете теми..Остава сега и отговори да получиме

Честит празник и от мене на всички Българи

- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Според мен форумът си е много добре и модераторите си вършат работата. Друг е въпросът че някой теми не се харесват на определени специалисти, свръх фенове и моралисти. И какво да правят някой ентусиасти, като нямат проблеми с колите си. Естествено пишат в извън темата според някой глупости, но според мен това което ги вълнува. Има и изявлени тъпунгери интриганти, но тях ги има навсякъде по света. Да се плаща с СМС ? Та тези които създават интригите са на по 16 години и плащат цял ден с СМС-и за картинки и мелодии, това ли ще ги спре? Гледайте по широко на нещата и не се дразнете от глупости. Моето предложение е да се пусне подфорум за спам и мнения против БМВ и всяка вечер в 00 часа да се изтриват абсолюютно всички теми в него. Така като не може да се отклони потокът от тъпунгери, поне да се насочи на едно място.
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума