Нещо вие много яко малко помощ да го открия....

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Аватар
Кара: e30 318is

Нещо вие много яко малко помощ да го открия....

Мнение от E30_M_Tech_ll » 01 Мар 2009, 15:53

значи естесвено първо си помислих че е диференцяла... смених го преди малко и пак вие... същия е воя... къв е шанса да съм взел абсолютно по същия начин преебан диф че да вие така като стария...
отначал отръгвам няма виене към 20-30 км се появява като почва все едно да изрежда скорости смисъл усилващ се монотонен звук който става високочестотен след това почва отначало и така 3-4 пъти се сменя докато се стигне до 60-70 км в час... след това спира и до края няма никви проблеми нито грам виене не се чува...
по интересното е че всичко това го прави на студен мотор загрее ли колата всичко спира :shock: грам нищо не се чува на никви километри...
няма значение дали съм включил на скорост или съм освободил виенето не се променя... вътре в купето се чува както съм писал монотонен звук и не се разбира от къде идва... преди ми се струваше че е отзад но може би съм си внушавал....
майсторите дето ми сменяха дифа ми акзах че най вероятно е скоростната кутия... то и без това няма кв одруго да е но може л ида съм взел отново преебан диф... като продавача ми казва че е перфектен дифа и няма да имам грижи.. от 94 година кола е смисъл не толкоз стар... пък и на външен вид нямаше грам протекло за разлика от тоя дето беше на колата ми....
моля помагайте че вече ми писна да му е.а майката...
и моля без малоумни коментари от сорта на смени мотора и други такива.... само хора дето знаят кво пишат искам да ми отговарят....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 01 Мар 2009, 17:04

и аз се спирам на скорости, но е хубаво да се види и съединителя ти щото и аз имах същия проблем и се оказа в съединителя и повечето шумове са от там, това е от моя опит

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RokFort » 01 Мар 2009, 17:18

Имам само един въпрос щото и аз имам подобен проблем.

На скорост си когато даваш газ и когато не подаваш такава променя ли се шума ,в смисъл ,че при мен само когато натоварвам диф-а се чува иначе не .
Когато задържиш една газ в движение ма скорост изчезва ли шума???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от JoRkAtA_pld » 01 Мар 2009, 17:22

Колега да не би да е останало малко масло в скоростната кутия, или просто да е на мн. км, защото при мен на студен двигател много трудно включвам скоростите, но както каза колегата мн вероятно и от съединителя да е.

Потребител
Аватар

Мнение от bmwlado » 01 Мар 2009, 18:26

Дали пък не е някои лагер на главина :shock:
bmwlado

Аватар

Мнение от E30_M_Tech_ll » 01 Мар 2009, 19:54

не определено не е от отпред звука...
значи и да съмн на скорост и да не съм на скороост и да давам газ ида ен давам все едно е ... от 20до 60 си го има виенето след което спира....
а дали може да е висящия лагер на кардана?
за маслото ен знам нямам никъде течове пък и скоростите си влизат лесно....
кое точно на съединитела ще вие и защо ще го прави по дяволите?
казват ми че диференцяла като почне лда вие виел постоянно и колкото по бързо се движиш толкова повече виел... вярно ли е това ? ако е вярно значи дифа го изключвам от сметките.... пък и два дифа да вият по абсолютно един и същ начин малко ме съмнява..
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от JoRkAtA_pld » 01 Мар 2009, 20:22

Ами колега за висящ лагер на кардана не би ли трябвало да тресе на по-високи обороти? На един приятел му виеше лагер на задно дясно колело, но като дигнеше до 70 км спираше да вие.Дано отстраниш проблема по-скоро.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RokFort » 01 Мар 2009, 20:26

Ми при мен мисля ,че вие деференциала защото вие най много при потегляне в движение вие само при ускорение ,когато пусна газта или задържа една скорост спира и след 140км/ч спира да вие.

Според мен ако деференциал вие само при натоварване в смисъл ускорение доускорение и така нататък.
Ако греша някой да ме поправи.

Аватар

Мнение от E30_M_Tech_ll » 01 Мар 2009, 20:51

е хубу де няма ли някъв начи да се разбере по външния вид на лагера нямам намерение да сменям всичко де що е лагер по тая кола... ебал съм я като се счупи ще спре да вие ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Myxa-TePoPuCT » 01 Мар 2009, 23:23

И при мен имаше подобно виене.след праби с диференциал някои друг лагер и т.н. погледнах кво става в кутията и нямаше масло

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 01 Мар 2009, 23:27

а като набереш 50-60 и пуснеш от скорост пак ли вие?
Изображение

Назад към E30